Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за шоколада! Дубайска баклава за 15 минути е абсолютния хит на коледната трапеза тази година!

Ключови думи: дубайска баклава, дубайски шоколад, рецепта

Дубайска баклава – просто нямаше как да не се появи и такава рецепта след супер популярните дубайски шоколад и дубайски палачинки. С кадаиф и крем от шамфъстък, този нов вкус на празничната трапеза обещава да бие всички рекорди тази година.

Ето необходимите продукти:
Дубайска баклава
Необходими Продукти:
500 гр. готови кори за баклава
200 гр. кадаиф (нарязан на ръка)
1 супена лъжица пудра захар
180 гр. крем от шамфъстък на стайна температура
50 гр. масло или маргарин на стайна температура
100 гр. нарязан на ситно шамфъстък (може и повече)
250 гр. шоколад за готвене + малко олио
разтопено масло за намазване на корите
*Ако искате по-сочна баклава, то преди да я потопите в шоколад, я накиснете за кратко в сироп, приготвен по същия начин като за класическата баклава от вода, захар и малко лимон.

*Искам също да подчертая, че не трябва да се пече повече от 15 минути. Щом се запекат краищата, баклавата е готова.

Начин на Приготвяне:
В подходяща купа смесете кадаифа с маслото, пудрата захар, шамфъстък крема и шам фъстъка. Поставете 2 кори една върху друга и всяка намажете с разтопено масло. Нарежете ленти с ширина около 4 см.

Поставете пълнеж в краищата на всяка лента, след което сгънете на зигзаг в триъгълник. Повтаряйте процеса до изчерпване на материала.

Триъгълните баклавички се нареждат в намазнена тава, отгоре се намазват с разтопено масло и се пекат 15 минути в загрята фурна на 220 градуса. Изпечените баклави се потапят в разтопения шоколад и се оставят върху решетка да стегне шоколадът.

Украсете със ситно нарязан шам фъстък.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кошмарът с "Ергенът" е зад гърба му, той стана татко Радостта си Алек и половинката му Царина споделиха с водещите на подкaста "На среща" Този голям българин днес празнува От най-ранна възраст Минчо започва да изучава цигулка под ръководството на Петър Чаракчиев
Служителите на летище Бургас подкрепят колегите си от Варна, но няма да протестират Ако преговорите за колективното трудово договаряне през октомври не дадат резултат, ще бъдат принудени да затворят летището във Варна Юбилейната 25-та среща на „Картичкофуриите“ ще събере креативността и иновациите във Варна Събитието събира творци и любители на ръчното изкуство от цяла България и се превърна в едно от най-значимите форуми за крафт културата у нас
Кмет е пребит и заплашван с убийство от местен бизнесмен Разкритията за незаконни сондажи поставят под сериозен въпрос законността на добива на минерална вода, използван за комерсиални цели от частни бизнеси Лудогорец в трескаво търсене на треньор За разлика от други години обаче разградчани сега не са готови и с временен вариант
България с невероятна победа на Световното "Лъвовете" не дадоха шансове на Чили Васил Терзиев: Хубавите градове имат хубави общества, не само хубави тротоари и градинки «Много често очакванията са ние, политиците, да се справяме с всички проблеми, но понякога това зависи от всеки един от нас» коментира кмета на София
Явор Бахаров с откровена изповед за грешките си Опитах се да си взема урок, доста по-смирен трябва да си в обществото, каза той Пиян украински шофьор навлезе с колата си в детска площадка в Несебър След направен тест за алкохол дрегерът отчел алкохол с концентрация 2.82 промила
Невиждани у нас маймунки пристигнаха в Зоопарк Бургас Зоопарк Бургас активно развива консервационна дейност, като участва в национални и международни програми за размножаване на редки и застрашени животни Краставиците поскъпнали двойно от производителя до магазина, сиренето - също Анализ на КНСБ разкри шокиращи разлики в цените на основни продукти – в някои случаи надценката достига 100%