Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Когато съм на крак цял ден и нямам време, тази рецепта винаги ме спасява

Ключови думи: рецепта, сиренки, флагман

Когато времето ме притиска, но все пак искам нещо вкусно и домашно, тази рецепта винаги ме спасява. Само с няколко съставки и без никакви усилия приготвям ароматни сиренки с френски чар. Ако обичате бързи и пухкави печива, не пропускайте да опитате!

Меки питки с извара – нежни, въздушни и изключително апетитни със златиста хрупкава коричка.
Тези френски сиренки са идеален избор за всички, които предпочитат семпли, но невероятно вкусни домашни печива.
Със своя аромат, текстура и лесна подготовка, те са чудесни както за закуска, така и за следобедно похапване с чай или кафе. Ето какво ще ви трябва:

Забележка: сиренките имат леко сладък вкус. За по-неутрален вариант може да добавите 1 супена лъжица захар и 1 чаена лъжичка сол.
275 г прясно сирене или извара
2 яйца
100 г захар
1 щипка сол
2 супени лъжици олио
250 г брашно
1,5 ч. л. бакпулвер
1 жълтък (за намазване)

Начин на приготвяне:
В купа смесете изварата с яйцата, захарта и солта до получаване на гладка, хомогенна смес.
Добавете олиото и разбъркайте отново.
Постепенно прибавете брашното, предварително смесено с бакпулвера, и замесете меко, леко лепкаво тесто.
Покрийте тестото и го оставете да отпочине за 10–15 минути на стайна температура.
Загрейте фурната до 180°C.
Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на правоъгълник и го нарежете на парчета. С набрашнени ръце оформете топки.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и намажете всяка с жълтък.
Печете за около 20–25 минути или докато сиренките придобият приятен златист цвят.
Оставете да изстинат леко преди сервиране.

Тези сиренки не само се приготвят бързо, но и носят усещане за уют и домашен комфорт. Сервирайте ги с плодово сладко, мед или просто така – и ще видите как чинията се изпразва за минути. Добър апетит и споделете с близките си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почина емблематичен актьор Отиде си Терънс Стамп Росен Желязков с коментар след заседанието на "Коалицията на желаещите" и срещата в Аляска Премиерът ни с ясна позиция
"Искаме вода" Хората в Плевен са на тръни Пресъхва една от най-големите реки в България, положението е критично Река Вит прилича на пътека на моменти
Жестока трагедия - лос уби една от най-големите красавици в Русия Животното се врязало в Поршето на съпруга й Самолет кацна на голф игрище Няма жертви
Трима убити и 8 ранени при стрелба в нощен клуб Трагедия в Ню Йорк Софи Маринова се забавлява край морето, жанрът на музиката на купона ще изненада мнозина Софка се кефи на хаус
Млад еротичен модел и спортна звезда се разбраха за обезщетение от 10 милиона долара Драма с Габриела и Шанън "Краля на сърфа" почина, спортният свят скърби Отиде си Дейл Уебстър
114-годишната Бонита разкри тайната на дълголетието си Яде редовно картофи 52-годишна българка направи невероятна глупост зад волана Шофира мъртво пияна