Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мъжът ми го иска всеки ден

Ключови думи: пай, Осетински пай, рецепта, картофи, сирене, билки

Осетинският пай е прекрасно ястие, което може да нахрани цялото семейство. Тестото за осетински пайове се приготвя много просто и бързо, оказва се нежно и вкусно. Можете да изберете всякакъв пълнеж за домашно приготвени осетински пайове. Пайовете с пълнеж от картофи, сирене и билки са много вкусни. Домашните осетински пайове са добри както топли, така и студени, запазват се добре няколко дни.

Съставки за 2 пая:
вода или мляко – 180 г;
прясна мая – 9 г (или суха мая 3 г);
захар – 1 ч.л.;
сол – 1/4 ч.л.;
олио – 2 супени лъжици;
брашно – 300 г;
картофи – 200 гр;
сирене, билки, сол, подправки – на вкус.

Процес на готвене
Добавете захарта и маята към топлата вода и оставете за 10 минути. Добавете сол, растително масло и пресятото брашно към маята. Замесете меко, еластично тесто, което не лепне по ръцете. Оставете тестото на топло място за 30-40 минути, като през това време ще увеличи обема си няколко пъти.

Прекарайте съставките за пълнежа през месомелачка или настържете на едро ренде. Коригирайте плънката на вкус, като добавите сол, черен пипер и любимите си подправки.

В правилните осетински пайове количеството тесто и пълнеж трябва да бъдат еднакви.

Разделете тестото на 2 равни части. Всяка част разтегнете с ръце. Поставете половината от плънката в центъра.

Защипете краищата на тестото и отново разтеглете тестото с ръце, като разпределите равномерно плънката.

Не забравяйте да направите малка дупка в центъра на пая, за да може парата да излиза.

Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Няколко минути преди края на готвенето намажете пая с парче масло, за да стане по-златист цвета.

След изпичане отново намажете пая с масло и сервирайте веднага.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Телефонни измамници убеждават хора да теглят кредити и да внасят пари по „защитени сметки” Как работи финансовата схема Почина рок звезда от 80-те на миналия век
Осъдиха три българки за джебчийство в Лондон Сънародничките ни опитали да задигнат скъпа чанта Невиждан скандал: Хора на Путин и Ким стигнали почти до бой, причината ще ви шокира Причината е била температурата на закрито в залата преди срещата на върха, скарали се за дистанционното на климатика
Рулцата с кайма на Мери Бери – идеални за септемврийски пикник Ето я рецептата Незаконни хапчета за отслабване и диабет заливат пазара Повечето от тях се рекламират в социалните мрежи и не са разрешени за употреба
Памела Андерсън разкри фалшива ли е връзката й с Лиъм Нийсън! Не бъркайте добротата ми със слабост, тук съм не за пари или за слава, заяви ядосаната актриса Едрогабаритни джигити: Турски тирове "летят" със 120 км/ч по пътя Враца–София (ВИДЕО) Шофьорите се държаха като мутри от 90-те години на пътя
Лек трус разлюля Пловдив Трусът е регистриран в 8:27 тази сутрин Родителите на обвинените в побой над шефа на ОДМВР-Русе искат преместване на делото заради пристрастност Всички тук са зависими. Трудно намерихме даже адвокати, твърдят те
Жена твърди, че е получила тежки травми, след като е блъсната от тротинетка на тротоара Тя посочи, че е била ударена в гръб от две момчета Ученик превърна 45-годишна Лада в шедьовър Сава Семизов е най-младият собственик и реставратор на автомобил на ретро парада на коли в града