Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази тайна съставка оризът ще бъде напълно рохкав и никога повече няма да залепне

Ключови думи: ориз, варене на ориз, флагман

Ако досега оризът ви често е залепвал, ставало е на каша или губил структурата си, не се притеснявайте – не сте единствени. Приготвянето на перфектния ориз може да бъде изненадващо сложно, въпреки че изглежда като едно от най-основните ястия в кухнята.

Добрата новина е, че съществува един изключително прост трик, който напълно ще промени резултата – и ще ви спести разочарованията!
Тайна съставка за перфектен ориз

Освен правилното съотношение на вода и ориз – златното правило е три чаши вода на една чаша ориз – има още нещо, което прави огромна разлика: няколко капки лимонов сок, добавени във водата при готвене. Този лесен трик гарантира, че оризът ще остане рохкав, ще се разделя зрънце по зрънце и никога няма да залепне за съда.

Тайната беше разкрита от Йелена Коцманович – популярна кулинарна блогърка, известна в Instagram под името Our day every day, която от години споделя полезни кухненски съвети и рецепти с последователите си.

„Добавете няколко капки лимонов сок при варене и ще забравите за лепкавия ориз. Този метод работи всеки път – независимо дали готвите за гарнитура, плънка или ризото“, казва Йелена.

Защо работи?

Лимоновият сок помага да се контролира нишестето, което оризът отделя при варене. Именно това нишесте е основният виновник за превръщането на ориза в лепкава маса. Киселинността на лимона намалява слепването и запазва зърната отделени.

Допълнителни съвети за още по-добри резултати:

Изплакнете ориза със студена вода преди готвене, за да отстраните излишното нишесте.
Не бъркайте твърде често, за да не стимулирате освобождаването на повече нишесте.
Оставете ориза покрит да почине за няколко минути след сваряване, за да поеме влагата равномерно.
С този малък, но ефективен трик, перфектният ориз вече няма да бъде мистерия. Просто добавете лимон – и се насладете на вкусен, пухкав резултат всеки път!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Еверест взе само 5 жертви тази година На върха стъпиха 846 души, повечето от комерсиални експедиции, сред тях е и българката Христина Йосифова Голям празник е, а мъжете с това видно име празнуват! Православната църква отбелязва пренасянето мощите на св. безсребреници и чудотворци Кир и Йоан
Петър Мицин завоюва европейската титла Българинът финишира първи във финала за 3:46.66 минути "Хората остават безмълвни, когато разберат заплатата ми" Пилот прибира супер пари в Ню Йорк
Смях с Меси и Гонзо Отвъд океана Разкара младо гадже Приятели на Шер са доволни, любимият й не им харесвал като личност
Приеха го в болница С деликатен проблем Екшън в София Трамвай блъсна момче с тротинетка в центъра
Каза за парада Орбан не препоръчва да се тръгва срещу органите на реда Узна коварен жребий Димитров срещу 78-ия в първия кръг на Уимбълдън, може да срещне Синер сравнително рано
Шокиращо престъпление в България 70-годишна жена е пребита и ограбена от неин роднина Ограбиха го В САЩ