Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, пригответе тази бърза баница

Ключови думи: бърза баница, баница с точени кори, флагман

Ако ви дойдат неканени гости и нямате с какво да ги посрещнете, тази бърза баница е идеална за целта. И да нямате кори в хладилника, няма страшно, защото тестото се приготвя сравнително бързо, остава само да оформите сръчно корите и да напълните със сирене.

Разбира се, няма да успеете да посрещнете гостите с нея, но може да им я поднесете на изпроводяк – определено ще останат без думи от такава вкусотия!

Чакането определено си заслужава, защото получавате пухкава като душица и много вкусна домашна баница.

Ето какво ви трябва за тази Бърза баница със сирене за неканени гости:

Необходими продукти:

700 гр. брашно
1 инстантна мая
1 ч. л. захар
2 ч. л. сол
2 яйца
350 мл топла вода +- (колкото е необходимо)
За намазване:

80 г масло
80 г маргарин
и 400 г сирене за плънка
Освен това:

1 жълтък за мазане
малко сусам за поръсване
Начин на приготвяне:

От брашното, маята, солта, захарта, яйцата и топлата вода се замесва меко тесто. Имайте предвид, че яйцата трябва да са със стайна температура, а водата да е хладка и да я добавяте постепенно, според нуждите.

Оставете тестото да почине на топло за половин час или докато втаса и удвои обема си, след което го разделете на 6 приблизително еднакви топки.

Маргаринът и маслото се разтопяват в микровълновата или на много слаб огън (колкото да се разнасят лесно). Разточете първата топка с големината на тавата за печене, предварително намазана с масло.

Не се старайте много при точенето, корите не трябва да са тънки като купешките. Може да ги разтеглите и с ръка.
Намажете кората с разтопено масло, след което поръсете със сирене (прясно или зряло). Повтаряйте процедурата до изчерпване на съставките.

След това нарежете баницата на ромбчета или по желание.

Последната кора се залива с разтопено масло, след това с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Оставете да почине покрито на топло място за половин час, след което сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или до приятен загар.

Оставете изпечената баница да почине 5-6 минути и да се охлади малко, след което сервирайте.

По време на печене, ако забележите, че покафенява твърде рано, просто покрийте баницата с алуминиево фолио и продължете да печете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тежка контузия е "Ергенът" Габи бе приета в болнично заведение Група ученици и учители са нападнати от мечка В Канада
Възрастта не е порок Руснакът Овечкин се вихри в хокея в най-силната лига Зеленски представя „алтернативи“ на американския план за мир в Украйна Ако властите в Киев не се откажат от Донбас, може да се се лишат от подкрепата на САЩ
Вълци и мечки предизвикаха смут до България Гръцко село пропищя Лудогорец има нов треньор Назначи викинг
Почина басистът Гари Маунфийлд, Лиъм Галахър е съсипан Редица музиканти изразиха съболезнования Мярката срещу Благомир Коцев ще се гледа във Варна На 27 ноември
Почина световна футболна легенда Играеше като флангови нападател Лара Гут-Бехрами падна жестоко Кариерата й е заплашена
Ман Юнайтед "взривява" баскетбола В Европа Песков с тежки думи за Украйна и Зеленски В Москва считат, че Русия печели поредица от сражения на фронта