Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесвам мляко и вода и правя тези лесни сиренки

Ключови думи: рецепта за сиренки, флагман

Ако обичате домашно приготвените тестени закуски, но нямате време за месене и чакане на тестото да втаса, тази рецепта е точно за вас. Сиренките с бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни. С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за закуска или лека вечеря.

Необходими продукти (чаша от 200 мл):

1 чаша хладко прясно мляко
1 чаша хладка вода
1 чаена лъжичка суха мая (5 г)
1 чаена лъжичка сол
5 чаши брашно (500 г)

За намазване:
100 г разтопено масло
60 мл олио

За плънката:
Сирене + настърган кашкавал

За намазване преди печене:

1 жълтък + 1 чаена лъжичка олио

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото
В купа смесете прясното мляко, водата, маята и солта. Постепенно добавете брашното и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете го на 4 топки и оставете да починат за 20 минути.

Приготвяне на бутер слоевете
Разтопете маслото и го смесете с олиото. Вземете първата топка тесто, разточете я леко и я намажете с мазнината. Повторете с останалите три топки, като ги поставяте една върху друга и всяка мажете с масло.

Разтягане на тестото
Започнете внимателно да разтягате тестото с ръце, докато се получи тънка правоъгълна кора. Намажете отново с масло и сгънете на плик, прихлупвайки краищата към центъра. Обърнете тестото, намажете го отново и повторете процедурата още веднъж.

Добавяне на плънката
Поръсете тънко разточеното тесто със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал. След това го сгънете на продълговат правоъгълник.

Оформяне на сиренките
Нарежете тестото на тънки ленти и ги подредете в леко намаслена тава. Натиснете леко всяка сиренка с пръсти.

Финални щрихи и печене
Намажете сиренките с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато придобият златист загар.

Готовите сиренки са пухкави, ароматни и изключително вкусни. Тази рецепта ви спестява време, но не и вкус – перфектна за закуска или за споделяне с близки. Опитайте я и се насладете на домашно приготвена топла закуска!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Земетресение в РСМ Трусът стана тази сутрин Изригна за Макрон и Мерц Лавров счита, че те нямат здрав разум
Важна информация за състоянието на Симеон Николов Няма счупване Къде по морето има синя зона и колко струва престоят там Созопол е най-проблемен за туристите с автомобили
Хиляди на улиците в Тел Авив призовават за край на войната в Газа Иска се и освобождаването на заложниците Бyм нa пaзapa нa cтapи тeлeфoни - няĸoи мoдeли дocтигaт 63 xиляди дoлapa Eдин oт нaй-cĸъпитe винтидж тeлeфoни e Nоkіа 8800 Саrbоn Аrtе
Как стана така, че в Китай електрички карат само бедните В този отрасъл Пекин е с 10 години напред и 10 пъти по-добър от всяка друга страна Нова хибридна батерия може да захранва устройства в продължение на десетилетия без презареждане Тя е произведена с помощта на технология, която използва електрод с радиоактивния изотоп въглерод-14
Отбелязваме Деня на река Дунав Редица инициативи са организирани в Русе Отсъдиха 40 години затвор за лекаря на Матю Пери Салвадор Пласенсия се е съгласил да се признае за виновен
Майкъл Джордан шета по сокаците на Дубровник Баскетболната легенда акостира с луксозната си яхта „O’Pari“, дълга над 90 метра ISW: Украйна извърши серия удари срещу руска военна инфраструктура за 3 дни Унищожена е система за противовъздушна отбрана