Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Продал апартамента си заради ресторанта

Ключови думи: шеф ангелов, апартамент, ресторант

Шеф Виктор Ангелов, който ръководи кухнята в шоуто „Хелс Китчън“ по Нова тв, усвоил основите на кулинарните си умения от майка си и баба си. Баща му обаче бил този, който го насочил към професията.

Семейството на шеф Ангелов го подкрепяло изцяло в амбициите му. Родителите на кулинаря даже продали апартамент, за да финансират първия му ресторант. Шеф Виктор Ангелов го открива през 2006 г. и на три пъти гордо прегръща – приза „Ресторант на годината“ на ведомствено списание.

По-късно кулинарят отваря още два ресторанта. С различна концепция са, но спазват еднакви принципи. „В нашия ресторант нямаме клиенти, имаме гости“, казвал е шеф Ангелов. Макар отстрани да изглежда, че е фокусиран върху професията, за кулинаря семейството винаги е на първо място. В редките им съвместни интервюта жена му Наталия го е потвърждавала. Казвали са го и Март и Ива, които са от първия брак на Наталия, както и малката Натали, която е от шеф Ангелов, пише „Минаха години“.

„Никога не е делил децата. Баща е и на трите деца“, казвала е Наталия. За нея шеф Ангелов е идеалният мъж – романтичен, грижовен, любящ, мил, нежен.

Може да не му личи, но Виктор Ангелов е чревоугодник от дете. До днес се умилява при спомените за гозбите на баба си и майка си, от които взел първите си кулинарни уроци. Той е от София, но прекарвал летните ваканции на село.

„Миризмата на животни и кърският прахоляк не са ми чужди. Самозабравях се, когато отивах там, сякаш бях на друга планета – толкова невероятно беше детството ми. Баба и дядо гледаха животни – магаре, овце, кози, кокошки…“, разказвал е шеф Ангелов.

Баба му приготвяла кокошка само в чест на внука си. „Като си дойда на село, правеше две неща – невероятно вкусна кокоша супа, плуваха едни яйчица вътре, абе, фантастична… Тя готвеше с много сухи чушки и сминдух, миришеше прекрасно и досега, щом докосна носа си, се връщам към ароматите от детството.

А другото нещо специално за мен беше нейното монтанско ризото с морков, сухи чушки, пресен лук и кокоше месо. Това беше една невероятна манджа – полутечна, кремообразна, божествена…“, споделял е кулинарят. Допускал е, че тези спомени и миризми работят на подсъзнателно ниво, така че вероятно са допринесли за избора му на професия.

Бъдещият шеф обичал да готви като тийнейджър, но приемал заниманията си повече като хоби. Освен това той обичал да си угажда с вкусна храна, която е с добра презентация. Виктор Ангелов бил в 9 клас, когато за първи път се замислил да превърне хобито си в професия. Баща му дал идеята, когато беседвали по какъв път да поеме.

Тогава таткото на бъдещия кулинар му препоръчал да се насочи професионално към кулинарията.

1
Коментара по темата
1.
да мре
04.03.2025 21:18:00
деееба малоумника изперкал
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади