Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази лесна баклава ще вземете акъла на всички на празничната вечеря

Ключови думи: баклава с бисквити, флагман

Всички обичат класическата баклава , приготвена само от орехи, но това е вариант, който наистина заслужава вашето внимание. Навива се на рулца и е много сочна и вкусна. Ако искате да разнообразите менюто за Коледа и Нова година, непременно опитайте да си приготвите домашната баклава с бисквити – много по-вкусна и сочна е от традиционната! Ето и рецептата за Сочна баклава с бисквити и орехи:

Необходими продукти:
1 пакет кори за баклава (500 г / 18 листа)
200 г счукани орехи
200 г смлени маслени бисквити
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици грис
100 мл олио
1 чаша лимонов сок
Освен това:

100 мл олио
100 г масло/маргарин
За сиропа:

600 г захар
1 ванилова захар
1 лимон
700 мл вода
Начин на приготвяне:
Първо пригответе сиропа, така че да има време да изстине: В купа се слагат 600 г захар и се наливат 700 мл вода. Варете го 20 минути на умерена температура от момента на завиране, след което преди края добавете чаена лъжичка ванилова захар и нарязан на парчета лимон. Оставете настрана да се охлади.

В по-дълбок съд смесете смлените орехи, смлените бисквити, гриса и другите сухи съставки. Разбъркайте добре, за да стане хомогенна сместа. Смесете отстрани разтопеното масло и олиото.

Отворете корите: Намажете едната кора по цялата повърхност със смес от олио и масло, след това покрийте с втората кора и повторете процедурата. Наредете плънката в единия край, след което внимателно започнете да навивате рулото. Така за всяко руло са ви необходими две кори.

Повторете процедурата и с останалите кори, докато имате материал, и наредете тънките рула в намазнена тава. Когато сте напълнили тавата, нарежете рулата до желания размер и след това намажете отгоре с останалото разтопено масло и олио. Внимавайте да попадне навсякъде.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, след това още половин час на 150 градуса. Необходимо е да се регулира температурата по време на печене, за да се изпече хубаво баклавата. Залейте изпечената баклава с предварително приготвения и изстинал сироп.

Оставете сиропа да попие добре, охладете и сервирайте.

2
Коментара по темата
2.
Габи
20.12.2024 15:02:25
Предложилия тази баклава наистина трябва да е без акъла Следващия път измислете и сложете още някой излишен продукт. Поне не подвеждайте със заглавието "лесна ".
1.
Признание?
18.12.2024 14:23:24
Ей ся разбрах, що пишете неграмотно! Явно ще е от баклавата и това че има силата да отнема акъл
  Добави Коментар
Фрапираща история с учителка, гаджето й и ученичка, първите двама са в ареста Случи се в САЩ Известен волейболист почина на 26 години Бе сред най-силните на игрището
Защо тунелът на император Комод в Колизеума е магнит за туристи, а амфитеатърът в София пустее Няма друг град в света, притежаващ такава полузаровена забележителност точно в градския център, от която не изкарва и един лев Стюард на самолет взе наркотици и се озова в трагикомична ситуация Колеги го намериха гол и безпомощен
Тези 3 зодии не постигат целите си веднага, успехът им идва по-късно Моментът им на слава идва в зряла възраст, считат астролози “Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас Заслужено отличие, коментира кметът Димитър Николов
Граждани блокираха тунел "Люлин" в София Напрежение заради боклука Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин Органите на реда смятат, че това е било извършено през последното денонощие
Издирват 15-годишно момиче В неизвестност е от 27 октомври Полицейска операция взе над 120 жертви Безпрецедентна акция в Бразилия
Германец с нелепа кражба във Варненско Открадна саксия с цвете Кристиано Роналдо-джуниър прави дебют за Португалия Това ще стане на турнира Купа на федерациите