Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за обикновената баклава, с тази рецепта без кори тя става по-бързо и по-вкусна!

Ключови думи: рецепта за баклава, орехова баклава, сочен орехов сладкиш

Сочен орехов сладкиш, чието приготвяне ще ви отнеме горе-долу 5 минути, ако сте приготвили предварително продуктите. Тази бърза и лесна рецепта за сочен кекс с орехи е идеална за всеки повод.

С мерките, дадени в чаши, без нужда от кантар или миксер, можете да приготвите уникален десерт само за няколко минути, а резултатът е мек, ароматен сладкиш, който ще зарадва всички. Перфектният баланс между ядки, ванилия и сладък сироп прави резултата просто неустоим.

Ето какво ви е необходимо за нашата Сочна орехова баклава без кори:

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

За блата:

5 яйца
1 чаша захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
2 чаши смлени орехи
1 чаша брашно (или 1,5 чаши, ако яйцата са по-големи)
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
½ чаша смлени орехи (за поръсване)
За сиропа:

2 чаши захар
1,5 чаши вода
Приготвяне:

Първо пригответе сиропа: В тенджера на среден огън смесете захарта и водата. Разбъркайте, докато захарта се разтвори, след което оставете да поври 5-7 минути и оставете да се охлади до стайна температура.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта с телена бъркалка, докато сместа стане на пяна. Добавете олиото и млякото, след което продължете да разбивате, докато съставките се смесят.

Постепенно добавете смлените ядки, брашното, бакпулвера и ваниловата захар към сместа. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес без бучки.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена тава за печене със среден размер. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 35 минути или докато сладкишът стане златистокафяв.

Проверете с клечка за зъби дали е изпечен – ако излезе суха, значи е готов.

След като блатът е изпечен, оставете го да се охлади за 3-5 минути, след което го залейте равномерно с охладения сироп.

С тънка дървена клечка го надупчете на няколко места, за да му помогнете да поеме сиропа. Поръсете повърхността с ½ чаша счукани орехи. Нарежете го на кубчета или ромбове.

Оставете сладкиша да престои поне 1 час, за да поеме сиропа, но ако сте нетърпеливи, можете да го ядете, докато е още топъл.

Насладете се на този вкусен и сочен орехов сладкиш, който е лесен за приготвяне и неустоим на вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Марин Киров: Честит празник, слънчеви деца Днес е Денят на детето Втори мост се срути в Руската федерация Този път товарен влак бе затрупан
Слънчева прогноза за днес Топло време в България Тези 2 зодии са кошмарни любовници! Те са лишени от всякаква страст и това се усеща в леглото
Добавям към прането малко глицерин и имам няколко бонуса Петната се премахват, кърпите стават пухкави и меки Отиде си голяма актриса от "Отчаяни съпруги" На 71-годишна възраст почина Валери Махафи
Илон Мъск: Ще остана приятел и съветник на Тръмп Американският президент организира прощално тържество в Овалния кабинет Няма да повярвате защо пускам кухненска кърпа в микровълнова Това е китайският начин за пране на кърпи
Баба ми каза да сипвам сол в олиото, цял живот ще съм й благодарна за този трик Солта e eстeствeн консeрвант Тези 3 зодии са винаги нещастни На тях не им върви в нищо и късметът не е на тяхна страна
Тръмп планира да удвои митата върху вноса на стомана и алуминий Допълнителните мита ще укрепят стоманодобивната промишленост на страната, каза президентът на САЩ Донор на семенна течност с потенциално ракообразуващ ген е баща и на деца България Спермата на донора е била използвана и в поне девет други страни