Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Когато съм на крак цял ден и нямам време, тази рецепта винаги ме спасява

Ключови думи: рецепта, сиренки, флагман

Когато времето ме притиска, но все пак искам нещо вкусно и домашно, тази рецепта винаги ме спасява. Само с няколко съставки и без никакви усилия приготвям ароматни сиренки с френски чар. Ако обичате бързи и пухкави печива, не пропускайте да опитате!

Меки питки с извара – нежни, въздушни и изключително апетитни със златиста хрупкава коричка.
Тези френски сиренки са идеален избор за всички, които предпочитат семпли, но невероятно вкусни домашни печива.
Със своя аромат, текстура и лесна подготовка, те са чудесни както за закуска, така и за следобедно похапване с чай или кафе. Ето какво ще ви трябва:

Забележка: сиренките имат леко сладък вкус. За по-неутрален вариант може да добавите 1 супена лъжица захар и 1 чаена лъжичка сол.
275 г прясно сирене или извара
2 яйца
100 г захар
1 щипка сол
2 супени лъжици олио
250 г брашно
1,5 ч. л. бакпулвер
1 жълтък (за намазване)

Начин на приготвяне:
В купа смесете изварата с яйцата, захарта и солта до получаване на гладка, хомогенна смес.
Добавете олиото и разбъркайте отново.
Постепенно прибавете брашното, предварително смесено с бакпулвера, и замесете меко, леко лепкаво тесто.
Покрийте тестото и го оставете да отпочине за 10–15 минути на стайна температура.
Загрейте фурната до 180°C.
Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на правоъгълник и го нарежете на парчета. С набрашнени ръце оформете топки.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и намажете всяка с жълтък.
Печете за около 20–25 минути или докато сиренките придобият приятен златист цвят.
Оставете да изстинат леко преди сервиране.

Тези сиренки не само се приготвят бързо, но и носят усещане за уют и домашен комфорт. Сервирайте ги с плодово сладко, мед или просто така – и ще видите как чинията се изпразва за минути. Добър апетит и споделете с близките си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Национален конкурс ще преобрази парк „Капката“ в Поморие Общият награден фонд възлиза на 19 000 лева Ето как да подарите есента на някого Направете го с тези джинджифилови бисквитки 
Двама състезатели на ОВК „Несебър 2000“ с призови места от Балканско първенство по ветроходство Общо 125  изявени състезатели  мериха сили от шест страни - Сърбия, Румъния, Северна Македония, Гърция, Турция и България Букет от шест вируса ни атакува Най-често ни поваля COVID, грипът чука на вратата
Открит е ножът от убийството в мола в София, а извършителят е… Обвиненият 15-годишен се е опитал да се укрие, бил заръчал на свой приятел да го предупреди, дали го търси полиция Марти умира сам между ламарините при зверското меле край Златица Една кошмарна история с за гонка с 260 км/ч и човешки живот, оставен на произвола
Русия обвини Украйна, че възпрепятства мирното споразумение Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Киев, че изпраща противоречиви сигнали, които възпрепятстват процеса Видео показа ужаса с премазаната до смърт жена в Лом 18+ Малко след това стана ясно, че “Форд”-ът е бил управляван от 23-годишен младеж, който хвърчал с много висока скорост по ул. “Латинка” малко преди да премаже възрастната жена
Тони Стораро иска 10 хиляди лева за VIP маса на концерта му Човекът-глас надмина и световните знаменитости по цени на билети Водещи учени и експерти ще дискутират екологични теми в БДУ По време на срещата ще бъдат представени актуални екологични политики, научен опит в областта на аквакултурите, рибарството и устойчивото управление на водните екосистеми
Най-бързата и нежна торта, която трябва да се опита Топи се в устата ви за секунда – вземете изварата и ще получите вкусен десерт Венета Райкова с последен шамар към bTV след напускането си Бившата водеща посочи как е вдигнала рейтинга на "Преди обед" за две седмици