Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вече правя само бъркана с лъжица баница, друг метод и рецепта не признавам

Ключови думи: бъркана с лъжица баница, флагман, рецепта за лесна баница

Тази лесна баница е олицетворение на удобството в кухнята – без месене, без сложни техники, просто бъркане с лъжица и направо във фурната.

С кремообразна текстура и богат вкус, тя е идеална за натоварените дни, когато времето е ограничено, а желанието за домашно приготвена храна е голямо.

Семпла, но впечатляваща – тази баница ще стане ваш съюзник в кулинарните ви приключения. Ето какво ви трябва за вкусната Баница, бъркана с лъжица:

Баница, бъркана с лъжица

Продукти:

4 яйца
400 гр. кис.мляко
100 мл олио
1 чаена лъжичка сода бикарбонат (или бакпулвер в брашното)
300 гр. извара или обезсолено сирене
250 гр. брашно
100-150 гр. настърган кашкавал за отгоре
Приготвяне:

В голяма купа се разбиват яйцата и се добавя киселото мляко, разбъркано със содата, като се разбърква, докато сместа се активира лесно.

Добавете олиото и продължете да разбърквате равномерно.

Постепенно добавете брашното, лъжица по лъжица, като внимавате да няма бучки.

Поръсете сиренето/изварата директно в сместа и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Намаслете или постелете с хартия за печене средно голяма тава.

Изсипете течната смес, като заравнявате повърхността с лъжица. Завършете с обилен слой настърган кашкавал за хрупкава текстура.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180°C. Печете 35-40 минути, или докато повърхността стане златисто кафява.

Оставете баницата да почине 5-10 минути преди да я разрежете. Сервирайте я топла, със свежа сезонна салата или кисело мляко за балансирано хранене.

Забележка: Тази рецепта е адаптивна – заменете част от сиренето със ситно нарязани билки или зеленчуци за допълнителен слой вкус и текстура, без да правите компромис с простотата на приготвяне.

2
Коментара по темата
2.
Габи
25.03.2025 20:06:17
Много пъти тази рецепта се преставя като бъркан тутматик. Може да се нарече и солен кекс, но няма нищо общо с никаква баница
1.
Бай Чан
25.03.2025 19:00:16
Това не е баница, а солен кекс.
  Добави Коментар
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ
Състоянието му се влошава Твърдят, че Бийбър е в секта и е загубил огромно количество пари "Честито, Кирчо" Станка Златева лаконична в разговор с Милов след триумфа му, разкри борецът
Не е добре със здравето "Мич" от сериала "Спасители на плажа" се подготвя за операция Хвана си 2 пъти по-младо гадже, но... Твърди се, че Александър май се задява с по-млади жени
Хвърли голяма бомба В спорта... Руши се завръща на сцената в Бургас – клубен концерт на Морска гара с хитове, класа и парти до зори DOCK 5 няма аналог в морския град – и точно затова вечерта с Руши ще бъде не просто концерт, а култово събитие