Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кокосова торта 4х4 - лесно се помни, лесно се прави, но още по-лесно се хапва! Ошушкваме я до трошичка вкъщи

Ключови думи: кокосова торта, рецепта

Много вкусна и семпла торта, която е сочна и кремообразна. Ако сте любители на кокоса, тази торта е истинско попадение за вас, защото е по-различна от класическите кокосови сладкиши. Ето какво ви трябва за Кокосова торта 4х4:

4 яйца
4 с. л. захар
4 с. л. олио
4 с. л. брашно
4 с. л. прясно мляко
2 с. л. какао
1 пакетче бакпулвер
200 г кокос
 500 мл неутрална сметана
3 пак. ванилов пудинг
150 гр. захар
Освен това ще ви трябват:

какаово или шоколадово мляко за напояване на блата
900 мл прясно мляко
250 г шоколад за готвене
Начин Приготвяне:
Счупете четирите яйца в дълбока купа и ги разбийте на пяна. Когато яйцата побелеят и увеличат обема си, постепенно при непрекъснато разбиване започваме да добавяме захар – лъжица по лъжица. Когато първата лъжица захар се разтопи в яйцата, добавете втората и така до края.

Добавете 4 супени лъжици олио, разбъркайте по същия начин като захарта, след което добавете 4 супени лъжици мляко, 2 супени лъжици какао и 1 пакетче бакпулвер. Смесете всички съставки в течна и еднородна смес, след което изсипете в кръгла форма с гъвкав ринг (диаметър 26 см).

Така приготвеният блат се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. След изпичане оставете блата да изстине, а ако сте поставили хартия за печене под него, я отстранете, след което върнете блата във формата. През това време пригответе крема.

За крема: От общото количество 900 мл отделете 200 мл прясно мляко и в него разтворете 3-те пакетчета пудинг. Останалото мляко се загрява до кипване със 150 г кристална захар и 200 г кокос.

Когато млякото заври, отстранете от котлона или намалете температурата, след което постепенно добавете пудинговата смес и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Оставете втасалия крем настрана, покрийте го с прозрачно фолио и оставете да изстине напълно.

Отделете 300 мл неутрална сметана (готварска) и разбийте на пяна, след което, когато пудингът е хладък, добавете сметаната лъжица по лъжица и го разбийте с миксер.

Изстиналият блат се залива с 2 супени лъжици шоколадово мляко или какао, разбъркано с топло мляко.

Разпределете крема равномерно върху кората и приберете в хладилника, докато стегне.

За глазурата:

Загрейте останалата сметана за готвене до кипване и веднага отстранете от огъня. Добавете нарязания шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и смеси в гладка смес.

Оставете да изстине малко, след което залейте тортата и я приберете отново в хладилника.

Разрязах я  след два часа, беше хубаво стегната, а ако имате търпение, най-добре я оставете да пренощува на студено.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади