Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Баклава или чийзкейк? А защо не и двете в едно!

Ключови думи: баклава чийзкейк, флагман рецепта

Перфектната комбинация от баклава и чийзкейк в един феноменален десерт! Това представлява този Баклава-Чийзкейк, който стана истински хит в кулинарните форуми, а рецептата му е споделена вече хиляди пъти.

Ако сте почитатели на турските десерти, но същевременно харесвате италианския привкус на чийзкейка, то тогава този сладкиш е точно за вас! Ето необходимите продукти:

Продукти:

4 опаковки крема сирене, размекнато на стайна температура
половин чаша захар
половин чаша мед
2 супени лъжици ванилов екстракт
1 чаша заквасена сметана
4 яйца
1 чаша осолени, печени, почистени шамфъстъци + още малко за гарнитура
1 пакет кори за баклава
1/3 чаша несолено масло, разтопено
1/4 чаша мед, за сервиране
Приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

Увийте формата с алуминиево фолио и намажете с размекнато масло.
Разбийте крема сиренето в купа. Добавете захарта, меда, ваниловия екстракт и сметаната, след което разбийте отново.

След това добавете яйцата и отново разбийте всичко.

Нарежете шамфъстъка на кубчета. Добавете чаша шамфъстък към тестото, а останалото запазете за топинга. Разбъркайте добре, докато всичко се комбинира.

Намажете тънък слой разтопено масло между всеки 2-3 листа кори. След това изрежете листата във формата на шестоъгълник, като ползвате формата за ориентир.

Сега внимателно повдигнете и прехвърлете наредените кори във формата и леко ги притиснете към дъното.

Разпределете плънката върху готовата по-дебела кора.

Отгоре се поръсва с останалия шамфъстък.

Сложете формата в по-голяма тава, напълнете с вода до 1/3 от височината на формата и пъхнете в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Печете чийзкейка около 2 часа, докато кремът стегне, а корите се запекат.

След изтичането на времето за печене изключете фурната и пъхнете дървена лопатка във вратата й, за да е леко открехната. Оставете така сладкиша да се охлади заедно с фурната към час и половина, а след това охладете до стайна температура.

Охладения напълно чийзкейк прехвърлете в хладилник за поне 5-6 часа.

Накрая остава само да го залеете обилно с мед и да си отрежете щедро парченце!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"