Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ето как се прави хляба от фурната едно време, 100 пъти по-хубав от купешкия

Ключови думи: хляб, фурна, рецепта, пекарна

Спомняте ли си миризмата от детството на прясно изпечен хляб от фурната. Искате ли да си го приготвите и да си припомните истинския вкус на хляба от едно време. С тази рецепта ви даваме тази възможност. Опитайте и сами ще се убедите, че домашният любителски хляб е много по-вкусен и ароматен от този в магазина.  

Необходими продукти:

Тесто (готово или предварително приготвено)
75 мл мляко
60 г захар
7 г сол
300 г брашно
40 г масло

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете тестото, млякото, захарта, солта и брашното, докато се получи хомогенна гъста маса. След  това прибавете маслото и месете още малко. Разделете на две равни части и оставете да втаса за около 10 минути, покрито със стреч фолио. Разточете всяко парче тесто в овална форма, след което внимателно го навийте на питка. В тава за печене поставете хартия, а върху тестото сложете кърпа и оставете да престои за 30 минути. Направете равни разрези върху тестото и оставете за още 20 минути. Намажете питките със смес от яйце, сол и вода. В предварително загрята фурна на 190 градуса печете за 23 минути.


 

2
Коментара по темата
2.
Коцев
29.05.2025 12:24:26
Таз рецепта няма нищо обща с хляба от време оно!
Тогава хлябът се правеше с двуфазно замесване на тестото
1.
бел леб пуфкаф
28.05.2025 16:49:35
Хахаха така ще стане евтин козунак, но не и селски хляб. Първо - тестото се прави от брашно, вода, мая , сол и малко захар. НЕ СЕ КУПУВА ГОТОВО ! Второ - селската от едно време или професионална модерна фурна пекат на 260-300 градуса. Домашната я пускайте на макс и чакайте да загрее.
Трето - пече се върху каменна плоча или върхи обилно посипана с брашно, тава. Никога на само на метал намазан с олио, защото влагата остава отдолу и образува мека , неприятна кора на шупли, като на баница/кекс. Четвърто - хора , които си нямат идея от пекарство да не се опитват да дават съвети и "пишат" статии !
  Добави Коментар
Приеха по-строги санкции срещу пияни и дрогирани шофьори Въвеждат и нови антикорупционни мерки Чуждестранен учител натрупа дългове на комар и реши да обере бижутерски магазин Охраната го спипа
Как да проверим дали гъбите са опасни? Дори малка грешка може да доведе до фатални последици 8 признака издават, че страдате от глутенова непоносимост Това е растителен протеин, съдържащ се в пшеницата, ръжта, ечемика и други зърнени култури
Майка му гладуваше, баща му влезе в затвора, а сега цяла нация разчита на него Жоао Педро има качествата да стане лидер на Селесао 4 зодии, които първи губят интерес във връзката Може да ви разбият сърцето
Масови протести в София и Варна в подкрепа на кмета Благомир Коцев Трябва да се съберем и да си върнем държавата, каза бившият премиер Кирил Петков Защо понякога стоповете светват, когато не спираме Това зависи от силата на забавяне на автомобила и е наложено от производителите и регулаторите
Кои са признаците, че може да сте урочасани И какво се прави при съмнение за урочасване 4 трика за премахване на жълти петна по дрехите Ето идеи за справяне с неприятния проблем
Героят на "Левски" Вуцов се нареди до световноизвестни спасители на дузпи Младият вратар удиви в Лига Европа Верижна катастрофа затрудни движението на "Тракия" Пет коли са се ударили