Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази тайна съставка оризът ще бъде напълно рохкав и никога повече няма да залепне

Ключови думи: ориз, варене на ориз, флагман

Ако досега оризът ви често е залепвал, ставало е на каша или губил структурата си, не се притеснявайте – не сте единствени. Приготвянето на перфектния ориз може да бъде изненадващо сложно, въпреки че изглежда като едно от най-основните ястия в кухнята.

Добрата новина е, че съществува един изключително прост трик, който напълно ще промени резултата – и ще ви спести разочарованията!
Тайна съставка за перфектен ориз

Освен правилното съотношение на вода и ориз – златното правило е три чаши вода на една чаша ориз – има още нещо, което прави огромна разлика: няколко капки лимонов сок, добавени във водата при готвене. Този лесен трик гарантира, че оризът ще остане рохкав, ще се разделя зрънце по зрънце и никога няма да залепне за съда.

Тайната беше разкрита от Йелена Коцманович – популярна кулинарна блогърка, известна в Instagram под името Our day every day, която от години споделя полезни кухненски съвети и рецепти с последователите си.

„Добавете няколко капки лимонов сок при варене и ще забравите за лепкавия ориз. Този метод работи всеки път – независимо дали готвите за гарнитура, плънка или ризото“, казва Йелена.

Защо работи?

Лимоновият сок помага да се контролира нишестето, което оризът отделя при варене. Именно това нишесте е основният виновник за превръщането на ориза в лепкава маса. Киселинността на лимона намалява слепването и запазва зърната отделени.

Допълнителни съвети за още по-добри резултати:

Изплакнете ориза със студена вода преди готвене, за да отстраните излишното нишесте.
Не бъркайте твърде често, за да не стимулирате освобождаването на повече нишесте.
Оставете ориза покрит да почине за няколко минути след сваряване, за да поеме влагата равномерно.
С този малък, но ефективен трик, перфектният ориз вече няма да бъде мистерия. Просто добавете лимон – и се насладете на вкусен, пухкав резултат всеки път!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Неустоими парени чушки, както баба ги приготвяше Рецепта от старите тефтери Три автомобилни екстри, които почти никога не си използвал Най-безполезната опция в съвременните автомобили е Tiptronic
Одобрявате ли това предложение: Родителите на малки ученици да работят гъвкаво през ваканцията За такива законодателни промени в Кодекса на труда ще настоява в първите дни на септември председателят на социалната комисия в парламента Деница Сачева от ГЕРБ Евакуираха болница и два квартала заради огромен пожар в Албания Силният вятър в зоната е затруднил потушаването на пламъците
Туршия "Всичко по 2" – запишете тази рецепта, защото скоро ще ви трябва Резултатът е вкусна и хрупкава шарена туршия, пълна с витамин С Скандал с трансджендъри разтърси женския волейбол Тимът на Виетнам е използвал състезателки с мъжки хормони на световното за жени до 21 г.
Прокуратурата подхвана бонусите в АПИ Тече проверка Ретроградният Меркурий приключи - 5 зодии могат да си отдъхват Идва късмет за рях
Радев подкрепи „зелените рекетьори“, след като протестът им събра едва 8 души Ветото му спира ключови проекти и връща лобистки практики 10-дневен маратон в Бургас: Засилен контрол, паркинг зона и допълнителни автобуси за Егаси феста и Тийн бум фест Началото ще постави зрелищният „Егаси феста“ на 15 август, а кулминацията ще дойде с най-големия младежки фестивал в страната
БГ затворник стана хит в ТикТок Снима всеки ден от килията, удря по 700 000 лайка дневно Кметът поздравява всички млади хора в Бургас по случай Деня на младежта Бургас има нужда от вас – от вашия талант, вашата смелост и вашата активна гражданска позиция!, каза Николов