Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесвам мляко и вода и правя тези лесни сиренки

Ключови думи: рецепта за сиренки, флагман

Ако обичате домашно приготвените тестени закуски, но нямате време за месене и чакане на тестото да втаса, тази рецепта е точно за вас. Сиренките с бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни. С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за закуска или лека вечеря.

Необходими продукти (чаша от 200 мл):

1 чаша хладко прясно мляко
1 чаша хладка вода
1 чаена лъжичка суха мая (5 г)
1 чаена лъжичка сол
5 чаши брашно (500 г)

За намазване:
100 г разтопено масло
60 мл олио

За плънката:
Сирене + настърган кашкавал

За намазване преди печене:

1 жълтък + 1 чаена лъжичка олио

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото
В купа смесете прясното мляко, водата, маята и солта. Постепенно добавете брашното и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете го на 4 топки и оставете да починат за 20 минути.

Приготвяне на бутер слоевете
Разтопете маслото и го смесете с олиото. Вземете първата топка тесто, разточете я леко и я намажете с мазнината. Повторете с останалите три топки, като ги поставяте една върху друга и всяка мажете с масло.

Разтягане на тестото
Започнете внимателно да разтягате тестото с ръце, докато се получи тънка правоъгълна кора. Намажете отново с масло и сгънете на плик, прихлупвайки краищата към центъра. Обърнете тестото, намажете го отново и повторете процедурата още веднъж.

Добавяне на плънката
Поръсете тънко разточеното тесто със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал. След това го сгънете на продълговат правоъгълник.

Оформяне на сиренките
Нарежете тестото на тънки ленти и ги подредете в леко намаслена тава. Натиснете леко всяка сиренка с пръсти.

Финални щрихи и печене
Намажете сиренките с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато придобият златист загар.

Готовите сиренки са пухкави, ароматни и изключително вкусни. Тази рецепта ви спестява време, но не и вкус – перфектна за закуска или за споделяне с близки. Опитайте я и се насладете на домашно приготвена топла закуска!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Времето ще ни удави в понеделник, на тези места ще е потоп Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, за София – около 10°, а максималните - между 15° и 20°, за София – около 15° Преслава с 1 млн. лева хонорар Преслава се отдаде на почивка, след края на летния сезон, в който, както всяка година, имаше доста участия по родното Черноморие
Ето какво ще се случи, ако ядете краставици всеки ден Те са се превърнали в любимци на диетолозите и тези, които се стремят към здравословен начин на живот Кое поскъпна и кое поевтиня на пазара тази седмица? Повечето зеленчуци и плодове поевтиняват на борсите у нас през тази седмица, докато основни хранителни стоки поскъпват, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ)
Любо Киров с коренна промяна Певецът скоро ще навърши 53 години и изглежда е загърбил суетата, която често съпътства хората от шоубизнеса Путин ще направи важно изявление Анонсира Песков
Почина футболна легенда Напусна ни европейският полуфиналист Петър Петров-Пецата Киселова за волейболистите на България: За нас са шампиони "Лъвовете" станаха втори в света
12-годишно дете е сред жертвите на руска атака срещу Киев Нападението е масирано Уникално съоръжение се издигна на 625 метра В Китай не си поплюват
Какви са цените в депутатския стол Най-скъпото нещо за обяд на депутатите е печен лаврак със задушени картофи, който струва 16.40 лв. порцията София посреща волейболните герои на площад „Св. Александър Невски“ във вторник Събитието е организирано от Столична община, а всички фенове ще могат да се срещнат с идолите си