Слагам малко чесън и правя най-крехките свински пържоли - изпитана рецепта от 25 години
Натурални свински пържолки за любителите на крехко и сочно месо със сос и деликатен вкус на чесън.
Идеални са както за обяд, така и за нещо бързо и вкусно, когато ви липсват други идеи и достатъчно време.
Много са вкусни, а месото винаги става крехко и много сочно.
Ето необходимите продукти за Пържоли натюр в чеснов сос:
6 парчета месо без кокал
100 мл олио
2 скилидки чесън
масло
сол
подправки на вкус
2 супени лъжици брашно брашно
700 мл вода
По избор:
Билки на вкус
Подправки на вкус
Гарнитура:
Картофено пюре
Варени картофи
ориз
паста
Пържени картофки
Приготвяне:
Първо подгответе месото – можете да направите котлетите от телешко, свинско или пуешко.
Аз използвах свински котлети.
Нарязах ги на 6 еднакви филийки .
Отлични са и вратни пържоли.
Оваляйте месото от двете страни в брашно.
Загрейте олиото в тиган.
Запържете по няколко минути от всяка страна – запържете леко, за да се запечата месото.
Изпърженото месо се прехвърля в чиния.
При нужда може да прецедите олиото, в което се е пържило месото; ще ни трябва по-късно в рецептата.
В тигана с олиото, където се е пържило месото, добавете наситнения чесън и запържете за една-две минути.
Трябва да се внимава чесънът да не прегори.
След това добавете брашното.
Запържете заедно за една-две минути.
Внимавайте да не изгорите тази смес, намалете котлона малко, за да сте сигурни.
След това се налива вода и се разбърква.
Подправете с черен пипер на вкус.
Поставете парчетата месо в тава за печене и ги полейте със соса.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути .
Сервирайте ястието топло с гарнитура по избор.
Добави Коментар