Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за обикновената баклава, с тази рецепта без кори тя става по-бързо и по-вкусна!

Ключови думи: рецепта за баклава, орехова баклава, сочен орехов сладкиш

Сочен орехов сладкиш, чието приготвяне ще ви отнеме горе-долу 5 минути, ако сте приготвили предварително продуктите. Тази бърза и лесна рецепта за сочен кекс с орехи е идеална за всеки повод.

С мерките, дадени в чаши, без нужда от кантар или миксер, можете да приготвите уникален десерт само за няколко минути, а резултатът е мек, ароматен сладкиш, който ще зарадва всички. Перфектният баланс между ядки, ванилия и сладък сироп прави резултата просто неустоим.

Ето какво ви е необходимо за нашата Сочна орехова баклава без кори:

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

За блата:

5 яйца
1 чаша захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
2 чаши смлени орехи
1 чаша брашно (или 1,5 чаши, ако яйцата са по-големи)
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
½ чаша смлени орехи (за поръсване)
За сиропа:

2 чаши захар
1,5 чаши вода
Приготвяне:

Първо пригответе сиропа: В тенджера на среден огън смесете захарта и водата. Разбъркайте, докато захарта се разтвори, след което оставете да поври 5-7 минути и оставете да се охлади до стайна температура.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта с телена бъркалка, докато сместа стане на пяна. Добавете олиото и млякото, след което продължете да разбивате, докато съставките се смесят.

Постепенно добавете смлените ядки, брашното, бакпулвера и ваниловата захар към сместа. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес без бучки.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена тава за печене със среден размер. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 35 минути или докато сладкишът стане златистокафяв.

Проверете с клечка за зъби дали е изпечен – ако излезе суха, значи е готов.

След като блатът е изпечен, оставете го да се охлади за 3-5 минути, след което го залейте равномерно с охладения сироп.

С тънка дървена клечка го надупчете на няколко места, за да му помогнете да поеме сиропа. Поръсете повърхността с ½ чаша счукани орехи. Нарежете го на кубчета или ромбове.

Оставете сладкиша да престои поне 1 час, за да поеме сиропа, но ако сте нетърпеливи, можете да го ядете, докато е още топъл.

Насладете се на този вкусен и сочен орехов сладкиш, който е лесен за приготвяне и неустоим на вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Телефонни измамници убеждават хора да теглят кредити и да внасят пари по „защитени сметки” Как работи финансовата схема Почина рок звезда от 80-те на миналия век
Осъдиха три българки за джебчийство в Лондон Сънародничките ни опитали да задигнат скъпа чанта Невиждан скандал: Хора на Путин и Ким стигнали почти до бой, причината ще ви шокира Причината е била температурата на закрито в залата преди срещата на върха, скарали се за дистанционното на климатика
Рулцата с кайма на Мери Бери – идеални за септемврийски пикник Ето я рецептата Незаконни хапчета за отслабване и диабет заливат пазара Повечето от тях се рекламират в социалните мрежи и не са разрешени за употреба
Памела Андерсън разкри фалшива ли е връзката й с Лиъм Нийсън! Не бъркайте добротата ми със слабост, тук съм не за пари или за слава, заяви ядосаната актриса Едрогабаритни джигити: Турски тирове "летят" със 120 км/ч по пътя Враца–София (ВИДЕО) Шофьорите се държаха като мутри от 90-те години на пътя
Лек трус разлюля Пловдив Трусът е регистриран в 8:27 тази сутрин Родителите на обвинените в побой над шефа на ОДМВР-Русе искат преместване на делото заради пристрастност Всички тук са зависими. Трудно намерихме даже адвокати, твърдят те
Жена твърди, че е получила тежки травми, след като е блъсната от тротинетка на тротоара Тя посочи, че е била ударена в гръб от две момчета Ученик превърна 45-годишна Лада в шедьовър Сава Семизов е най-младият собственик и реставратор на автомобил на ретро парада на коли в града