Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тесто като памук, плънка-апетитка – тези кралски милинки са любими на всички

Ключови думи: кралски милинки, рецепта, флагман

“Така прави милинките майка ми и всички ги обожават… Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и безгрижно време…” – това ни пише нашата читателка Ема, а ние нямаме търпение да споделим с вас нейната семейна рецепта за Кралски милинки!

Необходими продукти:

    30-40 г мая (1 кубче прясна)
    300 мл хладка вода
    1 супена лъжица захар
    2 супени лъжици брашно
    1 чаена лъжица сол
    550-600 г брашно Т400
    400-500 сирене (домашно)
    2 яйца
    2 супени лъжици свинска мас
    30 мл кисело мляко (може и повече, ако желаете)

Начин на Приготвяне:

Натрошете прясната мая в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за около 10 минути, докато се активира и шупне. След това се посолява и като постепенно се добавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, трябва да получите меко, гладко и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или докато се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, оформете го на топка и го разделете на две части. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхност с разтопена мас (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете равномерно върху кората, след което внимателно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица мазнина в тавата, където ще се пекат милинките, за да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели парчета (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази смес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Дует от Бургас оглави „Ново 10+2“, тяхната „Хлебарка“ е на крачка от хит на месеца Втори в музикалната класация на БНТ2 са Мартина Табакова от морския град и Коцето Калки с „Търсехме щастие“ Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо 
Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус
Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката
Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е
Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент
Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана