Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудна супа само с три съставки

Ключови думи: вкусно, супа, ориз, говеждо, магданоз

Супата е едно от най-древните и обичани ястия. Със своята традиционно лесна подготовка и минимални изисквания към продуктите, тя е перфектното ястие за заети домакини. Ако търсите рецепта, която съчетава максимално удобство с перфектен вкус, ви предлагаме точно това – супа, която се приготвя само с три основни съставки.

Необходими продукти:

500 г говеждо месо
1 чаша ориз
1 връзка магданоз
Сол и черен пипер (на вкус)

Начин на готвене:

1. Сварете месото

Поставете 500 грама говеждо месо в тенджера и добавете достатъчно вода, за да го покрие с около 7 - 10 сантиметра. Загрейте до кипене. Когато започнат да се образуват мехурчета, внимателно отстранете пяната, която се събира на повърхността. Това ще помогне за по-чист вкус и бистър бульон.

2. Проверете готовността на месото

Оставете месото да се вари на умерен огън, докато стане крехко. За да проверите дали е готово, прободете го с вилица. Ако вътрешността не е с характерния розов цвят, месото е достатъчно сварено. На този етап можете да добавите малко сол.

3. Добавете ориза

Измерете една чаша ориз, измийте го добре и го добавете към врящия бульон с месото. Разбърквайте от време на време, за да предотвратите залепването на ориза по дъното на тенджерата. Гответе на слаб огън, докато оризът омекне и се смеси с ароматите на месото.

4. Пригответе магданоза

Докато оризът и месото се доваряват, нарежете магданоза на ситно. Преди това се уверете, че го измивате добре, тъй като ще го използвате пресен. Магданозът не само обогатява вкуса на супата, но и добавя витамини и минерали, които са полезни за организма.

5. Финални щрихи

След като оризът е готов, свалете тенджерата от котлона. Нарежете месото на по-малки парчета, ако все още е на големи късове. Добавете магданоза към супата и разбъркайте добре. Сервирайте ястието топло, подправено с черен пипер на вкус.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен