Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вълшебни банички с извара и кашкавал: Дори и да не сме гладни, има ли ги на масата, изчезват за секунди

Ключови думи: вълшебни банички, рецепта, флагман

Днес ще ви издам рецептата на любимите Вълшебни банички на моето семейство – вълшебни, защото и да не сме гладни, щом са на масата не мирясваме, докато не изядем и последната! Пълнежът е много вкусен – с кашкавал и извара, а аз слагам и магданоз (но вие може и да го пропуснете). Ето необходимите продукти и подробната процедура от приготвяне на тестото до разтеглянето на корите и печенето:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):
2,5 чаши топла/хладка вода
1,5 чаени лъжички сол
1 супена лъжица суха мая (1 торба)
1 супена лъжица захар
6 ​​чаши брашно
За намазване:

150 г масло или маргарин
50 мл олио
За плънката:

извара или фино сирене
настърган кашкавал,
ситно нарязан магданоз
За намазване на баничките:

1 жълтък
1 чаена лъжичка олио или мляко
Начин на приготвяне:
1.В по-дълбок съд разтворете маята и захарта в топлата вода, след това добавете брашното (постепенно) и солта, след което замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Меси се 5 минути и се оформя на топка.

2. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разделете на 12 еднакви топки. През това време разтопете маслото и го смесете с олиото.

3. Сплескайте малко топчетата с пръсти и ги потопете в мазнината (виж снимката по-горе).

4. Покрийте ги и ги оставете да починат 20 минути.

5. След изминалото време вземете едно парче тесто и го поставете върху гладка работна повърхност и с пръсти започнете да го разтегляте на тънка кора. Ако е необходимо, намазнете повърхността.

6. Прегъваме тънката кора, като първо я прегъваме от едната страна, после от другата, за да се получи продълговат правоъгълник.

7. В средата се слага плънка, след което се прегъва от едната страна, после от другата още два пъти, за да се покрие хубаво. Повторете процедурата с цялото тесто.

8. Подредете „опакованите“ банички в тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да починат 15 минути. През това време включете фурната да загрява на 190 градуса.

9. Намажете ги с жълтък и ги запечете до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съдия от „Мис Вселена“: Конкурсът е нагласен Подаде и оставка след разкритието Разбиха ОПГ близо до София Бандата е разпространявала дрога
Прокуратурата обжалва оправдателната присъда на Лена Бориславова Тя беше подсъдима за документално престъпление Скандал между Габриела и Радо в "Ергенът" В имението често повдигат тон
Председателят на АИКБ: Показахме, че алтернатива на бюджета има Той коментира, че предприемачите няма да се откажат да настояват за корекции между двете четения на закона Българин отглежда над 200 пепелянки, разследват го Може да влезе в пандиза
Потоп удари Варна, градушка помля Стара Загора Улица в морската столица се превърна в река само за минути Кой е най-дългият прав път в света и колко километра е 250 км в Саудитска Арабия
Украйна купува газ от САЩ на цената на злато Преди Майдана за 1000 кубически метра се плащали 150 долара, а сега - 400, но гривната спрямо американската валута се обезценила осем пъти Никой няма да повярва, че тази баница е с готови кори, залейте я с това и ще се надуе до небето Запишете си тази рецепта – просто, лесно и бързо
Бачорски се оказа герой в „Traitors: Игра на предатели“ Гениален стратег! Гениален!, коментират зрители ВКС реши: Делото срещу Благомир Коцев ще се гледа във Варна Обвиненията срещу варненския кмет и още четирима души са за участие в престъпен сговор за корупционни и длъжностни престъпления