Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка неделя правя тези турски мекици с пълнеж от кайма, не сте яли нещо по-вкусно!

Ключови думи: турци мекици с пълнеж, мекици с кайма, рецепта

Турците са известни със своите рецепти за тестени изделия – спомнете си само за баклавата или великолепната ачма! Днес ви предлагаме да опитате една нова вкусотия от Ориента – Турски мекици, които са невероятно меки, ухаят разкошно и се приготвят изненадващо лесно от продукт, който едва ли ще ви хрумне да използвате в тесто.

Турски мекици
Необходими Продукти:
400 гр. картофи
200 мл от водата, в която са се варили картофите
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
10 гр.суха мая
600-650 гр. брашно
2 супени лъжици олио
Пълнеж:
500 г кайма
1 глава лук
сол и подправки на вкус
50 мл преварена вода
олио за пържене
Начин на Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на кубчета с приблизително еднаква големина (за да се сварят равномерно), заливат се с вода и се варят до омекване. Запазете една чаша от течността и намачкайте картофите.

В пюрето добавете 200 мл от течността (една чаша, която сте отделили), разбъркайте, добавете сол и захар, едно яйце и суха мая. Разбъркайте всичко добре, за да се разтворят съставките, след което започнете постепенно да добавяте брашното.

Меси се на ръка, докато стане компактно, след което се наливат 2 с. л. олио и се меси още малко, за да стане гладко. Покрийте и оставете на топло място да ферментира за 40 минути или докато добре удвои обема си.

ЗА ПЛЪНКАТА: лукът се нарязва на ситно или се блендира, добавя се каймата, посолява се и се подправя на вкус, залива се с 50 мл вряща вода, след което се омесва на ръка до гладка смес. Оставете в хладилника да почине, докато обработите тестото.

Втасалото тесто се разстила върху работен плот и се разделя на 12 части, като всяка част се оформя на топка. След това сплескайте всяка част с ръцете си.

Плънката от кайма се разделя на 12 части и от всяка се оформя топка, която се поставя върху всяко парче тесто. Внимателно затворете тестото, като отново оформите топчета.

След това всяка пълнена топка поръсете с малко брашно и я разтегнете малко с пръсти, за да стане тънка като палачинка. Покрийте ги и ги оставете да починат 5-10 минути.

След това ги изпържете една по една в тиган с олио на дълбочина 1-2 см, загрято на умерена температура до приятен загар от двете страни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ
Състоянието му се влошава Твърдят, че Бийбър е в секта и е загубил огромно количество пари "Честито, Кирчо" Станка Златева лаконична в разговор с Милов след триумфа му, разкри борецът
Не е добре със здравето "Мич" от сериала "Спасители на плажа" се подготвя за операция Хвана си 2 пъти по-младо гадже, но... Твърди се, че Александър май се задява с по-млади жени
Хвърли голяма бомба В спорта... Руши се завръща на сцената в Бургас – клубен концерт на Морска гара с хитове, класа и парти до зори DOCK 5 няма аналог в морския град – и точно затова вечерта с Руши ще бъде не просто концерт, а култово събитие