Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ето как се прави хляба от фурната едно време, 100 пъти по-хубав от купешкия

Ключови думи: хляб, фурна, рецепта, пекарна

Спомняте ли си миризмата от детството на прясно изпечен хляб от фурната. Искате ли да си го приготвите и да си припомните истинския вкус на хляба от едно време. С тази рецепта ви даваме тази възможност. Опитайте и сами ще се убедите, че домашният любителски хляб е много по-вкусен и ароматен от този в магазина.  

Необходими продукти:

Тесто (готово или предварително приготвено)
75 мл мляко
60 г захар
7 г сол
300 г брашно
40 г масло

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете тестото, млякото, захарта, солта и брашното, докато се получи хомогенна гъста маса. След  това прибавете маслото и месете още малко. Разделете на две равни части и оставете да втаса за около 10 минути, покрито със стреч фолио. Разточете всяко парче тесто в овална форма, след което внимателно го навийте на питка. В тава за печене поставете хартия, а върху тестото сложете кърпа и оставете да престои за 30 минути. Направете равни разрези върху тестото и оставете за още 20 минути. Намажете питките със смес от яйце, сол и вода. В предварително загрята фурна на 190 градуса печете за 23 минути.


 

2
Коментара по темата
2.
Коцев
29.05.2025 12:24:26
Таз рецепта няма нищо обща с хляба от време оно!
Тогава хлябът се правеше с двуфазно замесване на тестото
1.
бел леб пуфкаф
28.05.2025 16:49:35
Хахаха така ще стане евтин козунак, но не и селски хляб. Първо - тестото се прави от брашно, вода, мая , сол и малко захар. НЕ СЕ КУПУВА ГОТОВО ! Второ - селската от едно време или професионална модерна фурна пекат на 260-300 градуса. Домашната я пускайте на макс и чакайте да загрее.
Трето - пече се върху каменна плоча или върхи обилно посипана с брашно, тава. Никога на само на метал намазан с олио, защото влагата остава отдолу и образува мека , неприятна кора на шупли, като на баница/кекс. Четвърто - хора , които си нямат идея от пекарство да не се опитват да дават съвети и "пишат" статии !
  Добави Коментар
Моторист почина след катастрофа във Варна Кола отнела предимството му Изби рибата за финала на Шампионска лига "Не ме интересува", каза Благо, явно разочарован от имената на финалистите
Жесток побой на... Площад "Майка България" във Велико Търново  Изригна за Зеленски Дмитрий Медведев нарече Володимир зелена листна въшка
Направи хубав жест Десподов помага на таланти Почина голяма фигура в спорта От този свят си отиде Мишел Дюсон
Силно земетресение във водите до... ЮАР Фрапантен инцидент в България Пиян мъж се размаза с колело
Русия иска да направи военна база в... ЦАР Брутално престъпление в София Млад мъж нападна лекари и потроши линейка
НАТФИЗ с филиал в Бургас Студентите ще се обучат по шест специалности Каза силни думи Иска повече пари за отбрана в ЕС и приемане на Украйна в него