Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Като от скъпа сладкарница: Гостите не ми повярваха, че този сладкиш е приготвен у дома

Ключови думи: ягодово тирамуси, рецепта, флагман

Ягодово тирамису е перфектният пролетен десерт. Ето как да го приготвим!

Съставки за ягодовия сироп:

1/3 чаша кристална захар
1/3 чаша гореща вода
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок (от 1 среден лимон)
2 супени лъжици портокалов ликьор или сок
450 г замразени нарязани ягоди

За крема:

900 г пресни ягоди
450 г маскарпоне
1/2 чаша кристална захар
1 супена лъжица ванилов екстракт
1/4 чаена лъжица сол
2 чаши студена течна сметана
40-45 бишкоти

Приготвяне на ягодовия сироп

В голяма купа разбиваме захарта и водата, докато захарта се разтвори напълно.
Добавяме 2 супени лъжици лимонов сок и 2 супени лъжици портокалов ликьор, разбъркваме.
Подреждаме 450 г замразени ягоди на един слой в цедка с фина мрежа, поставена над купата. Оставяме ги да се размразят за около час. (Междувременно може да нарежем пресните ягоди.)
С помощта на шпатула притискаме размразените ягоди, за да извадим максимално количество сок. Разбъркваме получения сироп и го прехвърляме в правоъгълна форма.
Ягодовите парченца запазваме в същата купа – те ще бъдат смесени с пресните ягоди.

Приготвяне на крема

Нарязваме пресните ягоди на тънки резени. 4 чаши нарязани ягоди добавяме към купата с размразените плодове и разбъркваме. Останалите нарязани ягоди оставяме в хладилника за украса преди сервиране. В купата на кухненски робот или миксер с приставка за разбиване, разбиваме 450 г студено маскарпоне, 1/2 чаша кристална захар, 1 супена лъжица ванилов екстракт и 1/4 чаена лъжица сол. Разбиваме на средна скорост за около 1 минута, докато сместа стане хомогенна.

Минаваме на средна скорост и бавно добавяме студената течна сметана, като бием до получаване на меки върхове за около 2 минути. Потапяме по една бишкотa в ягодовия сироп, като бързо навлажняваме двете й страни.

Подреждаме ги плътно в правоъгълна форма, докато дъното се покрие. Разпределяме половината маскарпоне крем върху бишкотите и заглаждаме равномерно. Върху крема намазваме смесените ягоди в равномерен слой. Повтаряме с втори слой бишкоти, напоени в сироп.

Разстиламе остатъка от маскарпоне крема върху втория слой бишкоти. Покриваме и охлаждзаме поне 12 часа, за да омекнат бишкоти и кремът да се стегне.

Преди сервиране, украсяваме отгоре с нарязани ягоди.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Секс експерт: Ползвайте пералнята и кухненския плот при голяма разлика в ръста с партньора Закари Зейн препоръчва позата "седящ дракон" 5 често срещани женски грешки в прелюдията, които саботират оргазма Кои са тези капани и как да ги избегнем, за да се насладим пълноценно на интимните моменти
9 причини, поради които мъжете се връщат при бившите си Най-често този тип мъже действат от егоистични подбуди, а не от голяма любов, предупреждава Мици Бокман Свалих гаджето с тези царевични кюфтенца - уникални са Едно стилно предястие или гарнитура към основно
Билкови рецепти при чревно възпаление Интересът към тях нараства и защото съчетават лечебна сила и традиция, предавана през поколения Айде, бе: Крайнодесен политик в Полша залюби джендър Доскоро Давид Шостак защитаваше крайните анти ЛГБТ политики на своята партия "Конфедерация"… докато не се влюби в транс жена
Германия вече не е най-желаната дестинация от преселниците Молбите за убежище в ЕС са намалели с близо четвърт Лейди Гага бе феноменална на МТВ наградите Поп иконата водеше с цели 12 номинации в основните категории, включително „Видеоклип на годината“, „Песен на годината“ и „Най-добър албум“, като успя да спечели четири от тях
Времето ни готви фурна с вентилатор във вторник Максималните температури леко ще се увеличат на повечето места и ще са между 28° и 33°, в София - около 29° Сътрудничеството между България и Черна гора се задълбочава - ръст на туристи в градския, морския и планинския туризъм Двамата министри подчертаха традиционно добрите приятелски отношения между двете страни, основани на близост в културен, исторически и европейски контекст.
Ботев изненадващо се раздели с най-добрия си футболист От клуба обявиха, че в следващите дни ще се внесе яснота какви са мотивите за тези действия Времето през септември – само за правене на лютеница Септември ще е с половин-един градус над нормата