Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нито една Нова година не минава без тази празнична рецепта. Месото се получава сочно, крехко и ароматно

Ключови думи: ястие, храна, рецепта, пилешко месо

Тази рецепта за пилешки гърди, пълнени със сирена, чесън, бекон и ранч дресинг, е идеалният избор за тези, които обичат богатите и ароматни ястия. Съчетавайки нежното пилешко месо със солените вкусове на бекон, кремообразните сирена и пикантния аромат на чесън, това ястие ще впечатли и най-претенциозните гости на масата. Лесна за приготвяне и невероятно вкусна, тя е подходяща както за специални поводи, така и за семейна вечеря.

Необходими съставки:

4 големи пилешки гърди
1 чаша настъргана моцарела
1/2 чаша настърган чедър
6 резена бекон, изпечени до хрупкавост и натрошени
3 супени лъжици крема сирене, омекотено
2 супени лъжици ранч дресинг
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка лук на прах
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Пресен магданоз за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:

Подгответе пилешките гърди:
Загрейте фурната на 190°C.
С остър нож направете джоб встрани на всяка пилешка гърда, без да разрязвате докрай.

Пригответе плънката:
В купа смесете настърганите моцарела и чедър, крема сиренето, ранч дресинга, ситно нарязания чесън и натрошения бекон. Разбъркайте добре, докато получите кремообразна смес.

Напълнете пилешките гърди:
Разделете плънката на четири части и внимателно я поставете в джобовете на пилешките гърди. Закрепете краищата с клечки за зъби, за да предотвратите разпадането при печене.

Подправете пилешкото:
Смесете чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, солта и черния пипер в малка купичка. Натрийте равномерно всяка пилешка гърда с тази смес.

Запечатайте пилешките гърди:
Загрейте зехтина в голям тиган, подходящ за печене във фурна. Запържете пилешките гърди от двете страни за 2-3 минути, докато станат златисти.

Печете:
Поставете тигана във фурната и печете за 20-25 минути, или докато пилешкото е напълно изпечено (вътрешна температура от 74°C).

Сервирайте:
Внимателно отстранете клечките за зъби. Гарнирайте с пресен магданоз, ако желаете, и сервирайте топло.
Това вкусно и богато ястие може да се поднесе с прясна зелена салата, печени зеленчуци или картофено пюре.

Тези пълнени пилешки гърди са истинска наслада за сетивата – съчетание от хрупкава текстура, разтопено сирене и богати аромати. Освен че са лесни за приготвяне, те са и гаранция за комплименти от всички около масата. Опитайте тази рецепта и ще я добавите към любимите си семейни ястия. Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ученичка от Варна даде страхотен пример Реши да изчисти подлез в града Алкохол менте уби над 20 души Шок в Индия
16-годишен реши да се прави на Майк Тайсън Но не да нокаутира на ринга в професионалния бокс, а погазвайки закона в България  Култов финал в "Ергенът" Вики си избра гадже
Корекция в движението по "Хемус" На 14 и 15 май движението от 384-и до 386-и км в посока Варна ще се осъществява в аварийната лента за геодезическо заснемане Тръмп: Рубио ще участва в преговорите между Украйна и Русия Важно събитие предстои в Турция
Сензационна информация за Родриго Мисли за смяна на тима Зеленски: Путин се страхува от директни преговори с мен Президентът на Украйна с тежки думи
Майски сняг заваля в... Стара планина Кметът на София с важно решение за учениците 14 май - неучебен ден за училищата в столицата
Тренират усилено с... Фарниев Ген. Атанасов: Кой натисна копчето на Радев, наричат го президента Боташ заради заробващата сделка  Всеки ден плащаме по 1 милион за този договор, каза председателят на Комисията за контрол на службите