Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пилешките дробчета ще се топят в устата, ако ги приготвите така

Ключови думи: пилешки дробчета, флагман, рецепта

Пилешките дробчета са едно от онези ястия, които могат да се приготвят по най-различни начини – пържени, варени, на скара или, както в този случай, печени във  фурна.

Това ястие е идеално за бързо хапване, когато времето е ограничено, но все пак искате нещо вкусно и питателно.

Печенето във  фурната е чудесен начин да избегнете излишното олио, а добавянето на лук придава на ястието естествена сочност и богат вкус.

Черният дроб е здравословен, защото е богат на желязо, протеини и витамини от група В, особено B12, който помага за енергията и здравословното кръвообращение.

Комбинацията с лук не само подобрява вкуса, но и добавя антиоксиданти.

Това просто ястие доказва, че не е нужно да се стараете много, за да получите вкусен резултат! Ето какво ви е необходимо, за да си приготвите сочните и адски вкусни Пилешки дробчета с лук на фурна:

Продукти:

Пилешки дробчета (количеството зависи от нуждите)
1-2 глави лук (едро нарязани)
Сол на вкус
 Черен пипер на вкус
Олио (за предпочитане зехтин или слънчогледово)
Приготвяне:

Загрейте фурната предварително до 180-200°C. Почистете пилешките дробчета и ги сложете в купа. Подправете ги със сол и черен пипер, след което добавете малко олио. Разбъркайте добре, за да разпределите подправките.

Прехвърлете дробчетата в тава за печене и ги сложете в предварително загрятата фурна. Печете ги около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, за да се изпекат равномерно.

Добавете ситно нарязания лук в тавата с дробчетата и продължете да печете още 10-15 минути, докато лукът омекне и стане златист.

Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте топло.

Това ястие е вкусно само по себе си, но можете да го комбинирате с прясна салата или картофено пюре за пълноценно хранене.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Взривява първенството? Плъзна слух, че Десподов може да заиграе отново за ЦСКА Неприятно провинение близо до Варна Шофьор кара много пиян
Гордост за спортна България Никола Цолов победи в квалификация във Формула 3 на митично трасе Дучето с послание към футболистите на ЦСКА Ето какво сподели бившият тартор на "армейската" агитка
Много притеснителна информация за младите българи Повече от половината 15-годишни са функционално неграмотни, сочи доклад Невероятна история във Варна Болонка отгледа 4 изхвърлени котенца
Земетресение на броени километри от България Трусът е сравнително слаб Излязоха верните отговори на втората матура Над 48 000 зрелостници се явиха на изпита
Подигравка с Гонзо "Червени" фенове твърдят, че... Даниела от "Ергенът": Мартин не успя да... Ето истината за раздялата, според Дани
Много се харесват, но... Вече са само платонични приятели Разкарайте от живота си хората от тези зодии, те са безчувствени и неблагодарни Те мислят, че благодарността, извинението или оценяването на другите хора ги правят меки или слаби личности