Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

В стария тефтер открих рецептата за сладкиш Бабино одеалце, нежният шоколадов вкус ме върна в детството

Ключови думи: бабино одеалце, флагман, рецепта

Този десерт, пълен с извара и  шоколад е наистина неустоимо удоволствие. И нещо повече, това лакомство изглежда невероятно. Рецептата е от графата „бабини вкусотии“ и може би вече сте я срещали в кулинарните книги. Е, повече няма да ви го хвалим, а нека направо заедно да приготвим феноменалния Сладкиш Бабино одеалце – ето продуктите:

За тестото:

2 чаши полугрубо брашно
½ чаша растително масло
1 чаша гранулирана захар
1 опаковка бакпулвер
3 яйца
1 чаша хладка вода
3 супени лъжици какао

Пълнеж:

1 опаковка ванилова захар
1 опаковка ванилов пудинг
500 г мека извара
350 мл прясно мляко
1 яйчен жълтък
Приготвяне:

В по-голяма купа разбийте яйцата със захарта на пяна. След това постепенно добавяме водата, какаото, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Подгответе тава за печене, като я намажете с масло и я поръсите с брашно. Изсипете тестото във формата.

Сварете пудинг от млякото, пудинга на прах и захар (на вкус или според инструкциите на опаковката).

Когато пудингът е готов, го свалете от котлона и го оставете да изстине. През това време в купа разбийте изварата със захарта, след което разбийте жълтъка в сместа. Когато пудингът е достатъчно охладен, го разбъркайте в сместа от извара и жълтък.

Напълнете крем пудинга от извара в сладкарски пош или найлонов плик, като отрежете единия ъгъл.

След това, използвайки крема, оформете модел „мрежа“ върху тъмната повърхност на сладкиша.

Поставете готовия сладкиш в предварително загрята фурна и печете около 30 минути на 180 градуса.

Оставете да изстине и сервирайте.

1
Коментара по темата
1.
......
23.03.2025 03:30:57
Razbiram kakvo e Kato recepta
  Добави Коментар
Почина емблематичен актьор Отиде си Терънс Стамп Росен Желязков с коментар след заседанието на "Коалицията на желаещите" и срещата в Аляска Премиерът ни с ясна позиция
"Искаме вода" Хората в Плевен са на тръни Пресъхва една от най-големите реки в България, положението е критично Река Вит прилича на пътека на моменти
Жестока трагедия - лос уби една от най-големите красавици в Русия Животното се врязало в Поршето на съпруга й Самолет кацна на голф игрище Няма жертви
Трима убити и 8 ранени при стрелба в нощен клуб Трагедия в Ню Йорк Софи Маринова се забавлява край морето, жанрът на музиката на купона ще изненада мнозина Софка се кефи на хаус
Млад еротичен модел и спортна звезда се разбраха за обезщетение от 10 милиона долара Драма с Габриела и Шанън "Краля на сърфа" почина, спортният свят скърби Отиде си Дейл Уебстър
114-годишната Бонита разкри тайната на дълголетието си Яде редовно картофи 52-годишна българка направи невероятна глупост зад волана Шофира мъртво пияна