Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Влязъл в затвора и попаднал на хора, сега бил нов човек

Ключови думи: Хелс Китчън, шампион, победител, затвор, мартин

Още когато стартира „Хелс Китчън 7”, тръгнаха залози кой ще е победител, а като най-големи се оценяваха шансовете на Тоби и Мартин Методиев. В крайна сметка и двамата стигнаха до финалния етап в надпреварата, като красивата бургазлийка завърши на трето място, а колегата й от Варна получи от шеф Виктор Ангелов лелеяния чек за 100 хиляди лева.

Репортер на „Уикенд” се свърза с 34-годишния шампион и го разпита подробно за участието му в кулинарно риалити №1. Зададе му обаче и куп лични въпроси, включително такива, касаещи тъмното му минало. Мартин отговори честно и искрено дори на най-личните въпроси.

- Мартин, честита победа! Очаквахте ли да триумфирате в „Хелс Китчън”?

- Когато в началото влязох във формата, не очаквах да стигна до финал, камо ли да съм №1. След като взех черна курка, осъзнах, че имам голям шанс за победа. Дадох всичко от себе си и нещата просто се получиха.

Знаете ли, че е лежал в затвора

- Кой от другите участници беше най-сериозният ви конкурент?

- Още от първия ми ден във формата разбрах, че най-големият ми конкурент ще бъде Тоби Димова. Тогава тя се заяви с чиния за 100 000 лева – така каза и самият шеф Ангелов. В онзи момент разбрах, че тя е участникът, срещу който искам да се боря и да покажа, че съм по-добър. Ако ли пък паднех от нея, за мен щеше да е чест, че съм загубил от достоен противник. В Кухнята на Ада исках да се съревновавам с най-добрите, а не да ми е лесно. Благодарен съм й, тя беше достойно конкуренция.

- През 3-те месеца в кулинарния формат кога ви беше най-трудно?

- Там няма лесно. Никога не знаеш какво ще готвиш, как и за колко време. Шеф Ангелов измисляше задачите непосредствено преди да ги постави. Всичко беше много трудно, но и интересно. Голямо предизвикателство бяха кулинарните битки. Два пъти мислех да напусна формата по собствено желание заради тоталната изолация и липсата на близките ми. За първи път ми дойде тази мисъл след втория месец, когато нещата станаха доста тегави. Така беше и когато се разделихме с половинката ми и детето след предоставената ми възможност да прекарам няколко часа с тях. След въпросната раздяла 3-4 дни бях като болен и с никого не говорех. Добре че в крайна сметка издържах и не си събрах багажа. Бях наистина на косъм да го направя...

- Какво ви караше да си изпускате нервите в предаването?

- Имах доста такива ситуации. С Грозев и Едуард доста се карахме. Продуценти, сценаристи, психолози и другите участници във формата ме съветваха да не изпускам нервите си, защото ще навредя на себе си. Доста избухлив съм си по природа - паля от половин оборот и първо действам, а след това мисля. Първичен съм, заради което и в реалния живот много съм си патил.

- С какво сте променен след участието ви в „Хелс Китчън”?

- Мога да кажа, че за три месеца в кулинарния формат буквално се промени животът ми. Научих се да се въздържам, да не действам първично. Обмислям думите и действията си. Като цяло разбрах, че каквото е било, е било и че трябва да бъдем добри хора и да даваме пример. Стигнал съм до върха като победил в най-успешния кулинарен формат, а съм имал много труден и буен живот. Казано с други думи, стига да иска, човек може да намери изход от всяка ситуация.

- В какво ще инвестирате наградата от 100 000 лева?

- Мечтата ми е да създам собствен бизнес - най-вероятно готина каравана, ресторант или нещо за бързо хранене. След лятото ще реша окончателно какво ще е. Дотогава имам много поети ангажименти в ресторанта, в който работя и искам стриктно да си ги изпълня.

- От колко години готвите?

- От около 10 години готвя, като професионално - от 5. Сам се запалих. Преминах през трудни моменти в живота ми и те ме насочиха към кулинарията. Преди едни яйца не можех да изпържа. Влизайки в кухнята, ми показаха кое как става и на мен ми хареса. Реших да се развивам в тази сфера, да стана добър в нея, а не да правя само глупости и бели. След като взех решението, че ще ставам готвач, изкарах няколко курса при големи професионалисти във Варна. Сега, след като издържах и три месеца в „Хелс Китчън” и спечелих победата, мога да кажа, че предишният Мартин вече го няма. Друг човек съм, амбициран съм и нахъсан да давам добър пример на младите и да помагам на хора в нужда.

- Какво друго сте работил през живота си?

- Бил съм барман, търговски представител, доставчик на храна... Какво ли не съм пробвал, преди да попадна в кухнята. Никоя друга работа обаче не ме грабна така, както готвенето. Припознах го като нещо, в което искам да се развивам.

- Споделял сте, че сте израснал в бедност. За нищо ли не стигаха парите?

