Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вълшебни банички с извара и кашкавал: Дори и да не сме гладни, има ли ги на масата, изчезват за секунди

Ключови думи: вълшебни банички, рецепта, флагман

Днес ще ви издам рецептата на любимите Вълшебни банички на моето семейство – вълшебни, защото и да не сме гладни, щом са на масата не мирясваме, докато не изядем и последната! Пълнежът е много вкусен – с кашкавал и извара, а аз слагам и магданоз (но вие може и да го пропуснете). Ето необходимите продукти и подробната процедура от приготвяне на тестото до разтеглянето на корите и печенето:

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):
2,5 чаши топла/хладка вода
1,5 чаени лъжички сол
1 супена лъжица суха мая (1 торба)
1 супена лъжица захар
6 ​​чаши брашно
За намазване:

150 г масло или маргарин
50 мл олио
За плънката:

извара или фино сирене
настърган кашкавал,
ситно нарязан магданоз
За намазване на баничките:

1 жълтък
1 чаена лъжичка олио или мляко
Начин на приготвяне:
1.В по-дълбок съд разтворете маята и захарта в топлата вода, след това добавете брашното (постепенно) и солта, след което замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Меси се 5 минути и се оформя на топка.

2. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разделете на 12 еднакви топки. През това време разтопете маслото и го смесете с олиото.

3. Сплескайте малко топчетата с пръсти и ги потопете в мазнината (виж снимката по-горе).

4. Покрийте ги и ги оставете да починат 20 минути.

5. След изминалото време вземете едно парче тесто и го поставете върху гладка работна повърхност и с пръсти започнете да го разтегляте на тънка кора. Ако е необходимо, намазнете повърхността.

6. Прегъваме тънката кора, като първо я прегъваме от едната страна, после от другата, за да се получи продълговат правоъгълник.

7. В средата се слага плънка, след което се прегъва от едната страна, после от другата още два пъти, за да се покрие хубаво. Повторете процедурата с цялото тесто.

8. Подредете „опакованите“ банички в тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да починат 15 минути. През това време включете фурната да загрява на 190 градуса.

9. Намажете ги с жълтък и ги запечете до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Меган Маркъл с шокираща поява в Европа сама В събота вечер присъства на ревюто на Balenciaga по време на Седмицата на модата в Париж 22-годишен моторист без книжка се заби в стълб, бори се за живота си Има фрактура на черепа
Най-накрая свекърва ми издаде семейната рецепта за този сочен десерт Перфектен десерт за всеки повод Младоженец в шок след сватбата, отворил подаръка от родителите си и побеснял Мъж сподели в интернет за разочарованието си, след като родителите му платили сватбата на сестра му, а на него дали скромен подарък
Драго Чая се изповяда: Живея заключен в собствения си свят Нищо друго не успях да постигна, да спечеля, да обикна… 4 зодии ги очакват късмет, успех и пари през следващите 5 години Те ще имат възможността да осъществят най-важната си мечта
Ще се влюбите в тази орехова торта! Едно от най-сочните и вкусни изкушения, които сте опитвали Впечатлява с богатия си вкус и различните текстури Лили Иванова открехна вратата на апартамента си, сготви и прочутата си баница (СНИМКИ) Певицата посреща гостите с прочутата си баница, за която се носят легенди
Участъкът на инцидента на рали "Аладжа" е бил забранен за публика, но хората са влезли през гората “Пилотът е в добро състояние, но се е уплашил много”, сподели спортният директор Сърдечен хирург: Винаги отрязвайте тази част от месото Ще си спечелите още 7 години живот
Херо ще поеме Ботев, но от зимата Ще получава малко над 10 хил. лева заплата  Най-добрият сладкиш с вишни се прави по тази рецепта Толкова е вкусен, че ще си оближете пръстите