Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Семпъл, но много вкусен сладкиш - днес го направих с малини, вчера с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки

Ключови думи: сладкиш, флагман, кекс

Този семпъл, но невероятно мек и вкусен плодов сладкиш е перфектният избор за всеки повод. Лесното му приготвяне и сочната му текстура, обогатена с пресни плодове (в случая малини), ще зарадват всички любители на домашно приготвени десерти.

Следвайте тази изпитана рецепта и се насладете на съвършенството на вкусовете.

Ето какво ви е необходимо, за да си хапнете този пухкав Универсален плодов сладкиш – ето основната рецепта, само сменяте плодовете:

Универсален плодов сладкиш

Продукти (1 чаша = 180 мл):

6 яйца
15 супени лъжици захар
2 чаши течно кисело мляко
2 чаши олио
4 чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
400–500 г малини (ягоди или друг сочен плод)
Пудра захар (за поръсване)
Ванилова захар (за поръсване)
Приготвяне:

1. Приготвяне на сместа: В дълбока купа разбийте белтъците със захарта с миксер, докато се образуват твърди върхове. След това постепенно добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато се получи хомогенна смес.

2. Добавяне на останалите съставки: Спрете да използвате миксера. С шпатула внимателно разбъркайте киселото мляко и олиото.

След това постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркайте внимателно, за да не се образуват бучки.

3. Поставете в тава за печене: Изсипете сместа в тава за печене с размери 20×30 см, предварително покрита с хартия за печене.

Разпределете малините равномерно върху сместа, като ги притиснете леко, за да потънат малко.

Сместа е достатъчно гъста, така че малините няма да паднат на дъното, а ще се разпределят добре по време на печене.

4. Печене: Печете в предварително загрята фурна на 220°C за около 20 минути. След това намалете температурата на 200°C и печете още 20 минути. Проверете дали сладкишът е готов с клечка за зъби – ако излезе суха, значи е изпечен.

5. Финални щрихи: След като извадите от фурната, покрийте сладкиша с чиста кърпа и го оставете да се охлади за около 15 минути. След това го поръсете обилно със смес от пудра захар и ванилова захар.

Забележка:

Мерителната чашка е с вместимост 180 мл, което съответства на стандартна чаша кисело мляко. Ако използвате различна мярка, коригирайте количествата съответно.

Насладете се на този прекрасен десерт и споделете впечатленията си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тийнейджър реши да дрифти в Пловдив, колата изгоря напълно За щастие, инцидентът не фатален От утре в два участъка от АМ „Тракия“ в област Стара Загора ще се осъществява в активните ленти Продължава изкърпването на 4-километрова отсечка от магистралата в област Ямбол 
„Декларация живот“ да подават бързо нашенци в чужбина, които получават българска пенсия Промяната е свързана с това, че  в чуждите държави не се прилагат механизми за уведомяване в случай на смърт и са налице случаи, при които органът по пенсионно осигуряване узнава за това обстоятелство от наследниците или от трети лица на много по-късен етап  Емрах Стораро не се появи в студиото при Венета Райкова "Това си е чисто вързване на тенекия", не скри разочарованието си Венета в ефир 
Допълнителни места за студенти в специалност „Медицина“ в БДУ Решението, взето от Министерския съвет е с цел подготовка на повече медицински специалисти за здравната система Как Селена Гомес разби сърцето на майка си Според близки до семейството, майката на Селена - Манди Тийфи, останала дълбоко разочарована, след като 33-годишната звезда избрала дядо си Дейвид Корнет да я заведе до олтара вместо нея
Фолклорни танцови клубове от цяла България ще се изявят в Морската градина в Бургас Петото издание на Клубен фолклорен събор предстои тази събота   Чували ли сте за "Синдрома на самозванеца" Хора с подобен синдром омаловажават всичко, което могат и са постигнали, и смятат, че успехите им са плод на слаба конкуренция или на късмет
Внукът на Симеон - княз Мирко започна работа като хирург Мирко наследи професията на татко си Кубрат, гаджето му е анестезиоложка Вълнуващо пътешествие и градски приключения с мисия очакват бургазлии на 4-ти октомври Escape стаята в градски условия цели да повиши информираността за устойчивия начин на живот 
Стефан Божков: Порт Прим Арт Фест представя най-доброто, най-новото, най-красивото от съвременната българска арт сцена в Бургас Събитията са премиерни за Бургас Китайско пристанище спира да обслужва танкерите на Русия и Иран Вашингтон предупреди за възможно затягане на мерките, което предизвика безпокойство в Пекин относно стабилността на доставките