Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Настъргах 3 ябълки върху тестото, навих и нарязах така, гостите ми полудяха

Ключови думи: ябълка, десерт

Тази проста идея, приготвена с бутер тесто и ябълки, беше истински триумф, когато я поднесох на гостите. Страхотна идея за красив, но много простичък като изпълнение сладкиш за гости или вашето семейство.

Вместо обикновено руло опитайте тази оригинална идея за Ябълков венец:

Ябълков венец
Необходими Продукти:
700 г бутер тесто
3 ябълки
Захар 45 гр.
Канела 10 гр.
Индийско орехче 3 гр
Освен това:

1 яйце
2 супени лъжици захар
бадемови люспи
пудра захар
Начин на Приготвяне:
По-добре е да използвате готово бутер тесто, просто е и практично. Всичко, което трябва да направите, е да разстелете бутер тестото върху работен плот и да отрежете краищата.

Сега ще подготвим ябълките.

Измийте ги, отстранете сърцевината и ги настържете.Ако нямате нищо против кората, можете да настържете с кората.
Добавете канелата, индийското орехче и захарта към настърганите ябълки. Разбъркайте старателно.

Сега разпределете ябълковата смес върху бутер тестото и я загладете равномерно (оставете 1 см по краищата). По желание може да поръсите ябълковия пълнеж и с натрошени орехи или други ядки – още по-вкусно е.

След това се навива като класическо руло и се отрязват краищата без плънка. Хубаво прищипете ръбовете на тестото, за да не изтече плънката.

Сега ще свържем двата края на рулото и ще създадем форма на „венец“ .

Вземете чиста, остра ножица и нарежете рулото равномерно на парчета, без да прерязвате тестото докрай (вижте снимката).

Постелете формата за торта с хартия за печене и я намажете с разтопено масло.

Прехвърлете венеца във формата.

Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със захар, а накрая с бадемови люспи.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Печете на 180 градуса за 30 минути. След изпичане се поръсва с пудра захар.

Оставете изпечения десерт да изстине и се насладете.

Желаем ви приятен апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде
Тези зодии дебелеят на поразия Предразположени са към напълняване и това е, казват астролозите Ще паднете, като ви покажа как баба ми чисти къщата си – никога няма да ви хрумне да използвате това Хлябът като почистващ препарат – макар и абсурдно да звучи, в миналото се е използвал такa
Връчиха дипломите за завършено средно образование на зрелостници в несебърско училище СУ "Любен Каравелов" е на престижното четвърто място в Бургаска област на ДЗИ по английски език Трима украинци отвлякоха 17-годишен сънародник в София и поискаха 10 000 евро откуп Похитителите са задържани в Пловдив и Несебър
От години правя тези мини погачи и никога нямам провал Приготвям ги като закуски през уикенда, защото стават много бързо и лесно Почина хубавата Калинка от "Хитър Петър" По време на снимките тя е едва на 28 години