Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За наденицата ли питате - ето как най-бързо да изсушите домашния суджук

Ключови думи: наденица, суджук, сушене, метод на сушене

Всяко семейство има собствена рецепта за приготвяне на домашно изсушен суджук, като основните разлики са във вида и пропорциите на продуктите, които се използват за приготвянето му.

Независимо от вида на вложените продукти, общото между всички суджуци е, че се подчиняват на едни и същи правила при сушенето.

Сместа от кълцаното месо и подправките се пълни в естествени черва, връзват се в краищата, придава се традиционната форма на суджука и се притиска, преди да се окачи за зреене и сушене.
Процесите на зреене и сушене са не по-малко важни от качеството на месото и подправките, от които се приготвя суджукът. За да бъде вкусен и качествен, важно е да знаете правилата и тънкостите, свързани с въпроса как се суши суджук.


От ключово значение е при пълненето на червата да не остане никакъв въздух. Мястото, на което се оставят суджуците, за да узреят, трябва да е хладно, а температурата там - относително постоянна. Важно е и да е проветриво.

В началото - първите 4-5 дни - суджукът изисква да му отделите време и внимание - необходимо е да го заглаждате, за да запазите първоначално придадената форма на подкова, както и за да гарантирате, че няма да остане въздух в червата.

Последната стъпка е притискане на суджуците за около ден, за да се сплескат, последвано от окачването им на хладно и проветриво място, където да изсъхнат.

Проявете търпение. Средно месец ви е нужен - от 20 до 40 дни, което зависи от избора на месото, за да е готов суджукът ви за консумация. Поднесете с домашно червено вино - златна класика, която ще превърне дома ви в притегателно място за роднини и приятели, пише actualno.com.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Не съм и предполагала колко е опасно! Откакто разбрах това, задължително използвам няколко дъски за рязане Трябва да имате поне две дъски за рязане във вашата кухня Зълва ми показа как да почистя дома си без химия, вече не купувам скъпи препарати от магазина Има много лесни начини
Тези зодии ще бъдат нетърпими на стари години Ако на младини сме били душата на компанията, като нищо на стари години да се превърнем в досадна мърморана Слагам 2 подкправки от кухнята на мястото на праха и пералнята се чисти от всички боклуци с едно пускане Грижата за домакинските уреди винаги се изплаща и оправдава
В пекарна в Турция продават по 3000 бр. на ден от тази вкусотия: Самунчета от лудо тесто Този дебел турски хляб, известен с меката си текстура и невероятния си вкус, е истинска сензация в Турция С една тиквичка и две яйца правя чуден обяд, дори децата го обожават Пълненият омлет вкъщи е любимо ястие
Дамите от тези зодии са надарени с неустоима красота и обаяние Астролозите твърдят, че красотата на един човек се определя до голяма степен от зодиакалния знак, под който е роден Задължително направете това с пилето, за да го пречистите от хормоните Може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него
WINBET и Милан стартират историческо за българския бетинг пазар партньорство Винаги трябва да държите това във фризера Запазете остатъците от зеленчуци във фризера си
Показа палата си за милиони, дворът е като от приказките Анелия разтвори вратите на луксозния си дом в полите на Витоша ГДБОП и ДАНС разбиха престъпна група, предоставяла незаконно българско гражданство Органите на реда извършват претърсвания на различни адреси