Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази супа гони вирусите

Ключови думи: супа, вкусно, здраве

Когато зимата се настани трайно и вирусите започнат да върлуват, се нуждаем от силни съюзници за здравето ни. Един от тях е люто-киселата супа – апетитна, загряваща и пълна с полезни съставки. Освен че е вкусна, тази супа може да подсили имунитета ви и да ви защити от настинки. Искате да я опитате? Ето как можете да я приготвите у дома.

Ползи от люто-киселата супа
1. Стимулиране на имунната система

Люто-киселата супа съдържа съставки като люти чушки, богати на капсаицин – съединение, което има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Капсаицинът подпомага борбата с инфекциите и укрепва имунната система.

2. Подобряване на метаболизма

Пикантните съставки в супата ускоряват метаболизма, което помага на организма да изгаря повече калории и да поддържа здравословно тегло.

3. Облекчаване на дихателните пътища

Пикантните храни могат да помогнат за отпушване на носа и облекчаване на симптомите при настинка, като стимулират секрецията на слуз и улесняват дишането.

Рецепта за люто-кисела супа

Необходими продукти:
100 г свинско месо, нарязано на ивици
3 сушени китайски гъби, накиснати и нарязани
100 г сурови скариди
1,5 л пилешки бульон
30 г бамбукови филизи, нарязани
3 стръка зелен лук, нарязани
1 с.л. захар
2 ч.л. соев сос
1,5 ч.л. чили сос
1,5 с.л. оцет
1 с.л. сусамово олио
2 с.л. шери
1 яйце, разбито
1 с.л. нишесте, разтворено в малко вода
Черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте пилешкия бульон и добавете свинското месо и скаридите. Оставете да заври и гответе на слаб огън 4–5 минути. Добавете накиснатите и нарязани гъби, бамбуковите филизи и зеления лук. Оставете да ври още 2–3 минути. Прибавете захарта, соевия сос, чили соса, оцета, сусамовото олио и шерито. Разбъркайте добре и оставете да заври. Бавно добавете разбитото яйце, като непрекъснато бъркате, за да се образуват тънки нишки. Добавете разтвореното нишесте, като продължавате да бъркате, докато супата леко се сгъсти. Подправете с черен пипер и сол на вкус. Сервирайте гореща. Люто-киселата супа не само радва небцето с уникалния си вкус, но и предоставя редица здравословни ползи. Редовната ѝ консумация може да укрепи имунната система, да подобри метаболизма и да облекчи симптомите на настинка. Включете тази ароматна супа в менюто си и се насладете на нейните предимства през студените месеци, пише actualno.com.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен