Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

В стария тефтер открих рецептата за сладкиш Бабино одеалце, нежният шоколадов вкус ме върна в детството

Ключови думи: бабино одеалце, флагман, рецепта

Този десерт, пълен с извара и  шоколад е наистина неустоимо удоволствие. И нещо повече, това лакомство изглежда невероятно. Рецептата е от графата „бабини вкусотии“ и може би вече сте я срещали в кулинарните книги. Е, повече няма да ви го хвалим, а нека направо заедно да приготвим феноменалния Сладкиш Бабино одеалце – ето продуктите:

За тестото:

2 чаши полугрубо брашно
½ чаша растително масло
1 чаша гранулирана захар
1 опаковка бакпулвер
3 яйца
1 чаша хладка вода
3 супени лъжици какао

Пълнеж:

1 опаковка ванилова захар
1 опаковка ванилов пудинг
500 г мека извара
350 мл прясно мляко
1 яйчен жълтък
Приготвяне:

В по-голяма купа разбийте яйцата със захарта на пяна. След това постепенно добавяме водата, какаото, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Подгответе тава за печене, като я намажете с масло и я поръсите с брашно. Изсипете тестото във формата.

Сварете пудинг от млякото, пудинга на прах и захар (на вкус или според инструкциите на опаковката).

Когато пудингът е готов, го свалете от котлона и го оставете да изстине. През това време в купа разбийте изварата със захарта, след което разбийте жълтъка в сместа. Когато пудингът е достатъчно охладен, го разбъркайте в сместа от извара и жълтък.

Напълнете крем пудинга от извара в сладкарски пош или найлонов плик, като отрежете единия ъгъл.

След това, използвайки крема, оформете модел „мрежа“ върху тъмната повърхност на сладкиша.

Поставете готовия сладкиш в предварително загрята фурна и печете около 30 минути на 180 градуса.

Оставете да изстине и сервирайте.

1
Коментара по темата
1.
......
23.03.2025 03:30:57
Razbiram kakvo e Kato recepta
  Добави Коментар
Децата дори не разбраха, че този хрупкав чипс е от тиквички, ометоха го за секунди Тази оригинална идея няма да остави никого безразличен 50 години по-късно: Златният випуск на ПГТ „Иван Вазов“ се събра отново в Несебър Професионалисти от туристическия бранш си припомниха славните години на Слънчев бряг, а кметът обяви амбициозни планове – гимназията да стане колеж
Тези зодии се превръщат в мърморещи, охранени лелки От младо атрактивно момиче в сбръчкана старица жена... НОИ увери: Няма ощетяване при превалутирането на заплати и пенсии в евро След 1 януари 2026 година няма да е необходимо да се подписват нови трудови договори, обясняват експерти
Колко взимат лекарите, учителите и полицаите в Турция През юли минималната заплата на лекар специалист ще бъде 124 446 турски лири или 5204 лева На какви грехове са способни зодиите Характерът на всеки човек в някаква степен зависи и от зодиакалния знак, под който е роден
Силиконовата кралица на България е бременна Оказва се, че Гани е още в съвсем ранните седмици, поради което бременността ѝ все още не личи външно, но тя вече била на седмото небе от щастие Важно съобщение от Кауфланд
Eто кога откриват Фестивала на пясъчните фигури За доброто настроение на всички посетители ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър Вместо пържени правя тиквичките по френски – стават като шницел! Стават както за гарнитура, така и за основно ястие
Овен - спортна кола, Телец - стабилна, а за Близнаци... Автомобилът, който най-добре ви отива според зодията Колата на Скорпионите е черна, не се набива на очи, но елегантна Една от най-отровните риби в света влезе в Черно море Тя обитава морското дъно и има силни челюсти, които могат да повредят риболовни мрежи