Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бъркаш, печеш и заливаш с шоколад - шоко чудо за 5 минути

Ключови думи: десерт, рецепта, шоколадов десерт, сладък салам

Това е уникален десерт, който може да се приготви за 5 минути и има невероятен вкус. Опитайте го веднъж и ще се убедите колко е вкусен, затова ще го приготвяте често-често.

Чудесен е за всякакви поводи, особено когато нямате много време да прекарвате в кухнята. Изненадайте гостите си с нещо специално, ето какво ви е необходимо за нашето Шоко-чудо за 5 минути:

Шоко-чудо за 5 минути

Продукти: 

4 яйца
90 г захар
60 г брашно
15 г царевично нишесте
40 г  какао на прах
40 мл олио
70 г бисквити по избор
100-200 г  шоколад, също по избор
Приготвяне: 

Счупете четири яйца в дълбока купа, добавете 90 г захар и разбийте с миксер, докато се образува пяна. Разбийте първо на ниска скорост, след това на висока скорост, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и стане бяла.

Към гъсто разбитите яйца добавете ситно пресятите сухи съставки: брашно (60 г), царевично нишесте (15 г) и какао на прах (40 г). Добавяйте сухите съставки постепенно, на няколко порции.

Разбъркайте, като остъргвате с лъжица/шпатула отдолу нагоре, докато всички съставки се смесят и бучките се разбият. Разбъркването трябва да е бавно, за да се запазят мехурчетата в разбитите яйца.

След това добавете 40 мл олио за готвене и разбъркайте отново, за да се поеме. В крайна сметка трябва да получите хомогенна, гладка и гъста смес с полутечна консистенция. Добавете 70 г бисквити по ваш избор, ситно натрошени с ръце или нарязани на дъска.

Разбъркайте, за да покриете равномерно бисквитите, след което изсипете получената смес в по-малка и по-дълбока, продълговата форма, в която обикновено печете хляб или кекс, предварително покрита с хартия за печене.

Разпределете сместа равномерно, заравнете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса, за приблизително 30-35 минути или в зависимост от фурната. Обърнете изпечения сладкиш върху десертна чиния и отстранете хартията.

Отрежете краищата, за да разкриете декоративната вътрешност на сладкиша.

Поставете целия шоколад отгоре, след което върнете сладкиша в горещата фурна за още 5-10 минути, за да омекне шоколадът и да се разтопи малко.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Този вид е доминирал по настоящите родни земи Преди милиони години Засипаха я с критики За режисьорски дебют
Ще се оперира Контузия измъчва Белингам Див екшън в София, полицията реагира бързо Задържаха хулигани, ритали момче
Отиде си голям рокаджия Почина Миша Илиев От Кремъл с категорична позиция за американския "Златен купол" "Това е суверенно право на САЩ", счита Песков
Вдигнаха хеликоптер, за да спаси крава Акцията се случи в Швейцария и заслужава аплодисменти Много е щастлива Зорница от Игри на волята роди първото си дете
Терзиев уточни дали ще подаде оставка Кметът на София с поредица от тежки твърдения Министерството на туризма отбелязва 24 май със специално събитие Ето подробности
Стойте далеч от тях! Трите най-арогантни и горделиви хора са от тези зодии На тях им е трудно се разбират с околните заради надменното поведение, което демонстрират Почина велик спортист Той имаше 120 победи от 120 мача в олимпийския бокс