Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за еклера, това руло с много крем е много по-вкусно, а става лесно и бързо

Ключови думи: руло, еклер, флагман

Меко и пухкаво руло, пълнено с вкусен крем, което е готово за нула време. Отлична рецепта за пухкаво изкушение, чийто вкус много напомня на любимите ни еклери. Ето как да си приготвите Еклер руло с фантастичен крем.

За пълнежа:

110 г кристална захар
1 голямо яйце
10 г ванилова захар
1,5 супени лъжици царевично нишесте
350 г заквасена сметана или гръцко кисело мляко
40 г масло
За тестото:

4 големи яйца
щипка сол
1 супена лъжица кристална захар
180 г обикновено брашно
400 мл мляко
30 г разтопено масло
Приготвяне:

Крем:

Добавете яйцето и захарта в тенджерата.


След това добавете ванилова захар и нишесте.

Разбъркайте добре с бъркалка.

Добавете сметаната към сместа и разбъркайте.

Сложете тенджерата на котлона и гответе, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Изсипете готовия крем в купа и покрийте с фолио.

Оставете да се охлади до стайна температура.

Тесто:

В отделна дълбока купа добавете яйцата и щипка сол.

Добавете захарта и разбъркайте с тел.

Добавете брашното и разбъркайте добре, след което наливайте млякото малко по малко и разбъркайте.

Накрая добавете разтопеното масло към тестото и разбъркайте.

Покрийте с кърпа и оставете да почине 10 минути .

След това изсипете тестото върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

Поставете тавата за печене в предварително загрятата фурна. Печете 25-30 минути на 190°C.

Оставете изпеченото тесто да се охлади за 10 минути.

След това обръщаме тестото с помощта на решетка и хартия. Намажете с крема.

Навийте тестото на руло, увийте го в хартия и го оставете да се охлади в хладилник.

Поръсете рулото с пудра захар.

Можем да го поднесем.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Общинският съветник от БСП Явор Костов кани бургазлии на среща в приемната си Гражданите могат да поставят своите въпроси и предложения на 15 октомври от 16:00 ч. в централата на партията на ул. "Фердинандова" 60 Затварят се за месец част от ул. „Дебелт“ в Бургас В участъкът от ул. „Георги С. Раковски“ до ул. „Васил Левски“.
Почина турският журналист, ранен при нападение в Истанбул Хакан Тосун се лекуваше в интензивно отделение Ето кой ще е домакин на мачовете от Евроволей 2026 в България Това решение взе БФО на извънредно заседание
Кой етаж е опасен за живота ви Какво показват различни изследвания Заплата в държавния сектор вече е с 200 лв. по-висока от тази в частния Твърдението е на икономисти икономистите Румен Гълъбинов и Никола Филипов, спрямо брутната възнаграждение в двата сектора 
Поради ремонт се ограничава пътен възел "Зимница"- Ямбол Движението се пренасочва по Път I-7 до 18 октомври   Повдигнаха обвинение на младежа, стрелял по дете в Ямбол, грози го затвор до 2г. 19-годишният Т. С. е задържан за 72 часа
Как се прави турският кашкавал на конци Това сирене е не само вкусно, но и истински символ на изкуството на млекарството в Турция България затвърждава позицията си сред световните винени дестинации с рекорден брой отличия  Престижният конкурс за вино Concours Mondial de Bruxelles 2025 се проведе в Бургас
Радев наложи вето парламентът да назначава шефа на ДАНС Опитът изборът да е на НС далеч не представлява гаранция за стабилност в държавната служба, мотивира се държавният глава Грипът вече циркулира в България - COVID също се завръща Това декларира директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова