Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабините кифли с ванилов крем са по-вкусни от еклери и понички

Ключови думи: кифли, кифли с ванилов крем

Меки кифлички с пълнеж от нежен ванилов крем. Перфектни за закуска или просто сладък десерт с кафенцето.

Рецептата е от моята баба, която беше сладкарка и прилежно си записваше всяка рецепта.

Пазя кулинарния й тефтер като очите си, защото в него намирам „съкровища“ като това тук. Нежно, пухкаво  тесто, под което се крие плътен и много вкусен домашен ванилов крем – отхапваш и примижаваш блажено. Разбира се, аз съм направила някои изменения в оригиналната рецепта – така например, понеже нямам много време за приготвяне на сладкарски крем, използвам готов ванилов пудинг. Споделям с вас рецептата за Бабините кифли с ванилов крем:

Бабините кифли с ванилов крем

Продукти:

250 мл прясно  мляко
200 мл олио
3 жълтъка
400 г гладко брашно
10 чаени лъжички захар
щипка сол
20 г мая
За крема:

3 опаковки ванилов пудинг
750 мл прясно мляко
3 опаковки ванилова захар
180 г масло
За намазване:

Яйце
Приготвяне:

Приготвя се закваска от 100 мл хладко мляко, 2-3 ч.л. захар и маята.

Когато шупне, смесете с останалите продукти и омесете еднородно тесто. Покрива се и се оставя на топло да втаса .

Можем да разберем, че тестото е втасало добре, когато удвои обема си.

Върху набрашнен плот разделете тестото на по-малки части и всяка издължете на руло с диаметър 1 см и дължина около 20 см.

Всяко руло прегънете на две и просто преплетете (завъртете като свредел), след това прегънете краищата и ги обърнете надолу, за да не се развие „плетката“.

Всички така създадени „свредла“ се нареждат върху застлана с хартия за печене тава и се оставят да втасат още 20 минути.

След това намажете с яйце и печете на 200 градуса за 15-20 минути (или до златисто на повърхността).

През това време ще приготвим крема. Сварете гъст пудинг от захарта, пудинга на прах и млякото.

Разбийте размекнатото масло с ваниловата захар и след като пудингът се охлади, го добавете в крема лъжица по лъжица.

Когато кифличките се охладят, ги разрежете на две и напълнете с крем.

Сервирайте поръсени с пудра захар.

1
Коментара по темата
1.
Мери
29.03.2025 11:42:48
Баба ти е ползва само ванилов пудинг...
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"