Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откакто научих рецептата, през ден правя тази италанска фокача с картофки и шунка за вечеря

Ключови думи: фокача, италианска фокача, флагман, рецепта

Тази вечеря сме сигурни, че ще ви допадне, защото е съвкупност от двете най-любими съставки на всички - шунка и картофи.

Бързо се приготвя, лесничка е, а вкусът й става любим дори на децата. Фокачата е италианска торта, предшественик на пицата. Предлага се в различни форми и размери, с пълнеж и без – във всеки регион на Италия. Името му е получено от латинската дума “focacius”, която се превежда като “хляб, печен в пепел”. Италианците считат, че фокачата е един от най-старите видове пици, което показва произхода му от древни времена.

Днес ще Ви предложим една нейна разновидност пригодена по скоро за нашата кухня. Ястието е много питателно, пълнежът е нежен, сочен и се топи в устата. Focaccia може да замени обяда на работното място или закуска в училище, удобно е да го вземете със себе си за пикник или да сервирате на празнична маса. Приложения хиляди и по всяко време.

Съставки

Пшенично брашно 280 g
картофи 300 g
Суха мая 11 g
Яйце 1 брой
Зехтин 20 g
шунка 200 g
моцарела 100 g
сол 1 ч. л.

Подготовка

Сварете картофите в кипяща подсолена вода, направете на картофено пюре и добавете пресятото брашно.

Солта се прибавя към зехтина и маята. Замесете първо с вилица, след това с ръце, образувайки гладко тесто.

Разделете сместа на 2 части и направете два плоски блата с дебелина 1 см с точилка.

Върху лист за печене с пергамент поставете първия блат. Напълнете фокача с шунка и кашкавал и покрийте с втория блат, като внимателно запечатате ръбовете.

Изпратете  във фурната, която предварително сте загряли до 200 градуса за 25-30 минути, след това извадете и охладете преди сервиране.

Италианският пай с шунка и кашкавал ще бъде отлична алтернатива на пицата и лакомства за духовната компания. И ако нямате възможност да използвате фурната, тогава може да се приготви в тиган с помощта на тази проста рецепта.

Разбира се, фокачката е добра, когато е топла. Не забравяйте да опитате!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо  Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца
Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение
Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена
Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба
Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика
Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност