Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички правим тези грешки при варенето на яйцата, затова се пукат

Ключови думи: варене на яйца, великденски яйца, флагман, как да сварим яйцата

Варенето на яйцата е един от най-„тънките“ моменти в процедурата по боядисването им. Често пъти спазваме всички съвети, които знаем от баби, майки, комшийки и приятелки, и въпреки всичко се озоваваме с 10-тина пукнати яйца.

Да, с тях става чудесна яйчена салата, но не това е целта на упражнението, нали?
Истината е, че повечето от нас (дори и опитните) повтарят едни и същи грешки при варенето на яйца за Великден. Днес ще ви разкрием най-честите грешки, които водят до напукани, а не здрави яйца:

1. Не слагайте оцет във водата, докато ги варите. Той не прави по-твърди яйцата. Единствено може да допринесе боите да покрият по-плътно повърхността на черупката. Варете ги в студена вода и на умерен огън, така че да се избегне напукването им.

2. Най-честата допускана грешка е извадените яйца от хладилника веднага да се слагат във водата. Не го правете, защото рязката промяна в температурата ще доведе до масово напукване и отслабване на силите на бъдещите борци в битката за здравина.

3. Преди да ги сложите да се варят, непременно ги измийте. Това става с помощта на гъба и под течаща вода.

4. След като сварите яйцата, не бързайте да ги сложите в цветния разтвор. Изчакайте ги да изстинат, но не пропускайте да се информирате за спецификите на боята, която сте закупили. Има такива, които действат при по-горещи яйца, и такива, които изискват те да са охладени.

1
Коментара по темата
1.
Кой
10.04.2025 16:17:46
Казвам ви един стократно изпитан начин Скагате яйцата в студена вода и в номента в който водата започне да ври,НЕЗАБАВНО дръпнете от котлона и сложете капака на тенджерата Плътно Изчаквате 20 минути,не по малко, и имате чудесно сварени яйца със здрави черупки. Яйцата се чупят защото при силно вряща вода се блъскат едно в друго ,както и в тенджерата Оцета не влияе ,той се слага за да се белят по лесно.
  Добави Коментар
Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение
Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито
Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома
Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти
Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен Почина известен бизнесмен Близките му веднага подали сигнал на спешния телефон 112, но пристигналите медици само констатирали смъртта му
Грандиозен скандал: Новиков, сподели, че... Семен пропуска Световното заради неразбирателство със Станка Златева? Президентът подписа указ касаещ Крум Зарков Зарков поиска да бъде освободен като секретар на държавния глава