Пилешките дробчета ще се топят в устата, ако ги приготвите така
Пилешките дробчета са едно от онези ястия, които могат да се приготвят по най-различни начини – пържени, варени, на скара или, както в този случай, печени във фурна.
Това ястие е идеално за бързо хапване, когато времето е ограничено, но все пак искате нещо вкусно и питателно.
Печенето във фурната е чудесен начин да избегнете излишното олио, а добавянето на лук придава на ястието естествена сочност и богат вкус.
Черният дроб е здравословен, защото е богат на желязо, протеини и витамини от група В, особено B12, който помага за енергията и здравословното кръвообращение.
Комбинацията с лук не само подобрява вкуса, но и добавя антиоксиданти.
Това просто ястие доказва, че не е нужно да се стараете много, за да получите вкусен резултат! Ето какво ви е необходимо, за да си приготвите сочните и адски вкусни Пилешки дробчета с лук на фурна:
Продукти:
Пилешки дробчета (количеството зависи от нуждите)
1-2 глави лук (едро нарязани)
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Олио (за предпочитане зехтин или слънчогледово)
Приготвяне:
Загрейте фурната предварително до 180-200°C. Почистете пилешките дробчета и ги сложете в купа. Подправете ги със сол и черен пипер, след което добавете малко олио. Разбъркайте добре, за да разпределите подправките.
Прехвърлете дробчетата в тава за печене и ги сложете в предварително загрятата фурна. Печете ги около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, за да се изпекат равномерно.
Добавете ситно нарязания лук в тавата с дробчетата и продължете да печете още 10-15 минути, докато лукът омекне и стане златист.
Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте топло.
Това ястие е вкусно само по себе си, но можете да го комбинирате с прясна салата или картофено пюре за пълноценно хранене.
Добави Коментар