Тиквен хляб – трябва поне веднъж в живота си да го опиташ
Ето какво ще Ви бъде нужно:
Пюре от тиква – 200 грама , печено
Брашно – 700 грама
Топла вода – 250 грама
Суха мая – 7 грама
Захар – 2 супени лъжици
Сол – 1 ч.л
Масло – супени лъжици
Начин на приготвяне:
За начало е необходимо да печем тиквата във фурна, с помощта на блендер после я правим на пюре. В съд смесете солта, захарта и брашното, разбийте всички тези съставки добре до гладкост.
Към сместа, която сте получили прибавете пюрето от тиква както и топлата вода. Прибавете малко количесто олио, омесете тестото и оставете на страна да престои за период от 60 минути.
Разделяте тестото на три части по средно 420 грама, след което оформете на питки и ги оставете да втасат на сухо и тъмно място.
20 минути по-късно направете разрези с нож и оставете за още 10 минути. На 200 градуса във фурна печете за период от половин час с пара на дъното (само топла вода в термоустойчива форма).
След определеното време извадете и сервирайте. Да Ви е сладко!
Добави Коментар