Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Баклава или чийзкейк? А защо не и двете в едно!

Ключови думи: баклава чийзкейк, флагман рецепта

Перфектната комбинация от баклава и чийзкейк в един феноменален десерт! Това представлява този Баклава-Чийзкейк, който стана истински хит в кулинарните форуми, а рецептата му е споделена вече хиляди пъти.

Ако сте почитатели на турските десерти, но същевременно харесвате италианския привкус на чийзкейка, то тогава този сладкиш е точно за вас! Ето необходимите продукти:

Продукти:

4 опаковки крема сирене, размекнато на стайна температура
половин чаша захар
половин чаша мед
2 супени лъжици ванилов екстракт
1 чаша заквасена сметана
4 яйца
1 чаша осолени, печени, почистени шамфъстъци + още малко за гарнитура
1 пакет кори за баклава
1/3 чаша несолено масло, разтопено
1/4 чаша мед, за сервиране
Приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Увийте формата с алуминиево фолио и намажете с размекнато масло.
Разбийте крема сиренето в купа. Добавете захарта, меда, ваниловия екстракт и сметаната, след което разбийте отново.

След това добавете яйцата и отново разбийте всичко.

Нарежете шамфъстъка на кубчета. Добавете чаша шамфъстък към тестото, а останалото запазете за топинга. Разбъркайте добре, докато всичко се комбинира.

Намажете тънък слой разтопено масло между всеки 2-3 листа кори. След това изрежете листата във формата на шестоъгълник, като ползвате формата за ориентир.

Сега внимателно повдигнете и прехвърлете наредените кори във формата и леко ги притиснете към дъното.

Разпределете плънката върху готовата по-дебела кора.

Отгоре се поръсва с останалия шамфъстък.

Сложете формата в по-голяма тава, напълнете с вода до 1/3 от височината на формата и пъхнете в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Печете чийзкейка около 2 часа, докато кремът стегне, а корите се запекат.

След изтичането на времето за печене изключете фурната и пъхнете дървена лопатка във вратата й, за да е леко открехната. Оставете така сладкиша да се охлади заедно с фурната към час и половина, а след това охладете до стайна температура.

Охладения напълно чийзкейк прехвърлете в хладилник за поне 5-6 часа.

Накрая остава само да го залеете обилно с мед и да си отрежете щедро парченце!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Яки арести за наркотици, има над 20 задържани Извършителите са на възраст между 19 и 48 години, преобладаващата част от тях - познайници на служителите на реда Може ли да повярвате, че тази жена едва не удари 100 кг Сега обаче е в перфектна форма
Есента ни връхлита с пълна сила, идват дъжд и мъгли на тези дати Последните работни дни ще бъдат предимно слънчеви, но сутрин на места в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност Този българин е в топ 3 на най-богатите в света Класацията е на бизнесмените до 40 години
Неочаквано! Тервел Пулев удари репортер в корема На шега или не съвсем беше това Месечната инфлация у нас през август спада до 0,1% Годишната инфлация остава 5,3 на сто
Първият учебен звънец удари тържествено в Ахтопол Кметът на Царево обеща отлични условия за децата – ремонтирано игрище, обновен салон и два нови STEM кабинета 38 първокласника и общо 839 ученика започват учебната година в затворите у нас В началния етап на обучение ще бъдат включени 202 ученици, желаещите да придобият основно образование са 277, а записаните за средно образование - 360 лишени от свобода
Трагедия в Рила Планинар почина от инфаркт Започва интересно събитие в Бургас Ще се проведе Международния фестивал за историческо документално кино DOCK 2025
Земетресение до Сунгурларе Трусът е с магнитуд 3,4 по Скалата на Рихтер Задържаният за убийството на Чарли Кърк отрича да е извършил покушението Тайлър Робинсън е в следствения арест без право на пускане под гаранция