Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Настъргах 3 ябълки върху тестото, навих и нарязах така, гостите ми полудяха

Ключови думи: ябълка, десерт

Тази проста идея, приготвена с бутер тесто и ябълки, беше истински триумф, когато я поднесох на гостите. Страхотна идея за красив, но много простичък като изпълнение сладкиш за гости или вашето семейство.

Вместо обикновено руло опитайте тази оригинална идея за Ябълков венец:

Ябълков венец
Необходими Продукти:
700 г бутер тесто
3 ябълки
Захар 45 гр.
Канела 10 гр.
Индийско орехче 3 гр
Освен това:

1 яйце
2 супени лъжици захар
бадемови люспи
пудра захар
Начин на Приготвяне:
По-добре е да използвате готово бутер тесто, просто е и практично. Всичко, което трябва да направите, е да разстелете бутер тестото върху работен плот и да отрежете краищата.

Сега ще подготвим ябълките.

Измийте ги, отстранете сърцевината и ги настържете.Ако нямате нищо против кората, можете да настържете с кората.
Добавете канелата, индийското орехче и захарта към настърганите ябълки. Разбъркайте старателно.

Сега разпределете ябълковата смес върху бутер тестото и я загладете равномерно (оставете 1 см по краищата). По желание може да поръсите ябълковия пълнеж и с натрошени орехи или други ядки – още по-вкусно е.

След това се навива като класическо руло и се отрязват краищата без плънка. Хубаво прищипете ръбовете на тестото, за да не изтече плънката.

Сега ще свържем двата края на рулото и ще създадем форма на „венец“ .

Вземете чиста, остра ножица и нарежете рулото равномерно на парчета, без да прерязвате тестото докрай (вижте снимката).

Постелете формата за торта с хартия за печене и я намажете с разтопено масло.

Прехвърлете венеца във формата.

Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със захар, а накрая с бадемови люспи.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Печете на 180 градуса за 30 минути. След изпичане се поръсва с пудра захар.

Оставете изпечения десерт да изстине и се насладете.

Желаем ви приятен апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции