Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата

Ключови думи: агнешко, рецепта, великден, месо

"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на агнешко месо, защото ние не можем да се сетим за такъв! Да ви е сладко!" 

Великден вече може да е зад гърба ни, но Гергьовден все още не е минал. За празника по традиция се хапва агнешко месце, но понякога приготвянето му може да се окаже истинско предизвикателство. 

Именно заради това решихме да ви разкрием тайната на крехкото и вкусно агнешко. То буквално ще се топи в устата, а за целта трябва само да следвате няколко прости стъпки. Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си. 

Необходими продукти:

- агнешко месо - 1.5 кг

- ориз - 1 ч.ч.

- растително масло - 3 с.л.

- лапад - 1 връзка /около 300 г/

- зелен лук - 1 връзка

- моркови - 1 бр.

- сухи чушки - 1 червена

- джоджен - 1 връзка или 3ч.л. сух

- черен пипер - 1 с.л. на зърна

- дафинов лист - 2 бр.

- бахар - 2 зърна

- чесън - 3 скилидки

- сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на порции и се залива с подсолена вода в тенджера под налягане. Прибавят се черният пипер, дафиновият лист, зърната бахар и чесъна. Оставя се да фъска 50 мин. Месото се изважда, а бульонът се прецежда. В маслото се задушават ситно нарязаните морков и чушка. Прибавят се добре изчистените и нарязани зелен лук, лапад и джоджен. Добавя се оризът. Наливат се 4 ч.ч. бульон и всичко заедно с месото се прехвърля в тавичка.

Пече се във фурната на 180 градуса около 40 мин.

Източник: gotvach.bg.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Показа палата си за милиони, дворът е като от приказките Анелия разтвори вратите на луксозния си дом в полите на Витоша ГДБОП и ДАНС разбиха престъпна група, предоставяла незаконно българско гражданство Органите на реда извършват претърсвания на различни адреси
След тупаник при съседите: 17-годишен българин е арестуван в Гърция, задържаха и майка му До инцидента се стигнало заради свада с негов връстник Радев: Да си внесем депутати за по 500 лв, може те да са по-отговорни и ангажирани Все по-неубедително звучат успокоенията на властта за цените, казва той
Ивелин разсипа Тошко: И тоя стана мутра, нищо, че е висок 1,40 м Започнал е да говори по начин, по който хората са второ качество, а той е някакъв богоизбран, каза лидерът на „Величие“ по негов адрес Двойно повече възможности за участниците в националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, подкрепена от А1 Два пъти повече време и близо удвоен брой обучения ще получат стажантите във водещи компании-членове на СъветаИнициативата предоставя на младите хора разнообразни възможности да надградят уменията си чрез специализирани обучения и опит в реална бизнес среда
„Лятна жълта рокля“ превзе TikTok, китайка пее хита на Веско Маринов Китайска инфлуенсърка с френски акцент превърна песента му в глобален вайб Как да охладите апартамента си през лятото без климатик и допълнителни разходи Кaк рaбoти метoдът Flaschenkühlung
Жена роди в тоалетната на дискотека Посетителите клуба се обадили на службите за спешна помощ, когато разбрали какво се случва Гонзо стана заместник-председател на комисия в УЕФА Андрей Петров е изпълнителният директор
Фестивал в Несебър дава сцена за изява на 600 деца от 6 държави Форумът обхваща дните 2-6 юли и ще се проведе на сцената на амфитеатър „Жана Чимбулева“ Созопол осъмна с планини от фасове, бутилки и стъкла след посрещането на Джулай Морнинг