Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ученици и учители от Гимназията по туризъм в Слънчев бряг учиха кулинарни тайни от италиански майстори

Ключови думи: гимназия по туризъм слънчев бряг, флагман

Ученици и учители от Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ – Слънчев бряг учиха кулинарни тайни  и тънкости за приготвянето на класически специалитети от страната на Ботуша лично от италиански майстори. Практичните умения те придобиха чрез участие в проекта на тема „Ресторантьорство и екосреда“ по програма „Еразъм+“  в Северна Италия.

Две посещения бяха реализирани в осъществяване на дейности по проекта. Първата група бе от 12 учители от ПГТ „Иван Вазов“ - Слънчев бряг, които обмениха добри практики, гостувайки в две гимназии по туризъм – в Стреза и в Арона, където се работи по иновативни учебни планове и STEM проекти. Учителите проявиха своите кулинарни умения в подготовката и сервирането на Аперитиво – ритуал, който от векове е част от културата на Италия. Нашите представители се забавляваха с издигане на кули от спагети за време и устойчивост и участваха в куиз с въпроси за Италия.

Втората група от гимназията, която посети Северна Италия, се състоеше от 13 ученици и двама учители. По време на своя престой учениците с голям интерес усвояваха от италианските майстори кулинарните тайни в приготвянето на паста „Болонезе“.  Запознаха се и с тънкостите на автентичното италианско тесто, техниките на разточване, гарниране и изпичане на перфектната пица. Нашите ученици  приготвяха ризото – едно от емблематичните ястия на Северна Италия, както и различни видове брускети, апетитни наденички, свежа салата и още много други вкусотии.

Общуването на младите хора с италианската кухня, с майсторите готвачи и с развитата екокултура, свързана с разделното събиране, разделяне и изхвърляне на отпадъци обогати практическите им умения и повишаваше тяхната мотивация за развитие в кулинарната сфера.

Ползите от обмена на добри практики в ресторантьорството и положителното въздействие от екологичния начин на живот и хранене са  споделени с родители, съученици и други учители чрез създаване на тематична фейсбук страница.

Болен мъж изнасили жена си под влияние на лекарства Това разказа пред изданието Терра дъщеря му Рогати зайци се появиха в САЩ Израстъците, заради които приличат повече на еленчета, са заради вирус
Слави Трифонов изрази респект пред "лъвиците" България е в Топ 8 на света след чиста победа срещу силния отбор на САЩ Апокалиптични кадри от Тайван Повече от 30 са пострадалите, след като тайфун помете източното крайбрежие на страната
Поучителна история за пожар в България, ето как невнимателна жена можеше да изпепели селото си Огънят тръгна от незагасена цигара Трагедия в Средиземно море, най-малко 20 души се удавиха Почина и момиченце на под 2 години
Петте най-злопаметни зодии Кои знаци никога не забравят обидите Очаква се голямо зрелище в "Диви и красиви" Ще замирише на мускули
Този ас каза какво пречи на ЦСКА Слаба трансферна политика... Липсата на секс е много опасна за жените, ето какви са основните последици Може да се стигне до куп проблеми
Голям удар по украинския футбол Страната е без отбор в груповата фаза на Шампионска лига Все повече млади хора се определят като сиво сексуални - знаете ли какво означава това Състояние между асексуалност и редовно изпитване на сексуално привличане