Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вълшебни банички с извара и кашкавал: Дори и да не сме гладни, има ли ги на масата, изчезват за секунди

Ключови думи: вълшебни банички, рецепта, флагман

Днес ще ви издам рецептата на любимите Вълшебни банички на моето семейство – вълшебни, защото и да не сме гладни, щом са на масата не мирясваме, докато не изядем и последната! Пълнежът е много вкусен – с кашкавал и извара, а аз слагам и магданоз (но вие може и да го пропуснете). Ето необходимите продукти и подробната процедура от приготвяне на тестото до разтеглянето на корите и печенето:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):
2,5 чаши топла/хладка вода
1,5 чаени лъжички сол
1 супена лъжица суха мая (1 торба)
1 супена лъжица захар
6 ​​чаши брашно
За намазване:

150 г масло или маргарин
50 мл олио
За плънката:

извара или фино сирене
настърган кашкавал,
ситно нарязан магданоз
За намазване на баничките:

1 жълтък
1 чаена лъжичка олио или мляко
Начин на приготвяне:
1.В по-дълбок съд разтворете маята и захарта в топлата вода, след това добавете брашното (постепенно) и солта, след което замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Меси се 5 минути и се оформя на топка.

2. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разделете на 12 еднакви топки. През това време разтопете маслото и го смесете с олиото.

3. Сплескайте малко топчетата с пръсти и ги потопете в мазнината (виж снимката по-горе).

4. Покрийте ги и ги оставете да починат 20 минути.

5. След изминалото време вземете едно парче тесто и го поставете върху гладка работна повърхност и с пръсти започнете да го разтегляте на тънка кора. Ако е необходимо, намазнете повърхността.

6. Прегъваме тънката кора, като първо я прегъваме от едната страна, после от другата, за да се получи продълговат правоъгълник.

7. В средата се слага плънка, след което се прегъва от едната страна, после от другата още два пъти, за да се покрие хубаво. Повторете процедурата с цялото тесто.

8. Подредете „опакованите“ банички в тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да починат 15 минути. През това време включете фурната да загрява на 190 градуса.

9. Намажете ги с жълтък и ги запечете до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
3 зодии излизат от черна дупка Най-накрая се слага край на изтощителната ситуация 1000 евро на месец са нужни на семейство в РСМ за основни разходи Най-голяма част от разходите отиват за храна
Хампарцумян: Българите забогатяха , но не всички и не поравно Възползвалите се от корупцията и сивата икономика печелят повече, заяви финансистът МВР купува коли и мотори със 126 млн. лв. събрани от глоби Обявена е обществена поръчка за 575 леки автомобила
Този измамник отне мечтите на много истински жени След като Международната боксова федерация въведе задължителни тестове за пол, Имане Хелиф скоропостижно се отказа от спорта Вземете 2 ябълки и 2 яйца и ето какво ще се получи Френски ябълков десерт „с пукнатини“ – ще изненада всички гости
Мъж поля жена с бензи н, полицията хукна да го гони Двойката постоянно спретвала неистови скандали Боксът въведе задължителен тест за трансджендъри Повод станаха изглеждащите като мъже боксьорки, които спечелиха олимпийските титли в Париж
Ахелой се преклони пред паметта на Цар Симеон и воините му Кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на град Ахелой Димитър Нейчев приветстваха всички присъстващи Бранимир Ботев за фаталния инцидент в Несебър: Институциите винаги тичат след събитията Ето какво твърди бившият заместник-министър на туризма, според него е нужен далеч по-качествен мониторинг
Българин насъска кучетата си срещу декоративна фигура на дете Поведението му е потенциално опасно за хората Бургазлийката в "Диви и красиви" допусна нов мъж да я ухажва Асен и Ренета се сближават