Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Върхът на домашните банички – вижте как тегля аз корите, много е лесно

Ключови думи: домашни банички, флагман, рецепта

Ако искате да приготвите банички, които не само изглеждат апетитно, но и се топят в устата, тази рецепта ще стане вашата нова любима! Тънките кори, които се разделят на слоеве при печене, и ароматната плънка ще превърнат тези банички в хита на вашата кухня.

Не се притеснявайте, ако мислите, че не умеете да точите – имам специален трик, който прави корите съвършени, без да се изисква голямо умение. Опитайте тези Домашни точени банички и ще се убедите сами!

Необходими продукти:

За тестото (чаша 200 мл):

1 чаша топла вода
1 чаша топло мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. суха мая
1 с.л. олио
4,5 чаши брашно (или колкото поеме, добавяйте постепенно)

За намазване:

50 г масло
1/2 ч.ч. олио (50 мл)

За плънката:

Извара, смесена с наситнен пресен магданоз (или друга плънка по избор)

За намазване отгоре:

1 жълтък
1 ч.л. олио или прясно мляко

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Замесване на тестото

Смесете топлата вода и млякото в голяма купа. Добавете солта, захарта и сухата мая. Разбъркайте добре, докато се разтворят.

Постепенно добавяйте брашното и замесете меко, леко лепкаво тесто. Накрая прибавете олиото и месете, докато тестото стане гладко и спре да лепне. Разделете тестото на 6 равни топки, без да го оставяте да втасва.

Стъпка 2: Почивка на тестото

Сплескайте всяка топка с длани до форма на малка палачинка.

Потопете палачинките в смес от разтопено масло и олио, след което ги покрийте с кърпа. Оставете ги да почиват около 20 минути.

Стъпка 3: Оформяне на корите

Вземете една палачинка и я поставете върху равна повърхност. С дланите си постепенно я издърпайте, докато се разтегне в тънка кора. Поръсете избраната плънка равномерно по кората.

Поставете точилка в единия край на кората и я навийте на руло с помощта на точилката. Извадете точилката и сгънете рулото във форма на подкова. Повторете с останалите топки тесто.

Стъпка 4: Печене

Подредете оформените банички в тава, застлана с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и оставете да починат за 15 минути. Намажете баничките с жълтък, смесен с малко олио или мляко. По желание ги поръсете със сусам за допълнителен аромат и хрупкавост.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C до златисто кафяв цвят.

Полезни съвети:

За разнообразие използвайте различни плънки – сирене, спанак или кайма. Ако обичате баничките си хрупкави, увеличете маслото в сместа за намазване. Корите трябва да бъдат изтънени равномерно, за да се разделят на слоеве при печене. / Ко4

Защо да опитате тази рецепта?

Тази техника за приготвяне на банички ще ви спести време, а резултатът е впечатляващ – тънки и нежни кори, които се разделят на слоеве, ароматна плънка и златиста хрупкава коричка. Опитайте веднъж и няма да искате да приготвяте банички по друг начин!

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Светът е на милиметри от катастрофа" От Кремъл са притеснени Нокаутира човек в заведение Звездният ММА боец се провини в Испания
Направи интересен ход Англоезичен вестник твърди, че Макрон е ядосал Тръмп Шокиращо! 8-годишни българчета откраднаха... Електрически скутер и тротинетка
"Депутатите да станат 150" Нинова зове за намаляване на народните представители Тази българка е изключително талантлива Младата Стоянова на моменти надигра сериозно звездния тим на Италия
Живее царски Григор Димитров е част от световния хайлайф Пожар пламна край Варна Огънят бе бързо угасен
Много е работлива Дилета отразява Световното клубно по футбол Каза какво ще се случи в Бургас "Ще стане наистина готино", категоричен е младият лидер на България Симеон
Вдигнаха сватба Илиан Илиев-младши вече не е ерген "Чакаме феновете в Бургас" България възвръща позициите си в световния волейбол