Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Торта „три шоколада“ – кадифено мусово изкушение, на което никой не може да устои!

Ключови думи: три шоколада, флагман, мус, рецепта

Днес ви представяме уникално сладко изкушение, на което никой не може да устои. Торта "Три шоколада" се прави лесно, но видът не просто е впечатляващ, а направо онемяваш.

Необходими продукти:
За блата:

1 яйце
75 грама захар
75 грама брашно
10 грама какао на прах
4 грама бакпулвер
55 грама кисело мляко
20 грама черен шоколад
15 милилитра растително масло
За муса от черен шоколад:

2 жълтъка
50 грама захар
80 милилитра прясно мляко
5 грама желатин
30 милилитра вода
100 грама черен шоколад
200 милилитра сладкарска сметана
За муса от млечен шоколад:

2 жълтъка
50 грама захар
80 милилитра прясно краве мляко
6 грама желатин
35 милилитра студена вода
100 грама млечен шоколад
200 милилитра сладкарска сметана
За муса от бял шоколад:

2 жълтъка
50 грама захар
80 грама прясно мляко
7 грама желатин
40 милилитра студена вода
100 грама бял шоколад
200 милилитра сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Пригответе балата, като първо загрейте прясното мляко и след това сипете в купа. Добавете олиото и шоколада и бъркайте докато се разтопи. След това оставете настрана. В купа сложете жълтъка и добавете захарта. С миксер бийте до получаване на пухкав крем. Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера. Прибавете сухите съставки при яйчната смес и с шпатула бъркайте до смесване. След като това стане, добавете разтопения шоколад и смесете.

Покрийте форма за печене с диаметър от 20 сантиметра с хартия и сипете тестото в нея. Загладете и поставете в предварително загрята до 180 градуса и печете за 15 минути или докато клечката, с която пробвате, излезе суха. Извадете и оставете да се охлади. След това изрежете стърчащите ѝ части, ако има такива.

Направете муса от черен шоколад, като в купа разбиете сметаната с миксер. Бийте до получаване на пухкав крем. В купа разбийте жълтъците със захарта. Загрейте прясното мляко и сипете на тънка струя. Поставете на котлона и гответе на ниска степен за 5-6 минути или докато достигне температура от 80 градуса. След това варете за още 1-2 минути. Свалете и прецедете сместа. Начупете тъмния шоколад и прибавете към нея. Бъркайте до смесване.

Сипете желатина в малка купа и полейте с водата. Разбъркайте и оставете да набъбне. След това разтопете на водна баня или микровълновата фурна за 10 секунди. Сипете при шоколадовата смес и разбъркайте. Оставете да се охлади до стайна температура и прибавете към сметаната. Разбъркайте добре.

Сложете блата в ринг и полейте муса от тъмен шоколад. Сложете в хладилник и оставете за 1 час да стегне.

През това време направете блата от светъл шоколад като в купа разбиете жълтъците заедно със захарта. Налейте прясното мляко и сложете на котлона. Варете за 5-6 минути или докато се сгъсти леко, и достигне до 80 градуса. Свалете и сипете в купа. Начупете млечния шоколад и разбъркайте. Разтворете желатина с водата и оставете да набъбне. След това разтопете на микровълнова фурна. След това сипете при муса и разбъркайте. В купа разбийте сметаната до получаване на пухкава смес. Сипете шоколадовата смес и комбинирайте. Извадете тортата и полейте над предния пласт. Върнете в хладилника за 1 час.

Направете последния слой като в купа разбиете жълтъците със захарта. Налейте прясното мляко и смесете. Сложете на котлона и гответе за 5-6 минути или докато сместа достигне 80 градуса. Щом това стане, свалете и добавете начупения бял шоколад. Разбъркайте добре.

В отделен съд разтворете желатина с водата и оставете да набъбне. След като това стане, разтопете на водна баня. Сипете при яйчната смес и смесете. Разбийте сметаната в купа до получаване на пухкав крем. Сипете сместа от бял шоколад и разбъркайте.

Извадете тортата и полейте с последния бял пласт. Загладете и върнете в хладилника. Оставете за 2-3 часа или докато стегне напълно. Когато това стане, извадете и махнете ринга. Сложете в съд за сервиране, нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Убиецът на Чарли Кърк живял с трансджендър съквартирант Сега младежът помага на ФБР Расте броят на жертвите след клането в Непал Най-новите данни на здравното министерство на страната сочат, че загиналите вече са 72
Бързото хранене поскъпва Посещенията падат Новите евробанкноти: Бетовен на 10 евро, Мария Кюри на 20, а Да Винчи на 100 Те ще имат по-интензивен цвят и се очаква да бъдат пуснати в обращение през следващите месеци на 2026 г.
Двама загинаха при тази тежка катастрофа Случаят отново поставя фокус върху слабия контрол върху водачи с чуждестранна регистрация, Най-честите и показателни признаци, че тялото ви не получава достатъчно вода Жаждата е ясен знак, но организмът обикновено подава по-дискретни сигнали, които лесно могат да останат незабелязани
Безпрецедентен случай с въздушната линейка в Ямбол Мъжът е постъпил в спешното отделение на ямболската болница с ампутирана ръка, вследствие на инцидент в домашни условия при рязане на дърва Представят „Лунно цвете“ в Бургас Премиерата на романа на Катрин Ди, с който спечели наградата "Кризалис" на европейския фантастичен фестивал Еврокон 2025 в Оланд, ще е в библиотека "Пейо Яворов"
Земетресение в район край... Епицентърът е локализиран на 55 километра източно от град Брашов Посрещнаха тържествено Свещения Пояс на Дева Мария в Бургас Започва литийно шествие по ул. „Александровска“ и ул. „Успенска“ до храм „Св. Богородица“, където ще бъде отслужена Архиерейска празнична вечерня
Страшна напаст всява страх - ухапе ли ви, ще пищите Те са хищници, хващат своята плячка с помощта на първата двойка израстъци, в тях се намират и отровни жлези, от които се впръсква в жертвата Тежка катастрофа затвори Прохода на Републиката, има загинали По първоначални данни са се ударили три коли и товарен автомобил