Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откакто научих тази лесна рецепта за хляб без месене, вече не купувам от магазина

Ключови думи: хляб без месене, флагман, рецепта

Ако не си печете хляб вкъщи, защото не ви се меси при неговото приготвяне, тази рецепта е за вас!

Благодарение на нея, ще бъдете в състояние да радвате семейството си с пищен и ароматен домашен хляб най-малко всеки ден. Без никакво месене!

Хлябът става сочен отвътре, с големи пори и тънка хрупкава коричка.

Особено ще ви хареса под формата на чибата. Прясната мая може да се замени със суха, на такова количество брашно 4 грама ще бъдат достатъчни (приблизително три четвърти супена лъжица).

Нужни съставки:
Пшенично брашно – 350 грама
Вода – 420 мл
Мая – 10 грама
Сол – 1 чаена лъжичка
Приготвяне:
Разтворете маята в топла вода (37-39 градуса). Брашното се пресява в купа, добавете сол, изсипете маята. Замесете тесто със средна консистенция. Покрийте купата с фолио, като оставите малък отвор да излиза въздух и оставете за 2 часа при стайна температура.

След 2 часа тестото трябва да се увеличи 2 пъти, а повърхността му да бъде с много мехурчета. Не забравяйте, че имате тесто без месене, следователно, покрийте купата с фолио или капак с дупка и го изпратете в хладилника за една нощ.

На следващата сутрин вземете нужното количество тесто, за да не се лепи по ръцете ви, ги поръсете с брашно. Овъргаляйте парчето в брашното, за да се образува топка.

Поставете тестото върху лист хартия за печене и поръсете с брашно и оставете за още 40-60 минути. Не е нужно да го покривате. В същото време загрейте фурната до 235 градуса.

Направете три разреза върху тестото и сложете във фурната на средната решетка. На долния ред сложете друга тава, налейте в нея 1,5 чаша гореща вода, за да създадете ефект на водна баня. Печете хляба в продължение на 45 минути, след това извадете от фурната и оставете да изстине върху решетка

Тестото за домашен хляб перфектно се съхранява в хладилник в продължение на 2 седмици, така че можете по всяко време да изпечете пресен хляб за вечеря. Не забравяйте да покриете тестото с фолио, за да избегнете напукване.

1
Коментара по темата
1.
Добри
19.05.2025 19:57:22
Приготвяне:
Разтворете маята в топла вода (37-39 градуса). Брашното се пресява в купа, добавете сол, изсипете маята. Замесете тесто със средна консистенция. Покрийте купата с фолио, като оставите малък отвор да излиза въздух и оставете за 2 часа при стайна температура.
НАЛИ УЖ БЕЗ МЕСЕНЕ!
Месене и замесване е с разлика като врат и шия!
  Добави Коментар
Най-забавните зодии Те са истински крале на вицовете и смеха Сърцеразбивачките в зодиака са... Според проучване, представителки на зодия Овен са най-склонни към изневяра
Виктория е много стилна, вече и свободна Ще успее ли някой да спечели сърцето на Вики, след раздялата й с Грациано? Тези зодии никога нямат пари Има много хора по света, които са категорично неспособни да се дисциплинират спрямо финансирането
Контузи се, защото... Терон снима сама екшън сцени Бивша на Григор Димитров изчерви мрежата Геня е много симпатична жена
80-годишен не спази закона в България Възрастен мъж даде лош пример 7 двойки зодии, които се влюбват взаимно от пръв поглед При тях чувствата пламват със светкавична скорост 
Отива в Русия Разпределителят Симеон Николов ще играе в традиционно силния руски волейболен шампион, треньор ще му е българин Обещават им космически пари... За победа срещу Лудогорец
100 зрелостници без транспорт за матурите, шефове на училища в София зоват родители да помогнат Не представлява проблем до сряда да имаме една много добра логистика, каза директорът на 119 училище Диан Стаматов Това са най-верните жени в зодиака Оказва се, че знакът на нежния пол има връзка с това дали могат да са лоялни партньори