Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кристална чаша в тенджерата с месо – бабиният трик, който подлуди готвачите

Ключови думи: кристална чаша, флагман, трик, бабин трик, готвене на месо, тънкости

Днес ще ви покажем един много хитър трик, който малко хора знаят, но с него месото, което варите, става много по-меко, а бульонът по-вкусен!

Различните видове  месо трябва се варят различно време и при различна температура. Това обаче не всички го знаят и затова някои домакини не успяват да сварят правилно месото, а бульонът остава мътен.

Какво трябва да направим?

Едно от най-важните неща, с които започваме варенето на месо, е да го залеем със студена вода преди готвене.

Това е нещо, което почти всички знаят, но сега ще ви издадем бабиния трик, който ще направи месото ви най-доброто възможно!

Сложете малка кристална чаша в тенджерата с месо

1. Поставете тенджерата на котлона и включете на умерен огън.

2. След известно време ще чуете звук от тракане на стъкло. Това означава, че чашата е започнала да удря дъното и стените на тенджерата.

3. Това е подходящ момент да премахнете образувалата се пяна на повърхността и да намалите силата на котлона до минимум.


4. Ще видите, че кристалната чаша е спряла да удря тенджерата и да издава неприятен звук.

Както обясняват професионалните готвачи, месото – независимо дали е пуешко, пилешко, свинско или телешко – не трябва да се вари във вряща вода.

За да стане месото по-вкусно, а бульонът бистър, трябва да се готви по-дълго и на ниска температура!

Когато водата започне да ври, чашата в тенджерата сигнализира, че е време да намалите температурата, в противен случай месото ще се сготви на грешна температура и няма да е толкова вкусно.

Температурата трябва да се понижи, докато чашата спре да издава звук. Така бульонът остава красив и бистър.

Този метод е подходящ както за варене, така и за задушаване. Ако приготвите месото на грешна температура, то губи вкуса си, не постигате правилната структура или мекота.

Месото винаги трябва да се приготвя при температура малко под точката на кипене – от 80 до 95 ° C.

Опитайте този метод и ще видите разликата!

6
Коментара по темата
6.
Ани Бани
05.06.2025 18:43:48
Точно така бабите ни живееха е епохата на кристалните чаши със столчета и правеха тази глупост всеки ден, защото си нямаха друга работа. И това е правилно месото да се готви като кисне във водата а не да ври, така от слабата температура ще се убият всички бактерии по месото в ерата на БУМ на зараза по него. ХА, ХА, ХА.
5.
Bvc
05.06.2025 16:42:15
Щом са глупости,не четете,не коментирайте!
4.
Вай
05.06.2025 16:39:43
Бабата,в Хелс Китчън!!!Шеф Ангелов-ВЪН!!!Вива,ла баушка!!!
3.
i tai stava da
04.06.2025 18:59:49
az tai s kristalnata topka slagam na zeleto
da ne izka4a tenjurata

ako nqmate kristalni raboti moje i Pave
2.
Дебилия Загубенова
04.06.2025 18:51:40
до 1 - Според теб трябва да си изхвърлим старите котлони и да купим нови с температурен датчик ли?
1.
Лилия Генова
04.06.2025 18:38:53
Това с кристалната чаша изби рибата. Съвременните печки и котлони имат таймери и оборудване за температура! Ама Вие от този сайт, как беше името Ви, драскате глупост, след глупост.
  Добави Коментар
МОН обяви нов формат за изпита по математика след 7 клас, променя и ваканциите Новите задачи ще бъдат 6 от общо 24 за седмокласниците и 6 от общо 18 за десетокласниците Българският е на 13-то място в класацията за най-влиятелни паспорти Имаме право да пътуваме до 177 държави без виза
С една опаковка вафли правя най-вкусната торта Този сладкиш стана хит у дома Равда празнува в Деня на Света Паракева Община Несебър е подготвила богата празнична програма
Мъж загина при пожар, има задържан Пожарът е умишлен Последното интервю на Тодор Славков: Болезнено искрен за живота си, разкри какво му е предсказвала Баба Ванга То е снимано преди 4 години
Урологът д-р Петър Вътов: Простатата е тема, за която мъжете трябва да говорят без страх Прегледите срещу рак на простатата са безплатни до края на месец юли за мъже над 50-годишна възраст Рецептата за перфектната лятна салата е толкова проста, че я правя всеки ден Нарязвам краставицата възможно най-тънко и заливам с вълшебното сосче
Тези зодии остават вечно млади Вижте коя е тайната им и къде се намирате вие в класацията Двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев е в болница в тежко състояние
11 седмици преди смъртта хората започват да сънуват този сън Тези видения могат да се случат месеци, седмици, дни или часове преди смъртта и най-често намаляват страха от умирането Задействаха BG-Alert заради пожар в Ямболско, възможна е евакуация Съобщението е получено на територията на общините Стралджа, Болярово и Елхово