Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Като от скъпа сладкарница: Гостите не ми повярваха, че този сладкиш е приготвен у дома

Ключови думи: ягодово тирамуси, рецепта, флагман

Ягодово тирамису е перфектният пролетен десерт. Ето как да го приготвим!

Съставки за ягодовия сироп:

1/3 чаша кристална захар
1/3 чаша гореща вода
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок (от 1 среден лимон)
2 супени лъжици портокалов ликьор или сок
450 г замразени нарязани ягоди

За крема:

900 г пресни ягоди
450 г маскарпоне
1/2 чаша кристална захар
1 супена лъжица ванилов екстракт
1/4 чаена лъжица сол
2 чаши студена течна сметана
40-45 бишкоти

Приготвяне на ягодовия сироп

В голяма купа разбиваме захарта и водата, докато захарта се разтвори напълно.
Добавяме 2 супени лъжици лимонов сок и 2 супени лъжици портокалов ликьор, разбъркваме.
Подреждаме 450 г замразени ягоди на един слой в цедка с фина мрежа, поставена над купата. Оставяме ги да се размразят за около час. (Междувременно може да нарежем пресните ягоди.)
С помощта на шпатула притискаме размразените ягоди, за да извадим максимално количество сок. Разбъркваме получения сироп и го прехвърляме в правоъгълна форма.
Ягодовите парченца запазваме в същата купа – те ще бъдат смесени с пресните ягоди.

Приготвяне на крема

Нарязваме пресните ягоди на тънки резени. 4 чаши нарязани ягоди добавяме към купата с размразените плодове и разбъркваме. Останалите нарязани ягоди оставяме в хладилника за украса преди сервиране. В купата на кухненски робот или миксер с приставка за разбиване, разбиваме 450 г студено маскарпоне, 1/2 чаша кристална захар, 1 супена лъжица ванилов екстракт и 1/4 чаена лъжица сол. Разбиваме на средна скорост за около 1 минута, докато сместа стане хомогенна.

Минаваме на средна скорост и бавно добавяме студената течна сметана, като бием до получаване на меки върхове за около 2 минути. Потапяме по една бишкотa в ягодовия сироп, като бързо навлажняваме двете й страни.

Подреждаме ги плътно в правоъгълна форма, докато дъното се покрие. Разпределяме половината маскарпоне крем върху бишкотите и заглаждаме равномерно. Върху крема намазваме смесените ягоди в равномерен слой. Повтаряме с втори слой бишкоти, напоени в сироп.

Разстиламе остатъка от маскарпоне крема върху втория слой бишкоти. Покриваме и охлаждзаме поне 12 часа, за да омекнат бишкоти и кремът да се стегне.

Преди сервиране, украсяваме отгоре с нарязани ягоди.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Вчера с това феноменално тесто направих пърленка, днес чесново хлебче, а утре ще пробвам пица Забравете за содата и оцетa, този домашен препарат е много по-ефективен в... Въпреки че е популярна, комбинацията от  сода бикарбонат и  оцет не е ефективна за отпушване на мастни отлагания
Мъжете от тези зодии все нямат пари Астролозите успяха да идентифицират четири зодиакални знака, които доста трудно могат да забогатеят Международен ученически конкурс събира в Бургас деца от 15 държави Награждаването на победителите ще се състои на 31 май от 18 ч. в Културен дом „НХК”, ето я пълната програма на събитието, организирано от ЦЕБС АЛЕФ
Лекари откриха 77 грешки в действията му Неконвенционалният медик обичаше да обърква колегите си с брилянтни диагнози Състезания с лагерни колички, забавни игри и арт ателие за 1 юни в Маринка Празникът ще започне в 10 часа с футболен турнир
Приморско става важен спортен център Морската община привлича професионални спортисти, туристи и любители на спорта от всички краища на света Семейство от Кърджали катастрофира край Карнобат на АМ „Тракия“ Автомобилът самокатастрофирал, пострадали са съпругата и двете им дъщери
Европейската комисия представи стратегията за стартиращите и разрастващите се предприятия Осъдиха я за убийство, но не е в затвора, а по дискотеките На снимките тя е на фона на стилен интериор, лъскави мивки и рамкирани огледала
Всички бойци от предстоящото издание MAX FIGHT 61 преминаха успешно кантара В главното събитие на вечерта ще се изправят един срещу друг бургазлията Мирослав Милков, известен като „Спартанеца“, и варненският ММА състезател Богдан Сташенко в категория тежка Най-голямото несебърско училище - домакин на шахматен турнир Откриването на събитието ще се състои на утре, 31 май, от 9.00 ч.