Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудна супа само с три съставки

Ключови думи: вкусно, супа, ориз, говеждо, магданоз

Супата е едно от най-древните и обичани ястия. Със своята традиционно лесна подготовка и минимални изисквания към продуктите, тя е перфектното ястие за заети домакини. Ако търсите рецепта, която съчетава максимално удобство с перфектен вкус, ви предлагаме точно това – супа, която се приготвя само с три основни съставки.

Необходими продукти:

500 г говеждо месо
1 чаша ориз
1 връзка магданоз
Сол и черен пипер (на вкус)

Начин на готвене:

1. Сварете месото

Поставете 500 грама говеждо месо в тенджера и добавете достатъчно вода, за да го покрие с около 7 - 10 сантиметра. Загрейте до кипене. Когато започнат да се образуват мехурчета, внимателно отстранете пяната, която се събира на повърхността. Това ще помогне за по-чист вкус и бистър бульон.

2. Проверете готовността на месото

Оставете месото да се вари на умерен огън, докато стане крехко. За да проверите дали е готово, прободете го с вилица. Ако вътрешността не е с характерния розов цвят, месото е достатъчно сварено. На този етап можете да добавите малко сол.

3. Добавете ориза

Измерете една чаша ориз, измийте го добре и го добавете към врящия бульон с месото. Разбърквайте от време на време, за да предотвратите залепването на ориза по дъното на тенджерата. Гответе на слаб огън, докато оризът омекне и се смеси с ароматите на месото.

4. Пригответе магданоза

Докато оризът и месото се доваряват, нарежете магданоза на ситно. Преди това се уверете, че го измивате добре, тъй като ще го използвате пресен. Магданозът не само обогатява вкуса на супата, но и добавя витамини и минерали, които са полезни за организма.

5. Финални щрихи

След като оризът е готов, свалете тенджерата от котлона. Нарежете месото на по-малки парчета, ако все още е на големи късове. Добавете магданоза към супата и разбъркайте добре. Сервирайте ястието топло, подправено с черен пипер на вкус.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Продадоха най-скъпата Лабубу, милиони хора работят цяла година за тези пари Цената е над 10 бона в американски долари 2-годишно дете бе натоварено в куфар и натикано в багажното на автобус, шофьорът спаси живота на мъничето Ужасна ситуация в Нова Зеландия
Почитаме светица, чието има означава "добра воля", личен празник имат хора с редки за България имена Евдокия, Евда, Дочка, Донка, Доко и Дочо могат да почерпят за имен ден По морето ще е предимно слънчево В сутрешните часове на места по Черноморието ще има временни увеличения на облачността
Ето защо кафето е полезно: Ново проучване разкрива изненадващи ползи за здравето Пиенето на до три чаши кафе на ден може да помогне за защитата на сърцето и да намали риска от инсулт Изпомпват вода от Струма за квартали с режим в Кюстендил Така ограничението на водоподаването на практика е отпаднало, казаха живеещи в най- засегнатия квартал „Герена“ в областния град
Всички с климатици трябва да знаят: Това е срокът за допълване на фреона Важно е да се избере оптимална температура за комфорт, като се съобразяват индивидуалните нужди и външните условия Сърна търси малкото си в опожарения Пирин (ВИДЕО) Данните на Държавните горски предприятия показват, че са изпепелени повече от 60 хиляди декара гори
Обявиха извънредно положение в 39 гръцки общини Причината е сушата Правете тази процедура при разширени вени и ниско кръвно Процедурата има благоприятен ефект върху цялото тяло, релаксира организма и нормализира съня
Изловиха Силвия Кацарова зад волана да... Гласовитата звезда на родната популярна музика прикова вниманието с това, което направи Рязък обрат с времето до часове, гръмотевични бури удрят тези части на България Най-голяма е вероятността за по-сериозни явления в понеделник, предимно в крайните западни райони