- Винаги сме били много бедни. Родителите ми работеха за никакви пари, а баба продаваше вестници. Сестра ми е със 7 години по-малка от мен. Парите все не ни стигаха и е имало моменти, когато сме си делили една филия хляб на 4. Съучениците ми бяха от по-заможни семейства и не ми спестяваха подигравките си заради облеклото ми. Често ходих със закърпени дрехи, износени. Бях на 12, когато баща ми почина. Имаше здравословни проблеми той, доста време влизаше от болница в болница.

- Кога започнаха проблемите ви със закона?

- Започнах да правя глупости, за да имам пари. Случвало се е да открадна, а и много се биех. Подавани са жалби срещу мен за тежки и средни телесни повреди. Занимавах се и с измами, а съм продавал и марихуана. Веднъж пробвах да пуша трева, но не беше моето. Стигнах в крайна сметка до Варненския затвор, където лежах 3 години. Там работех в кухнята и пламна любовта ми към кулинарията. Със сигурност в затвора има и много добри хора. Въпреки че е лошо място, на мен ми донесе само плюсове и животът ми тръгна в правилната посока.

- Майка ви и сестра ви как я карат днес?

- Майка ми работеше като камериерка, а е продавала и закуски. По-късно започна като медицинско лице в болница. Сестра ми е касиерка в заведение за бързо хранене. Племенникът ми е роден няколко дни след дъщеря ми.

- Колко време ви беше необходимо да разберете, че жената до вас – Валерия, е любовта на живота ви?

- Запознаха ни общи приятели. Няколко пъти излизахме на кафе и дискотека, а в един момент и двамата разбрахме, че се обичаме. От дълги години живеем на семейни начала, въпреки че преди време й предложих брак и сложих на ръката й годежен пръстен. Планувам да вдигнем сватба след лятото.

- Какво работи Валерия?

- Има собствен салон за маникюр и педикюр. Успоредно с работата в салона следва във ВВМУ във Варна. И преди години учеше там, но когато забременя с дъщеря ни Ерика, прекъсна. Сега, когато детето ни вече е по-голямо, половинката ми реши да завърши образованието си. Догодина ще се дипломира.

- Спортувате ли?

- Тренирал съм спортна гимнастика и 8 години бях много добър. И до днес съжалявам, че не продължих. Отказах се, защото по онова време гаджетата и игрите ми се струваха по-интересни от тренировките. По-късно започнах да ходя на фитнес и да тренирам бокс, което правя и досега. В един момент станах много здрав. Бях само мускули и тежах 104 килограма. Понастоящем използвам тренировките по бокс, за да изпусна парата при напрежение.

- Имало ли е заплахи за живота ви?

- Да, няколко пъти. Вадили са ми нож и веднъж ме ръгнаха три пъти в корема. Приеха ме в болница с опасност за живота. Размина ми се, след 20 дни ме изписаха. Като цяло бе доста трудно израстването ми. Навремето беше модерно да се биеш и да се доказваш. Много се радвах, че когато влизах в която и да е местна дискотека, ме знаеха кой съм. Детска му работа!

- Побеляха ли косите на майка ви покрай вас?

- Да. Говореше ми, наказваше ме, дърпаше ми ушите и ме биеше, но аз си правех каквото си решах. От едното ми ухо влизаха думите й, от другото излизаха. Няколко пъти ме изключваха и от училище, където бях черната овца. Въпреки това завърших задочно и имам диплома за средно образование. 

- Днес може ли някой да ви провокира да налетите на бой?

- И днес има доста дразнители, но вече съм друг човек и няма как да скоча на бой. Вече не се занимавам с мелета, наркотици, кражби и измами. Имам семейство, а и гледам с други очи на провокаторите и агресорите. Искам да съм добър пример за детето си, а и за останалите хора. Било, каквото било. Целта ми сега е да подсигуря бъдещето на жената до мен и дъщеря ни. Не искам детето ми да преминава през мизерията и трудностите, с които съм се сблъсквал аз.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Страшен вандализъм в... Роден град Голям инцидент в Германия Автомобил се вряза в група деца край Кьолн
Забравете за пицата! Тези охлювчета с бутер тесто са в пъти по-вкусни, икономични и лесни за приготвяне! Трябват ви само няколко съставки Има си нов мъж Такива са слуховете за Нара
Жените от тези зодии се раждат, за да бъдат любовници! Те не могат да устоят пред чуждия мъж и изкушението да вкусят от забранения плод Откриха й страшна болест Джеси Джей страда от рак
ЦСКА си избра треньор Парафира с Керкез Баба ми смеси тези две съставки и ми даде бурканче, вече не се разболявам и винаги имам енергия Дрeвнитe гърци ca изпoлзвaли тoвa нaрoднo лeкaрcтвo прeди 600 гoдини
Тези зодии имат зли очи, ще съсипят живота ви за секунди Смята се, че тези хора наистина могат да си играят с енергията ни и да преобърнат бъдещето ни Путин с тежки обвинения към Украйна Смята, че Киев проваля преговорите
Спрях да се подигравам на сестра ми, че слага оцет в пералнята, след като видях ефекта Не съм и предполагала колко е ефективен Слон влезе в магазин и изяде храна за... Собствениците имат късмет, че "гостът" е бил културен и не си пада по скъпото ядене