Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички правим тази грешка с ягодите, затова изгниват след часове

Ключови думи: ягоди, свежи, как да съхраним ягодите

Прясно набраните ягоди са най-вкусни, затова се препоръчва да се консумират веднага щом са под ръка. Ако обаче човек реши да направи по-големи покупки, правилното съхранение на плодовете в хладилника е ключово.

Както обясняват експертите, това може да удължи свежестта им с два до три дни, при условие че се спазват няколко правила.

Първата стъпка е да избягвате изплакването на ягодите, преди да ги сложите в хладилника. Мокрите плодове гният и мухлясват много по-бързо. Друго емпирично правило е да избягвате плътното им затваряне в пластмасови контейнери или торбички. Липсата на достъп до въздух има отрицателен ефект върху тях.

Добра идея е плодовете да се изсипят в кошничка или гевгир, който ще им позволи да „дишат“, или да се разпрострат върху плоска чиния, покрита с кухненска хартия. Можете да покриете отгоре с още един слой кухненска хартия, но е важно да не подреждате ягодите една върху друга. Може да ги повреди.

Важно е също да направите избор, преди да съхранявате плодовете в хладилника. Използвайте гнили или повредени плодове веднага, например за компот или десерти. Най-добре е да оставите добрите ягоди с дръжки. Това е трик, използван от известни кулинарни експерти. Това помага ягодите да останат свежи по-дълго.

Важно е също да запомните, че ягодите, съхранявани в хладилник, губят част от вкуса и аромата си. Изваждането им няколко минути преди сервиране им позволява да възвърнат пълния си вкус, което ги прави още по-изкусително лятно лакомство.

Въпреки това, дори когато се съхраняват при идеални условия, ягодите не трябва да се съхраняват в хладилник повече от два до три дни. Колкото по-рано ги изядете, толкова по-голям е шансът да получите естествената им сладост и свежест.

1
Коментара по темата
1.
*********
21.05.2025 13:14:55
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
  Добави Коментар
Найджъл Фараж представи планове за масова депортация на мигранти "Не мога да нося отговорност за деспотични режими по целия свят. Но мога да бъда отговорен за безопасността на жените и момичетата по нашите улици, каза той Как Мелания стана единственият човек, който наистина има вниманието на Тръмп? Тя е задобряла в дипломацията
Този маринован патладжан с чесън и орехи се превърна в хита сред зимнината това лято Гарантираме ви, че тези буркани ще изчезнат първи от килера Подигравах се на свекърва ми, че слага гъба в микровълновата, а сега съветвам всички да го правят Оказва се, че освен за топлене и приготвяне на храна, микровълновата може да се използва и за други неща
Това Ваня Червенкова ли е? Бизнесдамата шокира с новата си визия Какво е направила с лицето си, чудят се феновете й Всеки ден ям тези ябълкови палачинки на фурна и пак отслабвам С аромат на канела и златиста коричка – този десерт е вкусен, лек и здравословен вариант на класическите палачинки.
Голям пожар в Сливен Огънят е обхванал значителна площ, като към момента на място са изпратени пет екипа Добавям това във водата и прозорците стават кристално чисти С помощта на един евтин продукт, който може да се намери във всяка кухня, по тях повече никога няма да остават ивици
Кой каза, че здравословното не е вкусно? От години приготвям най-сочните кюфтенца без капка олио и без пържене Гостите ги обожават Общо 144 пожара са погасени през изминалото денонощие Лъжливите повиквания са били 12
Украински МиГ-29 се разби след изпълнение на бойна мисия Пилотът е загинал Медицински сестри стават готвачки , лекари - автобояджии Проблемът се крие в заплащането