Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Семпъл, но много вкусен сладкиш - днес го направих с малини, вчера с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки

Ключови думи: сладкиш, флагман, кекс

Този семпъл, но невероятно мек и вкусен плодов сладкиш е перфектният избор за всеки повод. Лесното му приготвяне и сочната му текстура, обогатена с пресни плодове (в случая малини), ще зарадват всички любители на домашно приготвени десерти.

Следвайте тази изпитана рецепта и се насладете на съвършенството на вкусовете.

Ето какво ви е необходимо, за да си хапнете този пухкав Универсален плодов сладкиш – ето основната рецепта, само сменяте плодовете:

Универсален плодов сладкиш

Продукти (1 чаша = 180 мл):

6 яйца
15 супени лъжици захар
2 чаши течно кисело мляко
2 чаши олио
4 чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
400–500 г малини (ягоди или друг сочен плод)
Пудра захар (за поръсване)
Ванилова захар (за поръсване)
Приготвяне:

1. Приготвяне на сместа: В дълбока купа разбийте белтъците със захарта с миксер, докато се образуват твърди върхове. След това постепенно добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато се получи хомогенна смес.

2. Добавяне на останалите съставки: Спрете да използвате миксера. С шпатула внимателно разбъркайте киселото мляко и олиото.

След това постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте внимателно, за да не се образуват бучки.

3. Поставете в тава за печене: Изсипете сместа в тава за печене с размери 20×30 см, предварително покрита с хартия за печене.

Разпределете малините равномерно върху сместа, като ги притиснете леко, за да потънат малко.

Сместа е достатъчно гъста, така че малините няма да паднат на дъното, а ще се разпределят добре по време на печене.

4. Печене: Печете в предварително загрята фурна на 220°C за около 20 минути. След това намалете температурата на 200°C и печете още 20 минути. Проверете дали сладкишът е готов с клечка за зъби – ако излезе суха, значи е изпечен.

5. Финални щрихи: След като извадите от фурната, покрийте сладкиша с чиста кърпа и го оставете да се охлади за около 15 минути. След това го поръсете обилно със смес от пудра захар и ванилова захар.

Забележка:

Мерителната чашка е с вместимост 180 мл, което съответства на стандартна чаша кисело мляко. Ако използвате различна мярка, коригирайте количествата съответно.

Насладете се на този прекрасен десерт и споделете впечатленията си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж загина при нелеп инцидент в спалнята Жена му е в шок Граждански арест в Перник Самаряни спряха от движение мъртво пияна жена
Украйна атакува с дронове руско пристанище То се намира далеч от украинската граница Нов голям пожар в България Близо до Стара Загора
Морето изхвърли мъртви делфини Изключително неприятни случаи в Шкорпиловци 6 навика, които показват, че се подценявате Не ги правете
Амазония се стопи драстично На бразилска територия Ефективни храни срещу запек Ето какво препоръчват експерти
Станимир Стоилов с огромен удар Откри играч, който струва минимум 20 милиона евро Кюстендил става акцент в националната туристическа реклама на България Регионът с устойчив ръст на туризма през 2025 г.
Украинец опита да подкупи полицаи на морето Предложи 100 долара Първи елиминации в "Диви и красиви" Предстои важна вечер в риалитито