Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Работна група ще ускори издаването на визи за туристи и работници

Трябва да улесним процедурите по наемане на работници, за да подсигурим дългосрочната конкурентоспособност на българския туризъм, посочи министърът на туризма Мирослав Боршош
Ключови думи: работна група, виза, туристи, работници, туризъм

„Членството на България в Шенген е огромна възможност, но и предизвикателство. За да се възползваме максимално от този шанс, трябва да премахнем административните бариери, които затрудняват туристическия сектор. Именно затова Министерството на туризма създава работна група, която ще координира усилията на всички институции, ангажирани с ускоряване на процесите по издаване на туристически и работни визи“, заяви министърът на туризма Мирослав Боршош по време на кръгла маса на тема „България в Шенген – предизвикателства и възможности за туризма“.

Министър Боршош подчерта, че работната група ще акцентира върху за намирането на устойчиви решения, които да улеснят достъпа на чуждестранни туристи и кадри до България.

„Шенген ни дава конкурентно предимство, но ако не действаме решително, можем да пропуснем тази възможност. Ангажирам се не просто да координирам процесите, а да бъда двигател на нужните промени. Бизнесът ще има в мое лице адекватен и делови партньор“, допълни той. Министърът изрази увереност, че чрез активна координация с институциите процесът по издаване на работни визи за граждани на трети страни може да бъде оптимизиран.

„Трябва да улесним процедурите по наемане на работници, за да подсигурим дългосрочната конкурентоспособност на българския туризъм. Създаването на работната група е стъпка в правилната посока. Сега е моментът да се предприемат реални действия за развитие на туризма в новите условия на Шенген“, заяви още министърът на туризма.

Събитието беше организирано от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БУБСПА) и събра ключови фигури от сектора и държавните институции. В дискусията участваха председателят на Комисията по външна политика към Народното събрание Йорданка Фандъкова, председателят на БУБСПА д-р Сийка Кацарова и секретарят на президента по образование, култура и туризъм д-р Илин Димитров.

В ролята на модератор на дискусията в кръглата маса влезе г-жа Меглена Плугчиева, която е посланик на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Председателят на БУБСПА д-р Сийка Кацарова подчерта, че организацията разполага с необходимата експертиза и ще продължи да бъде партньор на Министерството на туризма в разработването на ефективни политики.

 

Мащабна руска атака по Киев, има загинали Ранени са над 50 човека, поне 2 са жертвите Рибена чорба в чаша за сладолед и таратор с повече лед, отколкото кисело мляко - това са измамите по морето Комисията за защита на потребителите с ясно предупреждение към ресторантьорите
Гунди бе класиран в Топ 100 на най-добрите нападатели, ясно е защо Стоичков не фигурира Лудогорец влезе в групи на евротурнирите след драма срещу хървати Продължения в Разград при сериозно числено преимущество за "зелените"
Очакват се валежи в страната Максималните температури ще бъдат между 25° до 30°, за столицата ще е около 24 Посочиха най-здравословното място за живеене Край морето, според американски учени
На 131 години почина най-възрастната жена в Турция Тя има 7 деца и 110 внука Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години
Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото Кремъл осъди декларация на българския парламент Размяна на "любезности" между София и Москва
Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене