Научих тази рецепта за пълнени бутчетата с вкусотии от съседка, хрупкавата коричка направо се разтапя в устата
Имаме супер идея за обяд (или вечеря). Пълнени пилешки бутчета по рецепта на баба – ще ги напълним само с вкусни неща, след това ще навием и ще ги запечем до хрупкава златна коричка, като преди това ще ги намажем със специален сос.
Ето необходимите продукти, а по-долу може да видите и подробно видео с рецептата:
Пълнени пилешки бутчета на баба
Продукти:
2 пилешки бутчета (задната част)
сол или суха подправка
по 1 супена лъжица горчица и сметана
2 скилидки чесън
риган
смлян пипер
смлян лют пипер по желание
100 г шунка
100 г кашкавал
соев сос
Приготвяне:
Разтворете бутчетата с остър нож, премахвайки кокала, така че да се получи пържола.
Посолете, овкусете месото.
Покрийте го с плънката, след което внимателно навийте на руло.
Прехвърлете бутчетата в тава с хартия за печене, след което намажете със соев сос.
Изпечете в загрята фурна до готовност на месото и хрупкава златисто-кафява коричка.
Добави Коментар