Бъркаш, печеш и заливаш с шоколад - шоко чудо за 5 минути
Това е уникален десерт, който може да се приготви за 5 минути и има невероятен вкус. Опитайте го веднъж и ще се убедите колко е вкусен, затова ще го приготвяте често-често.
Чудесен е за всякакви поводи, особено когато нямате много време да прекарвате в кухнята. Изненадайте гостите си с нещо специално, ето какво ви е необходимо за нашето Шоко-чудо за 5 минути:
Шоко-чудо за 5 минути
Продукти:
4 яйца
90 г захар
60 г брашно
15 г царевично нишесте
40 г какао на прах
40 мл олио
70 г бисквити по избор
100-200 г шоколад, също по избор
Приготвяне:
Счупете четири яйца в дълбока купа, добавете 90 г захар и разбийте с миксер, докато се образува пяна. Разбийте първо на ниска скорост, след това на висока скорост, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и стане бяла.
Към гъсто разбитите яйца добавете ситно пресятите сухи съставки: брашно (60 г), царевично нишесте (15 г) и какао на прах (40 г). Добавяйте сухите съставки постепенно, на няколко порции.
Разбъркайте, като остъргвате с лъжица/шпатула отдолу нагоре, докато всички съставки се смесят и бучките се разбият. Разбъркването трябва да е бавно, за да се запазят мехурчетата в разбитите яйца.
След това добавете 40 мл олио за готвене и разбъркайте отново, за да се поеме. В крайна сметка трябва да получите хомогенна, гладка и гъста смес с полутечна консистенция. Добавете 70 г бисквити по ваш избор, ситно натрошени с ръце или нарязани на дъска.
Разбъркайте, за да покриете равномерно бисквитите, след което изсипете получената смес в по-малка и по-дълбока, продълговата форма, в която обикновено печете хляб или кекс, предварително покрита с хартия за печене.
Разпределете сместа равномерно, заравнете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса, за приблизително 30-35 минути или в зависимост от фурната. Обърнете изпечения сладкиш върху десертна чиния и отстранете хартията.
Отрежете краищата, за да разкриете декоративната вътрешност на сладкиша.
Поставете целия шоколад отгоре, след което върнете сладкиша в горещата фурна за още 5-10 минути, за да омекне шоколадът и да се разтопи малко.
Добави Коментар