Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако искате я наричайте модерна мусака, ако искате руло от картофи - всичко му отива на това изкушение

Ключови думи: мусака по нов начин, руло от картофи с кайма, флагман, рецепта

Ако разполагате с картофи и  кайма, не пропускайте и направете това много вкусно ястие. Тъкмо го бях приготвила и изведнъж минаха съседите и ги поканих да опитат. Оттогава го правя редовно и много често не само за нас, но и за тях. Рецептата е много лесна и проста, не искам да я пазя в тайна. Приготвя се с евтини продукти, подобно на класическата мусака с картофи, но по малко по-различен начин, под формата на руло. Ето какво ви трябва за нашата Модерна мусака:

3 големи картофа (900 г)
300 г настъргано сирене чедър (или моцарела или по избор)
2 супени лъжици олио
малко сол на вкус
За плънката:

500 г кайма
2 с. л. олио
1 глава лук
3 бр. зелени чушки
3 скилидки чесън
2 с. л. доматен сос (25 г)
1 ч. л. доматено пюре (20 г)
Подправки: черен и червен пипер, кимион, мащерка, сол или на вкус
1 шепа ситно нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса. Застелете тавата с хартия за печене и поръсете една трета или половина от настърганото сирене, което да покрие цялата повърхност.

Изберете възможно най-големи картофи, обелете ги, измийте ги добре от нишестето, след което ги нарежете на тънки филийки. Върху настъргания кашкавал се нареждат резенчетата картофи, една до друга, но леко да се застъпват и застъпват.

Когато покриете цялото дъно с картофи, сложете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

През това време пригответе плънката от каймата. Измийте всички зеленчуци и подправки и ги нарежете възможно най-дребно.

Загрейте олио в тигана, след което добавете каймата и я запържете, докато смени цвета си и се изпари излишният сок.

Когато месото се запържи, трябва да е ситно като трохи. Добавете ситно нарязания лук и ситно нарязаните чушки.

1
Коментара по темата
1.
Биби
09.02.2025 04:21:19
Рецептата за рулото не е завършена. След камата какво.....?
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"