Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Като от скъпа сладкарница: Гостите не ми повярваха, че този сладкиш е приготвен у дома

Ключови думи: ягодово тирамуси, рецепта, флагман

Ягодово тирамису е перфектният пролетен десерт. Ето как да го приготвим!

Съставки за ягодовия сироп:

1/3 чаша кристална захар
1/3 чаша гореща вода
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок (от 1 среден лимон)
2 супени лъжици портокалов ликьор или сок
450 г замразени нарязани ягоди

За крема:

900 г пресни ягоди
450 г маскарпоне
1/2 чаша кристална захар
1 супена лъжица ванилов екстракт
1/4 чаена лъжица сол
2 чаши студена течна сметана
40-45 бишкоти

Приготвяне на ягодовия сироп

В голяма купа разбиваме захарта и водата, докато захарта се разтвори напълно.
Добавяме 2 супени лъжици лимонов сок и 2 супени лъжици портокалов ликьор, разбъркваме.
Подреждаме 450 г замразени ягоди на един слой в цедка с фина мрежа, поставена над купата. Оставяме ги да се размразят за около час. (Междувременно може да нарежем пресните ягоди.)
С помощта на шпатула притискаме размразените ягоди, за да извадим максимално количество сок. Разбъркваме получения сироп и го прехвърляме в правоъгълна форма.
Ягодовите парченца запазваме в същата купа – те ще бъдат смесени с пресните ягоди.

Приготвяне на крема

Нарязваме пресните ягоди на тънки резени. 4 чаши нарязани ягоди добавяме към купата с размразените плодове и разбъркваме. Останалите нарязани ягоди оставяме в хладилника за украса преди сервиране. В купата на кухненски робот или миксер с приставка за разбиване, разбиваме 450 г студено маскарпоне, 1/2 чаша кристална захар, 1 супена лъжица ванилов екстракт и 1/4 чаена лъжица сол. Разбиваме на средна скорост за около 1 минута, докато сместа стане хомогенна.

Минаваме на средна скорост и бавно добавяме студената течна сметана, като бием до получаване на меки върхове за около 2 минути. Потапяме по една бишкотa в ягодовия сироп, като бързо навлажняваме двете й страни.

Подреждаме ги плътно в правоъгълна форма, докато дъното се покрие. Разпределяме половината маскарпоне крем върху бишкотите и заглаждаме равномерно. Върху крема намазваме смесените ягоди в равномерен слой. Повтаряме с втори слой бишкоти, напоени в сироп.

Разстиламе остатъка от маскарпоне крема върху втория слой бишкоти. Покриваме и охлаждзаме поне 12 часа, за да омекнат бишкоти и кремът да се стегне.

Преди сервиране, украсяваме отгоре с нарязани ягоди.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Призна, че животът му е ад "България от на три морета, стана на три момчета", каза той Унищожават стадо от 1000 овце Заради болест
"Съжалявам, че спах с 1000 жени" Сподели Джеймс 30-годишна се преби в Несебър Падна от тротинетка
Млад апаш с нов "подвиг"! Този път край морето Спипаха го с метамфетамин Една зодия ще се чувства на върха на щастието днес Астрологията не ни дава гаранции, но може да бъде като фар в мъглата – ориентира ни за правилната посока
19-годишен предизвика зрелищна катастрофа в Бургаско За щастие няма загинали Днес почитаме голяма светица, не вземайте важни решения Предците ни са вярвали, че този ден не е моментът да вземате съдбовни решения, да харчите значителни суми пари или да разкривате плановете си пред други - това може да се превърне в разочарование или провал
Знаете ли какво е Богородичен пост Великият пост е специално време, когато вярващите се ограничават в храната и се пречистват духовно чрез молитва Голям инцидент в Белгия Огромен пожар изпепели главната сцена на фестивала Tomorrowland
Много българи имат имен ден днес Празнуват казващите се Марина, Марин, Маринчо, Маринка, Маринела, Марчо Кучета разкъсаха жена Трагедията се случи в Русия