Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бъркаш, печеш и заливаш с шоколад - шоко чудо за 5 минути

Ключови думи: десерт, рецепта, шоколадов десерт, сладък салам

Това е уникален десерт, който може да се приготви за 5 минути и има невероятен вкус. Опитайте го веднъж и ще се убедите колко е вкусен, затова ще го приготвяте често-често.

Чудесен е за всякакви поводи, особено когато нямате много време да прекарвате в кухнята. Изненадайте гостите си с нещо специално, ето какво ви е необходимо за нашето Шоко-чудо за 5 минути:

Шоко-чудо за 5 минути

Продукти: 

4 яйца
90 г захар
60 г брашно
15 г царевично нишесте
40 г  какао на прах
40 мл олио
70 г бисквити по избор
100-200 г  шоколад, също по избор
Приготвяне: 

Счупете четири яйца в дълбока купа, добавете 90 г захар и разбийте с миксер, докато се образува пяна. Разбийте първо на ниска скорост, след това на висока скорост, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и стане бяла.

Към гъсто разбитите яйца добавете ситно пресятите сухи съставки: брашно (60 г), царевично нишесте (15 г) и какао на прах (40 г). Добавяйте сухите съставки постепенно, на няколко порции.

Разбъркайте, като остъргвате с лъжица/шпатула отдолу нагоре, докато всички съставки се смесят и бучките се разбият. Разбъркването трябва да е бавно, за да се запазят мехурчетата в разбитите яйца.

След това добавете 40 мл олио за готвене и разбъркайте отново, за да се поеме. В крайна сметка трябва да получите хомогенна, гладка и гъста смес с полутечна консистенция. Добавете 70 г бисквити по ваш избор, ситно натрошени с ръце или нарязани на дъска.

Разбъркайте, за да покриете равномерно бисквитите, след което изсипете получената смес в по-малка и по-дълбока, продълговата форма, в която обикновено печете хляб или кекс, предварително покрита с хартия за печене.

Разпределете сместа равномерно, заравнете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса, за приблизително 30-35 минути или в зависимост от фурната. Обърнете изпечения сладкиш върху десертна чиния и отстранете хартията.

Отрежете краищата, за да разкриете декоративната вътрешност на сладкиша.

Поставете целия шоколад отгоре, след което върнете сладкиша в горещата фурна за още 5-10 минути, за да омекне шоколадът и да се разтопи малко.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
F-16 в САЩ прехвана самолет, летящ над голф игрището на Тръмп NORAD призовава цивилните пилоти да внимават Министерство на здравеопазването със съвети как да се предпазим от опасните жеги Избягвайте алкохол и кофеинови напитки
19-годишен уби трима на място, след като се вряза в заведение! Фаталният инцидент е станал в Разград Маги проговори за раздялата с Карлос Насар Гимнастичката била готова да даде втори шанс на олимпийския шампион, но той не проявил желание 
Брад Пит и Анджелина Джоли в спор за 500 милиона и "тайна сделка с руснаци" Холивудският ас иска бившата му да бъде разпитана под клетва заради съдебни битки и скрити сделки за Шато Миравал ВАС задължи Здравната каса да покрие лечение на млад мъж с рядко заболяване Делото е от изключителна важност за бъдещата съдебна практика
Какво символизира срещата с богомолка? В Китай насекомото отдавна е почитано Мъск създава нова партия в САЩ Мъск цитира анкета, публикувана в X на 4 юли
4 причини да не се отказвате от брака си Комуникацията е жизненоважната артерия на всяка връзка Най-големите грешки, които майките на момчета допускат Ето кои са те 
Най-добрите мъже любовници според зодията им Мъжете, родени под знака на зодия Дева, управлявани от Меркурий, са ориентирани към детайлите и много внимателни любовници Всички ще го харесат: мързелив чийзкейк, готов само за 40 минути Ето каква е рецептата