Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесвам мляко и вода и правя тези лесни сиренки

Ключови думи: рецепта за сиренки, флагман

Ако обичате домашно приготвените тестени закуски, но нямате време за месене и чакане на тестото да втаса, тази рецепта е точно за вас. Сиренките с бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни. С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за закуска или лека вечеря.

Необходими продукти (чаша от 200 мл):

1 чаша хладко прясно мляко
1 чаша хладка вода
1 чаена лъжичка суха мая (5 г)
1 чаена лъжичка сол
5 чаши брашно (500 г)

За намазване:
100 г разтопено масло
60 мл олио

За плънката:
Сирене + настърган кашкавал

За намазване преди печене:

1 жълтък + 1 чаена лъжичка олио

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото
В купа смесете прясното мляко, водата, маята и солта. Постепенно добавете брашното и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете го на 4 топки и оставете да починат за 20 минути.

Приготвяне на бутер слоевете
Разтопете маслото и го смесете с олиото. Вземете първата топка тесто, разточете я леко и я намажете с мазнината. Повторете с останалите три топки, като ги поставяте една върху друга и всяка мажете с масло.

Разтягане на тестото
Започнете внимателно да разтягате тестото с ръце, докато се получи тънка правоъгълна кора. Намажете отново с масло и сгънете на плик, прихлупвайки краищата към центъра. Обърнете тестото, намажете го отново и повторете процедурата още веднъж.

Добавяне на плънката
Поръсете тънко разточеното тесто със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал. След това го сгънете на продълговат правоъгълник.

Оформяне на сиренките
Нарежете тестото на тънки ленти и ги подредете в леко намаслена тава. Натиснете леко всяка сиренка с пръсти.

Финални щрихи и печене
Намажете сиренките с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато придобият златист загар.

Готовите сиренки са пухкави, ароматни и изключително вкусни. Тази рецепта ви спестява време, но не и вкус – перфектна за закуска или за споделяне с близки. Опитайте я и се насладете на домашно приготвена топла закуска!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ловец на духове излетя от "Биг Брадър" Стефан напусна риалитито малко преди финала Полицията иззе артефакти при претърсване в Средец Разследването продължава
Бургаски ченгета закопчаха трима млади бандити Двама от апашите действаха в тандем Kамион се вряза в множество хора на пазар В Южна Корея
Десетокласник с топ игра в "Стани богат", отговори на въпрос за 20 000 лева Митко си тръгна от играта с 10 хиляди Има редица предания за днес Помагайте на хората, които се нуждаят от подкрепа
Чудна рецепта - печено пиле със сливи Има и портокалов дресинг Левски с голяма победа в Европа Тимът продължава напред в Шампионска лига след 3:0 гейма в София
Младeж е в критично състояние, след катo опита да глътне цял бургер Облог може да доведе до смъртта на младия мъж Страхотен Везенков в Евролигата Бе сред най-добрите за домакински успех на Олимпиакос
Какво ще е времето днес Предимно слънчево Съдът взе решение дали този актьор е изнасилвач Йон-су няма да лежи в пандиза