Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мериш по 3 супени лъжици от всичко и накрая заливаш с мляко – бърз и сочен сладкиш за 20 минути

Ключови думи: сочен сладкиш, бърз сладкиш, флагман

Когато ви се прииска нещо леко, сочно и освежаващо, спомнете си тази рецепта, защото е лесна за запомняне, съставките, които всички имате в кухнята, се вземат в равни количества (от всичко по 3  лъжици), а самият сладкиш става много бързо… готов е за 20 минути.

Ето какво ви трябва, за да си приготвите неустоимия сочен Сладкиш Три лъжици:

    3 яйца
    3 супени лъжици  захар
    3 супени лъжици прясно мляко
    3 супени лъжици олио
    3 супени лъжици брашно
    3 супени лъжици нишесте
    3 супени лъжици грис
    3 супени лъжици лимонов сок
    1 пакетче бакпулвер (10 г)
    1 пакетче ванилова захар (10 г)

За заливката: 

    500 мл прясно мляко
    4 с. л. захар

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Размерът на тавата е 23×30 см. Студената заливка се излива върху топлия сладкиш.
Начин на Приготвяне:

Яйцата се разбиват в дълбока купа и се разбиват с телена бъркалка. Добавете захарта и ванилията и продължете да разбивате. Добавете млякото, след това олиото и разбъркайте. След това добавете гриса, след това брашното, набухвателя и бакпулвера.

Разбийте добре, докато всички съставки станат гладки и няма бучки. Настържете малко лимонова кора за вкус и добавете лимонов сок.
Намажете тавата с малко олио и я поръсете с брашно, след което изсипете получената смес. разклатете тавата, за да се разпредели равномерно, след което печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

През това време пригответе заливката. Изсипете захарта в млякото и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Изпеченият сладкиш се залива бавно с подсладеното мляко, докато е още топъл. Оставя се да изстине и да попие хубаво млякото.

Отгоре поръсете с кокос или нещо по ваш избор. Охладете в хладилник, нарежете на кубчета и сервирайте.

1
Коментара по темата
1.
Нина
04.05.2025 13:36:48
А за нишестето не пише кога се слага, много странно!
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия