Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата

Ключови думи: агнешко, рецепта, великден, месо

"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на агнешко месо, защото ние не можем да се сетим за такъв! Да ви е сладко!" 

Великден вече може да е зад гърба ни, но Гергьовден все още не е минал. За празника по традиция се хапва агнешко месце, но понякога приготвянето му може да се окаже истинско предизвикателство. 

Именно заради това решихме да ви разкрием тайната на крехкото и вкусно агнешко. То буквално ще се топи в устата, а за целта трябва само да следвате няколко прости стъпки. Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си. 

Необходими продукти:

- агнешко месо - 1.5 кг

- ориз - 1 ч.ч.

- растително масло - 3 с.л.

- лапад - 1 връзка /около 300 г/

- зелен лук - 1 връзка

- моркови - 1 бр.

- сухи чушки - 1 червена

- джоджен - 1 връзка или 3ч.л. сух

- черен пипер - 1 с.л. на зърна

- дафинов лист - 2 бр.

- бахар - 2 зърна

- чесън - 3 скилидки

- сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на порции и се залива с подсолена вода в тенджера под налягане. Прибавят се черният пипер, дафиновият лист, зърната бахар и чесъна. Оставя се да фъска 50 мин. Месото се изважда, а бульонът се прецежда. В маслото се задушават ситно нарязаните морков и чушка. Прибавят се добре изчистените и нарязани зелен лук, лапад и джоджен. Добавя се оризът. Наливат се 4 ч.ч. бульон и всичко заедно с месото се прехвърля в тавичка.

Пече се във фурната на 180 градуса около 40 мин.

Източник: gotvach.bg.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
От септември 100 лева глоба за всички с телефон на пешеходна пътека Това гласи една от поправките на Закона за движение по пътищата, които влизат в сила от 7 септември 2025 г. Обвиниха полицейски началник в изтезания, унижения и заплахи за изнасилване на протестиращи МВР отрича полицаите да са превишили правомощията си при действията си
Ваня Джаферович изригна гневно за катастрофата в София, иска публичен линч за шофьора Извършителят на този ужас има книжка от две седмици, като оттогава е получил 6 фиша Зеленски: Русия може да засили натиска на фронта през следващите дни Украинският президент подчерта, че Украйна ще противодейства - ако е необходимо, дори асиметрично
Най-кремавата и нежна торта Пломбир се прави много лесно, разкриваме ви тайната Лесна и бърза рецепта без печене, която ще ви накара да се влюбите в домашния десерт от първата хапка Проверете тайниците: Банкноти от соца носят хилядарки! Рекорда държат една стотинка и една серия левове - вървят за 400 000 лева
Топ 5 рецепти за туршии Най-апетитните рецепти, които ще направят зимата ви по-вкусна и ще ви накарат да си оближете пръстите Маги Джанаварова е катастрофирала Певицата преживя пътен инцидент, за щастие без сериозни последствия
Кайсиите са много полезни, но някои хора трябва да внимават с тях Днес този плод се цени не само като компонент на вкусна и здравословна храна, но и се използват активно в козметологията Дъжд и гръмотевици в неделя Над Черноморието сутринта, главно над южното крайбрежие, временно ще има ниска облачност
През юли: Цената на кафе, минерална вода и лимони върви нагоре Докато домати, краставици, яйца и брашно поевтиняват Скандал в семейството на Джо Байдън: Дъщеря му публикува снимка на съпруга си с любовницата му Малко след това публикацията изчезна от профила ѝ