Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем

Ключови думи: торта, крем, флагман, рецепта

Необходими продукти:
За блата:

1 яйце
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
40 милилитра растително масло
1 чаена чаша брашно
3 супени лъжици какао на прах
½ чаена лъжичка сода за хляб
2-3 капки оцет
За крема:

1 кутия варено кондензирано мляко
500 грама крем сирене на стайна температура
5 грама желатин
30 милилитра студена вода
30-40 грама млечен и бял шоколад за украса

Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Сипете олиото и комбинирайте. Добавете кисело мляко, разбъркайте и прибавете содата, като в лъжица я полеете с няколко капки оцет. Смесете какаото и брашното и пресейте. След това сипете при яйчната смес и бийте, докато сместа стане еднородна.

Вземете форма за печене с диаметър 18 сантиметра, покрийте с хартия и сипете половината от тестото. Заравнете и сложете в предварително загрята до 170 градуса фурна. Печете за 30-35 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. Повторете с останалото тесто.

Пригответе крема, като в купа сложите крем сиренето. Сипете вареното кондензирано мляко и с миксер разбийте до хомогенност. В отделен съд смесете желатина с водата и разбъркайте. След като набъбне, разтопете на водна баня или микровълнова фурна за 10 секунди. Добавете към крема и смесете.

Отстранете формата за печене и хартията от всеки блат. Ако има стърчащи части-изрежете. След това срежете всеки блат на две. Единият блат начупете и заедно с отделените парчета, направете на трохи.

Завършете десерта, като слепите останалите 3 блата заедно с крема. Завършете с крем. Сложете в хладилник и оставете за няколко часа или докато стегне напълно.

След като торта стане, извадете, отстранете ринга и нанесете трохите от страни. Нарежете млечния и белия шоколад с нож и поръсете десерта.

Нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В средата на май: Сняг заваля в... Майска изненада в родни села Издирват 69-годишен пловдивчанин Мъжът страда от деменция
Ето какво време ни очаква Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса Ученичка от Варна даде страхотен пример Реши да изчисти подлез в града
Алкохол менте уби над 20 души Шок в Индия 16-годишен реши да се прави на Майк Тайсън Но не да нокаутира на ринга в професионалния бокс, а погазвайки закона в България 
Култов финал в "Ергенът" Вики си избра гадже Корекция в движението по "Хемус" На 14 и 15 май движението от 384-и до 386-и км в посока Варна ще се осъществява в аварийната лента за геодезическо заснемане
Тръмп: Рубио ще участва в преговорите между Украйна и Русия Важно събитие предстои в Турция Сензационна информация за Родриго Мисли за смяна на тима
Зеленски: Путин се страхува от директни преговори с мен Президентът на Украйна с тежки думи Майски сняг заваля в... Стара планина