Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка година на Великден правя крафин, всички ми искат рецептата

Ключови думи: крафин, флагман, козунак

Рецепта за крафин. Този козунак се получава с много богат и разнообразен вкус чрез добавяне на червени боровинки, бадеми, ванилия.

За да го приготвите, се нуждаете от следните съставки:

350 г брашно
20 г прясна мая или 7 г суха
110 мл мляко
80 г захар
1/2 ч.л. сол
1 бр. яйце
1 бр. жълтък
40 г разтопено масло
120 г масло за намазване
1 ч.л. индийско орехче
200 г червени боровинки или стафиди
100 г бадеми или други ядки
8 г ванилова захар

Начин на приготвяне:

Продуктите трябва да са на стайна температура. Пресейте брашното с бакпулвера.

Смесете маята с топлото мляко и захар. Разбийте яйцето, захарта, ваниловата захар и жълтъка.

Направете кладенче в брашното и изсипете маята, яйчената смес и сол, изсипете разтопеното масло и омесете тестото, докато спре да полепва.

Покрийте тестото с фолио и го поставете за 15 часа на топло място.

Накиснете червените боровинки с вряла вода, оставете да се отцедят и да изсъхнат върху хартиени салфетки.

Запържете бадемите на сух тиган. Разделете тестото на 3 части, покрийте с фолио за 10 минути.

Поръсете масата с брашно и разточете част от тестото, намажете с масло и поръсете с ядки и червени боровинки, навийте на руло, покрийте с фолио и оставете за 15 минути.

Направете и останалите рула. Покрийте тавата с хартия за печене и оформете охлюв с рулата, покрийте с фолио и оставете за 20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете сладкиша за 10 минути, намалете температурата на 180 градуса и печете 10 минути, покривайки козунака с фолио. Махнете фолиото и печете 15 минути. Поръсете с пудра захар.

Запишете си тази рецепта за крафин и изненадайте близките си с вкусно лакомство.

2
Коментара по темата
2.
Вай
15.04.2025 09:06:55
Три пъти,Четох, Бакпулвер,не Прочетох.Ще си го направя,както е в Моя, тефтер!!!
1.
Кали
03.04.2025 15:40:12
Винаги в България се е правил козунак и козуначени кифлички. Стига вече с тези еврейски чужди рецепти. Не търсим яйца като католиците, а празнуваме Великден с козунак и варено боядисано яйце.
А в рецептата липсва колко гр бакпулвер се слага
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател В зоопарк разстреляха 12 здрави маймуни и дадоха труповете за храна на хищници Драма в Германия