Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Известен готвач разкрива златен трик: Добавете това към палачинките, ако искате да са много пухкави и меки

Ключови думи: палачинки, рецепта, трик

Може би няма човек на света, който да не обича палачинки, а всяка домакиня си има своя „тайна рецепта“. Така известният готвач и сладкар Мери Бери разкри.

За да направи палачинките изключително пухкави, Мери Бери, известна телевизионна личност и професионален готвач, слага едно цяло  яйце и един жълтък в сместа вместо две цели  яйца.

Може да се интересувате

Стара рецепта за ZERBO DICE от известната сладкарница Пеща: Ненадмината комбинация от орехи и сладко, което се топи в устата

Тя обясни, че допълнителният жълтък прави тестото по-пищно и вкусно.

Тайната е в мазнината в жълтъка и неговата емулгираща сила, която има благодарение на лецитина.Лецитинът помага за задържането на вода и мазнина заедно, така че тестото може да абсорбира допълнителна течност, като мляко и захар. Това води до палачинки, които са по-влажни, по-крехки и по-сладки от тези, направени с по-малко яйчен жълтък.
Рецепта за пухкави палачинки

Приготвянето на пухкави палачинки е лесно и са ви необходими само три съставки: яйца, мляко и брашно, както и малко олио.

съставки:

– 125 г гладко брашно

– 1 яйце и 1 жълтък

– 300 мл мляко

– Малко масло

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в центъра. В отделна купа разбийте яйцето, жълтъка и малко мляко.

Изсипете яйчената смес в брашното и започнете малко по малко да смесвате мокрите и сухите съставки. Постепенно добавете половината от млякото, като издърпвате още брашно от средата, докато го правите.

Когато тестото стане гладко, добавете останалото мляко. Загрейте тиган и го намажете леко с олио. Изсипете две до три супени лъжици тесто за палачинки в тигана и го наклонете, за да се разпредели равномерно по тигана.

Гответе 45 до 60 секунди на среден огън, докато отгоре се появят дупки, краищата на палачинката се извият и цветът стане златист. Обърнете и изпечете другата страна на палачинката за около 30 секунди. Сервирайте веднага с любимата си плънка.

1
Коментара по темата
1.
Без мляко и яйца
25.02.2025 14:44:13
стават палачинки,само брашно и вода и олио за пържене/така ги правихме по времето на Беров/.Знаете ли колко струват яйцата и млякото,а олиото и тока?
  Добави Коментар
Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест
Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ
Състоянието му се влошава Твърдят, че Бийбър е в секта и е загубил огромно количество пари "Честито, Кирчо" Станка Златева лаконична в разговор с Милов след триумфа му, разкри борецът