Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази тайна съставка оризът ще бъде напълно рохкав и никога повече няма да залепне

Ключови думи: ориз, варене на ориз, флагман

Ако досега оризът ви често е залепвал, ставало е на каша или губил структурата си, не се притеснявайте – не сте единствени. Приготвянето на перфектния ориз може да бъде изненадващо сложно, въпреки че изглежда като едно от най-основните ястия в кухнята.

Добрата новина е, че съществува един изключително прост трик, който напълно ще промени резултата – и ще ви спести разочарованията!
Тайна съставка за перфектен ориз

Освен правилното съотношение на вода и ориз – златното правило е три чаши вода на една чаша ориз – има още нещо, което прави огромна разлика: няколко капки лимонов сок, добавени във водата при готвене. Този лесен трик гарантира, че оризът ще остане рохкав, ще се разделя зрънце по зрънце и никога няма да залепне за съда.

Тайната беше разкрита от Йелена Коцманович – популярна кулинарна блогърка, известна в Instagram под името Our day every day, която от години споделя полезни кухненски съвети и рецепти с последователите си.

„Добавете няколко капки лимонов сок при варене и ще забравите за лепкавия ориз. Този метод работи всеки път – независимо дали готвите за гарнитура, плънка или ризото“, казва Йелена.

Защо работи?

Лимоновият сок помага да се контролира нишестето, което оризът отделя при варене. Именно това нишесте е основният виновник за превръщането на ориза в лепкава маса. Киселинността на лимона намалява слепването и запазва зърната отделени.

Допълнителни съвети за още по-добри резултати:

Изплакнете ориза със студена вода преди готвене, за да отстраните излишното нишесте.
Не бъркайте твърде често, за да не стимулирате освобождаването на повече нишесте.
Оставете ориза покрит да почине за няколко минути след сваряване, за да поеме влагата равномерно.
С този малък, но ефективен трик, перфектният ориз вече няма да бъде мистерия. Просто добавете лимон – и се насладете на вкусен, пухкав резултат всеки път!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Заваля сняг на ключов проход в страната Зимата идва Има много поверия за днес Не взимайте ключови решения, гласи вярване
Почина Джейн Гудол Тя остава в историята като защитник на животните Неприятно време по Черноморието Облаци, вятър и дъжд над крайбрежието
Неописуем ужас! Най-малко 25 души, сред които и деца, загинаха в църква Трагедията се случи в Етиопия Мони Николов сигурно ще се изчерви, ако разбере за това послание на млада дама към него Иска само него за Коледа
Чистка в "Автомобилна инспекция" Ще бъдат освободени 4 служители по високите етажи Отиде си Галин Гея, последните дни от живота си прекарал в глад Черният му дроб престанал да функционира и това довело до трагичния финал
Пламен Константинов събра невероятна "банда" в Русия, ще я дирижира Симеон Локо Н изглежда като волейболно страшилище Ужасна трагедия до България Почина млада майка
Памела вече не е руса, но пак събра погледите (СНИМКА) Емблематичната актриса от "Спасители на плажа" избра червеното Ремонт на "Тракия", близо до Бургаско Касае два участъка, дейностите по подобряване на настилката ще бъдат осъществени на 6 октомври