Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мъжът ми го иска всеки ден

Ключови думи: пай, Осетински пай, рецепта, картофи, сирене, билки

Осетинският пай е прекрасно ястие, което може да нахрани цялото семейство. Тестото за осетински пайове се приготвя много просто и бързо, оказва се нежно и вкусно. Можете да изберете всякакъв пълнеж за домашно приготвени осетински пайове. Пайовете с пълнеж от картофи, сирене и билки са много вкусни. Домашните осетински пайове са добри както топли, така и студени, запазват се добре няколко дни.

Съставки за 2 пая:
вода или мляко – 180 г;
прясна мая – 9 г (или суха мая 3 г);
захар – 1 ч.л.;
сол – 1/4 ч.л.;
олио – 2 супени лъжици;
брашно – 300 г;
картофи – 200 гр;
сирене, билки, сол, подправки – на вкус.

Процес на готвене
Добавете захарта и маята към топлата вода и оставете за 10 минути. Добавете сол, растително масло и пресятото брашно към маята. Замесете меко, еластично тесто, което не лепне по ръцете. Оставете тестото на топло място за 30-40 минути, като през това време ще увеличи обема си няколко пъти.

Прекарайте съставките за пълнежа през месомелачка или настържете на едро ренде. Коригирайте плънката на вкус, като добавите сол, черен пипер и любимите си подправки.

В правилните осетински пайове количеството тесто и пълнеж трябва да бъдат еднакви.

Разделете тестото на 2 равни части. Всяка част разтегнете с ръце. Поставете половината от плънката в центъра.

Защипете краищата на тестото и отново разтеглете тестото с ръце, като разпределите равномерно плънката.

Не забравяйте да направите малка дупка в центъра на пая, за да може парата да излиза.

Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Няколко минути преди края на готвенето намажете пая с парче масло, за да стане по-златист цвета.

След изпичане отново намажете пая с масло и сервирайте веднага.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже Шарлот Холмс описва как в продължение на 11 минути е пребивавала в Рая, срещнала е своето неродено дете и е получила мисия да предаде послание от Бога. Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия Коледният дух завладя Русе с хиляди светлини, ефектни декорации и 16-метрово виенско колело с изглед към празничния Дунав
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ Българският лекарски съюз алармира, че без приет бюджет за 2026 г. няма да има нов рамков договор, а болниците и пациентите ще понесат тежките последици Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара Наличие на Bacillus cereus в производствена линия доведе до предпазно изтегляне на няколко популярни марки адаптирано мляко от българския пазар
Властта се срива, Радев излиза напред Политическата криза се задълбочава, а президентът Радев може да използва ситуацията за ново начало Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир Извършителите се издирват
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората Общинско решение за изграждане на соларна централа доведе до напрежение сред живеещите в подножието на Родопите Как евтините китайски дрехи заляха Европа Стоките често не отговарят на стандартите за качество, някои са опасни
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари? Думата "сафари" е използвана в погазания още от 2003 г. Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана Растението е ценено заради своите противовъзпалителни, антибактериални и тонизиращи свойства, но има и скрити опасности
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост Исторически всяко поскъпване води до социално напрежение, което е риск на фона на международните санкции и обезценяването на риала Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден Оказва се, че охлаждането променя структурата им дотолкова, че те започват да действат благотворно на метаболизма