Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Посред зима пекох козунак по тази рецепта - пълен с орехи, тестото е пух, а докато се пече, прелива от формата

Ключови думи: козунак, рецепта, флагман

Обикновено свързваме козунака с Великден, но ви съветвам да не чакате толкова дълго, за да опитате тази рецепта за Козуначени плетенки с  орехи.

Получава се някакво вълшебство от пухкаво  тесто, цялото на конци, а докато плетенките се пекат, виждаш как тестото направо прелива от формата – толкова много се надига във фурната!

Крайният резултат може да задоволи претенциите на най-големите майстори на козунака, а орехите в тестото са само едно приятно допълнение. С две думи – досега не съм срещала по-сполучлива рецепта за домашен козунак.

Ето необходимите продукти:

Козуначени плетенки с орехи
Необходими Продукти:
200 мл хладко мляко80 г захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
6 ​​г суха мая (1 чаена лъжичка)
1 яйце
1 белтък
40 г масло със стайна температура + за намазване на тестото

20 мл олио
500 г пшенично брашно
1/2 чаена лъжичка сол
За плънката:
масло, захар, ядки
За намазване:
1 жълтък
1 супена лъжица мляко
Начин на Приготвяне:
Смесете млякото, захарта, ванилията и маята. Добавете маслото, яйцето и белтъка, като запазете жълтъка за намазване на тестото. След това постепенно добавете брашното, смесено със солта и омесете меко, компактно тесто.

Доомесете с масло, покрийте и оставете да втаса за 60 минути. Втасалото тесто се премесва и се разделя на 2 топки. Оставете ги покрити да починат 15 минути.

Върху набрашнена повърхност сплескайте всяка топка с ръце, след което я разточете с точилка, след което намажете кората с масло и поръсете със захар и ядки. Навийте на руло.

Разполовете го по дължина, но само от единия край, за да получите 2 фитила. Разделете ги и ги усучете на плитка, като сгънете двата края надолу.

Повторете с второто тесто. След това поставете плитките във форми за хляб и ги оставете да втасат за 20 минути.

Намажете ги с жълтък и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Оставете ги да изстинат преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Това е най-добрата рецепта за кисели краставички Рецептата не е никак сложна, но знайте, че методът на приготвяне е по-различен Кръводарителска акция ще се проведе в Айтос този четвъртък Инициативата ще се проведе пред клиничната лаборатория на МБАЛ Айтос от 9 до 13 ч.
Двама души са с изгаряния след пожар в Дом за възрастни хора край Варна Екипите на пожарната са установили, че гори стая, както и покривът на едноетажна къща Студент от БДУ "Асен Златаров" получи международна награда за личностно развитие Сезан Юмер е част от златния кръг на награда на херцога на Единбург 
7 месеца след огнения ад в Кочани почина още един от членовете на ДНК Панчо е 63-aта жертва на пожара, разразил се в следствие на фойерверки по време на концерта в дискотеката „Пулс” на 16 март Хванаха дрогиран шофьор на товарен бус в Малко Търново 32-годишен пловдивчанин е дал положителна проба за кокаин
Британка избра да роди в дома си и...умря Майката се почувствала неподкрепена от акушерите при раждането на първото й дете Автомобил се запали на АМ „Тракия” (ВИДЕО) Инцидентът е станал на около 100 километра от столциата
Премиера на документалния филм „Северният канал“ в Царево Филмът разказва вдъхновяващата история на смелост и плувеца Цанко Цанков За поредна година реализираме по-висок прием в сравнение с изминали периоди 1356 студенти, от които субсидирани от държавата са 923 и на собствена издръжка 433 са приети  в БДУ „Проф. д-р Асен Златаров“
Арестуваха за домашно насилие един от Ергените Радослав Куцев едва 30 минути след излизането си във формата, е задържан за 24 часа за побой над приятелката си Тази бизнесдама остави 50 души без заплати, обяви, че живее много трудно Фирмата вече не съществува, нищо не мога да направя, оправда се Нели Радева