Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще забравите за всички други рецепти: Ябълковата баклава е по-вкусна от класическата

Ключови думи: ябълкова баклава, сиропирана баклава с ябълки

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава :

500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Орлин Горанов на колене пред Софи Маринова Най-незабравимият момент от юбилейния концерт на Софи Маринова безспорно беше появата на Орлин Горанов Ето как да разпознаете, че черният ви дроб е пълен с токсини Токсините в черния дроб водят до много неприятни последствия
Държавата отпуска пари за даровити ученици Министерският съвет одобри 631 665 лв. за стипендии на 788 ученици с изявени дарби Забравете за досадното хълцане и хъркане с тези методи Още древните ни предци са открили надеждни начини за облекчаване и на двете състояния
5 машини разчистват свлечената скална маса в района на Кърнаре Обилни валежи доведоха до проблем с пътната обстановка Добре ли е да паркираме на ръчна спирачка и доколко е важна Много шофьори се чудят дали например използването ѝ може да повреди основните спирачки
Само 2 минути на ден: Този навик ще ви отърве от стреса на работното място Проучвания и ЯМР сканирания на мозъка показват, че дори микропочивки от около две минути могат да окажат огромно влияние Мъж бере душа след жестока катастрофа на пътя София-Варна 64-годишният човек е в болница във Велико Търново, ударът стана на разклона за село Добри дол
Волейболистът Вени Антов не спира да блести във Франция Пак бе най-резултатен Делян Добрев с коментар за новия бюджет и очаквания протест в сряда По думите му напрежението около предстоящия митинг е напълно необяснимо
Майка на 5-годишно дете съсипа луксозна кола с фойерверк, искала да зарадва малчугана за Никулден Голям гаф в Германия, за щастие няма пострадали хора Голям късмет връхлита 4 зодии в края на годината Астролозите анализираха позициите на планетите през декември и дадоха прогноза