Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пилешките дробчета ще се топят в устата, ако ги приготвите така

Ключови думи: пилешки дробчета, флагман, рецепта

Пилешките дробчета са едно от онези ястия, които могат да се приготвят по най-различни начини – пържени, варени, на скара или, както в този случай, печени във  фурна.

Това ястие е идеално за бързо хапване, когато времето е ограничено, но все пак искате нещо вкусно и питателно.

Печенето във  фурната е чудесен начин да избегнете излишното олио, а добавянето на лук придава на ястието естествена сочност и богат вкус.

Черният дроб е здравословен, защото е богат на желязо, протеини и витамини от група В, особено B12, който помага за енергията и здравословното кръвообращение.

Комбинацията с лук не само подобрява вкуса, но и добавя антиоксиданти.

Това просто ястие доказва, че не е нужно да се стараете много, за да получите вкусен резултат! Ето какво ви е необходимо, за да си приготвите сочните и адски вкусни Пилешки дробчета с лук на фурна:

Продукти:

Пилешки дробчета (количеството зависи от нуждите)
1-2 глави лук (едро нарязани)
Сол на вкус
 Черен пипер на вкус
Олио (за предпочитане зехтин или слънчогледово)
Приготвяне:

Загрейте фурната предварително до 180-200°C. Почистете пилешките дробчета и ги сложете в купа. Подправете ги със сол и черен пипер, след което добавете малко олио. Разбъркайте добре, за да разпределите подправките.

Прехвърлете дробчетата в тава за печене и ги сложете в предварително загрятата фурна. Печете ги около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, за да се изпекат равномерно.

Добавете ситно нарязания лук в тавата с дробчетата и продължете да печете още 10-15 минути, докато лукът омекне и стане златист.

Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте топло.

Това ястие е вкусно само по себе си, но можете да го комбинирате с прясна салата или картофено пюре за пълноценно хранене.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Лудогорец има нов треньор Назначи викинг Почина басистът Гари Маунфийлд, Лиъм Галахър е съсипан Редица музиканти изразиха съболезнования
Мярката срещу Благомир Коцев ще се гледа във Варна На 27 ноември Почина световна футболна легенда Играеше като флангови нападател
Лара Гут-Бехрами падна жестоко Кариерата й е заплашена Ман Юнайтед "взривява" баскетбола В Европа
Песков с тежки думи за Украйна и Зеленски В Москва считат, че Русия печели поредица от сражения на фронта България с исторически антирекорд във футбола Завършваме годината 88-и във ФИФА
Силен трус разлюля Япония Епицентърът е край източния бряг на остров Хоншу Столичната община стартира мащабен проект за 5,7 милиона лева Основната цел на проекта е да се намалят наднормените нива на фини прахови частици
Коя е авторката на картина за 54,7 млн. долара Това е най-високата цена за творба на жена художник досега Revolut с важно съобщение! Всеки със сметка в лева да не прави това При закриване на левовата наличност е възможно да нямате достъп до старите си транзакции в български лева