Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бурма-погача: Топи се в устата като масло и става на ей такива големи конци!

Ключови думи: бурма погача, флагман, рецепта

Бърза, лесна и неустоима! Такава е днешната ни Бурма-погача. Оформена красиво на охлювчета („бурми“), поръсена щедро със сусам, а от нея се носи вълшебно ухание на масло! Когато видите как се дели на слоеве, чак слюнка се събира на езика ви и никой не може да устои да не вземе парченце от нея! Ето какво ви трябва:

Бурма погача
Необходими Продукти:
200 мл топло прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
10 г сол
50 г захар
5 супени лъжици олио
1 яйце
500 г меко брашно
150 г масло или маргарин на стайна температура
1 яйце (за мазане)
сусам или семена (за поръсване)
Начин на Приготвяне:
Ако използвате суха мая не е необходимо да я захващате предварително, просто я добавете накрая, заедно с брашното.

Сложете топлото мляко в купа, добавете захарта, яйцето, олиото, солта и разбъркайте.
Постепенно започнете да добавяте пресятото брашно, смесено с маята, като бъркате, докато се получи лепкаво тесто.

Прехвърлете го на набрашнения плот и доомесете до гладкост, като при нужда добавяте съвсем мъничко брашно. Тестото трябва да е компактно, но меко.

Покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

След това го извадете на плота, сгънете го няколко пъти с ръце, след което го разточете на правоъгълна кора с дебелина около 1/2 см.

Помагайте си с ръце, като теглите краищата на тестото.

Поставете парченца меко масло върху цялата кора, след което ги намажете хубаво върху тестото.

Започнете да навивате внимателно тестото на стегнато руло, започвайки от по-широкия край.

Готовото руло нарежете на парчета („бурми“) и ги поставете с разреза нагоре в предварително покрита с хартия за печене тава.

Покрийте тавата с кърпа и оставете рулцата да бухнат. След това ги намажете с разбито яйце (или само с жълтък, смесен с малко мляко или олио) и поръсете щедро със сусам.

Печете на 180 градуса до зачервяване и готовност на тестото.

Готовата погача е пухкава и мека, а в цялата къща се носи уникален аромат на масло!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Дарява космическа сума "Хората ще казват много неща за мен, когато умра, но аз съм решен "той умря богат" да не е едно от тях", написа Бил Гейтс Румен Радев: Отдаваме почит към саможертвата на милиони хора Днес е Деня на Европа
Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест
Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