Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ето как се прави хляба от фурната едно време, 100 пъти по-хубав от купешкия

Ключови думи: хляб, фурна, рецепта, пекарна

Спомняте ли си миризмата от детството на прясно изпечен хляб от фурната. Искате ли да си го приготвите и да си припомните истинския вкус на хляба от едно време. С тази рецепта ви даваме тази възможност. Опитайте и сами ще се убедите, че домашният любителски хляб е много по-вкусен и ароматен от този в магазина.  

Необходими продукти:

Тесто (готово или предварително приготвено)
75 мл мляко
60 г захар
7 г сол
300 г брашно
40 г масло

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете тестото, млякото, захарта, солта и брашното, докато се получи хомогенна гъста маса. След  това прибавете маслото и месете още малко. Разделете на две равни части и оставете да втаса за около 10 минути, покрито със стреч фолио. Разточете всяко парче тесто в овална форма, след което внимателно го навийте на питка. В тава за печене поставете хартия, а върху тестото сложете кърпа и оставете да престои за 30 минути. Направете равни разрези върху тестото и оставете за още 20 минути. Намажете питките със смес от яйце, сол и вода. В предварително загрята фурна на 190 градуса печете за 23 минути.


 

2
Коментара по темата
2.
Коцев
29.05.2025 12:24:26
Таз рецепта няма нищо обща с хляба от време оно!
Тогава хлябът се правеше с двуфазно замесване на тестото
1.
бел леб пуфкаф
28.05.2025 16:49:35
Хахаха така ще стане евтин козунак, но не и селски хляб. Първо - тестото се прави от брашно, вода, мая , сол и малко захар. НЕ СЕ КУПУВА ГОТОВО ! Второ - селската от едно време или професионална модерна фурна пекат на 260-300 градуса. Домашната я пускайте на макс и чакайте да загрее.
Трето - пече се върху каменна плоча или върхи обилно посипана с брашно, тава. Никога на само на метал намазан с олио, защото влагата остава отдолу и образува мека , неприятна кора на шупли, като на баница/кекс. Четвърто - хора , които си нямат идея от пекарство да не се опитват да дават съвети и "пишат" статии !
  Добави Коментар
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2 Песента на Симона и Диана от Бургас е на път да влезе в новогодишният епизод на националната телевизия като хит на декември  Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко Катастрофата стана преди 17 години
Мис Андреа „надебеляла“ за една нощ Според екипа на певицата, снимката е грубо фалшифицирана с фотошоп от анонимен профил, за да предизвика сензация Кой поръча Митко Маймуняка и защо убийството още не е разкрито Атентатът през 2002 г. поставя началото на края на ВИС-2
Цял регион е пред екокатастрофа, голям язовир е на път да пресъхне Настоящото състояние, при което в него има по-малко от 1.5 милиона кубика вода, е най-ниското от десетилетия насам Спортно училище „Юрий Гагарин“ отличи своите шампиони за 2025 г. За първи път бяха градени и ученици от прогимназиален етап
Вечеряйте между 17 и 19 ч. през зимата, за да сте здрави Ако искате да имате достатъчно енергия през зимата и успешно да се справите с вирусите, внимавайте не само какво ядете, но и кога, предупреждават диетолози Ромина скъса с русото: Вече е фатална брюнетка Ромина Тасевска изненада всички с рязка и смела промяна, която мигновено привлече вниманието в социалните мрежи
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти След Нова година лихвеният процент на Европейската централна банка ще важи и за България, като част от еврозоната Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин Общинската конференция на БСП в града избра Трифонов за нов председател на видинската структура на БСП
Откриха паметник на Левски в Италия На вълнуваща церемония на площад „Сан Паоло“ в италианския град Монца бе открит барелеф на Васил Левски Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев Спектакъл, памет и нови технологии в чест на годишнината на големия актьор